Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

monolog 

všechny recenze uživatele

Aneb jak vytvořit polívku bez chuti, barvy a vůně s několika vyvařenými kousky zeleniny plovoucími na hladině, tak takhle na mě působil Zloděj životů. Vyšetřování a všecko to, co dělá kriminálku kriminálkou je tentokrát naprosto vedlejší a odbytý. Sběratel kostí měl jen špatnej hloupej konec, ale tohle bylo špatný a hloupý celý. Doslova žádnej děj, zápletka z něčího palce (obě dvě zápletky) vocucávaná, ti schopní herci v pozadí (Tchéky Karyo), většina postav naprosto nepropracovaná a plochá a předvídatelná jak nekonečně dlouhá přímka, skoroevropské exteriéry Montrealu naprosto nevyužité a například role Kiefera Sutherlanda mě doslova rozesmála. Tenhle krimi thriller mi vlastně neměl co nabídnout, protože Angelininu špuldu nijak často vidět nemusím, vyšetřování nebo hledání pachatele prostě nebylo (že je to on je jasné od první chvíle) a režisérsky bych to zařadil někam do hodně špatných televizních seriálů. No a být poldama v Montrealu, tak jsem pěkně nakrknutej. Udělat z nich totiž takový magory, co nepoznají střelnou ránu na jemně očazené mrtvole, to se jen tak nestává. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že som mal vážnu nehodu (= videl som otrasný triler ZBERATEĽ KOSTÍ), musím tento druhý pokus Angeliny Jolieovej (o pátranie po sériovom vrahovi) hodnotiť kladnejšie (ale nie o veľmi). Celé je to ale stále akési čudné, začínajúc hrdinkinými vyšetrovacími metódami (čo to malo akože byť?), pokračujúc svojským prejavom Ethana Hawkea, končiac až u rozpakov, ktoré vzbudzuje prítomnosť Kiefera Sutherlanda (v čase premiéry ZLODEJA ŽIVOTOV bol oživený úspešným seriálom "24" a divákom bolo podozrivé, že sa prvú hodinu takmer neukázal na plátne). Zákerný - no relatívne atmosférický - psychologický triler Made in Hollywood. Plný kvázi šokujúcich prekvapení a jedného prebodnutého tehotného ženského brucha. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Naprosto ale naprosto průměrný film, který od dvou hvězdiček zachránila minimální přítomnost Kiefera Sutherlanda, který - ač se na scéně objevil jen na pár minutek, ne-li vteřinek - na sebe dokázal upoutat pozornost. Bohužel, nejen zápletka, ale i celé finále mírně naráhlé, je zbytečně utlumeno nezájmem režiséra s naivním scénářem něco udělat...a nezájmem obou hlavních postav, totiž Angie a Ethana, zahrát něco kvalitnějšího, než jen - i na své poměry - slabý průměr. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Thriller, který je naprosto bez náboje, bez atmosféry a bez pořádného vraha. Během filmu se prostě nic neděje a tak na vás režisér pustí alespoň dvě laciné lekačky, které ovšem do scénáře snad dopsali dodatečně, protože do děje vůbec nezapadají. Rozuzlení je děsivě trapné, které uráží divákovu inteligenci a závěrečné "drama" v domku na samotě je jen špatným vtipem do Zlaté mříže. A taky zlatým hřebíkem do zlaté rakve. Krásný obal však nedokáže zahalit postatu věci a to platí i pro tento film. Skvělé herecké obsazení prostě dobrý film nedělá. A ty logické nedostatky jsou do nebe volající. Copak si vážně nikdo z vyšetřovatelů nevšimne, že ohořelá mrtvola byla zastřelena? Hm. [leden 2006] ()

st.ranger odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro až komedie. Nejprve se to zdá jako silně mysteriózní film, ale jakmile se na těch pár okamžiků objeví na scéně Kiefer Sutherland, zvrhne se to v nehoráznou blbost. Je celkem škoda, že film dokáže jednou částí velice obstojně nalákat, ale pak najednou ztratí dech a nehorázně otráví. Něco podobného jsem zažil u Loď duchů. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Zloděj životů debutoval v Severní Americe na třetím místě s 11,5 mil. dolarů během stejného víkendu jako třeba Úsvit mtvých. (imro)

Reklama

Reklama