Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jako pavouk, Sběratel polibků, Vraždy podle Jidáše, Sběratel kostí, Zloděj životů a další a další mysteriózní thrillery podle šablony na jednu propršenou neděli a to já docela můžu.Bohužel Taking Lives je průhledný až to bolí.Šílený castingový fail který zabil veškeré napětí a prozradil divákovi úplně všechno, stejnou chybu udělal i Eastwoood ve svém filmu Blood Work.Vraha si bohužel řekne opravdu každý vesnický Pepík a tu mini roli ve který si zaštěkal Kiefer Sutherland snad ani nemohli myslet vážně.Naštestí je příběh i přes svoji neskutečnou průhlednost docela zajímavý a šukací scéna s Angelinou si tu vratkou triplstárku pojistila.Jeden z těch průměrnějších kousků.60%. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nakonec to dopadlo přesně tak, jak jsem čekala (a jak mu ty brejle na konci slušely!). Ale to mi nevadí, filmy prostě občas dopadají tak, jak vy si myslíte, že dopadnou. To špatné na to jsou ty ubohoučké dialogy. Nejdokonalejší hrdinka (Jolie nepředvedla nic nového, všechno staré, okoukané a špatné; jen ukázala kozy, no...) tomu také nepřidá na kráse, ta mě na tom srala nejvíce. Vůbec jsem si říkala, že je občas odpadní film. Hvězdičku dávám jen za těch pár okamžiků, kdy jsem neprotáčela oči v sloup a neříkala si, že by hrdinka měla umřít (to totiž většinou nebyla na scéně...). ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Thriller, který je naprosto bez náboje, bez atmosféry a bez pořádného vraha. Během filmu se prostě nic neděje a tak na vás režisér pustí alespoň dvě laciné lekačky, které ovšem do scénáře snad dopsali dodatečně, protože do děje vůbec nezapadají. Rozuzlení je děsivě trapné, které uráží divákovu inteligenci a závěrečné "drama" v domku na samotě je jen špatným vtipem do Zlaté mříže. A taky zlatým hřebíkem do zlaté rakve. Krásný obal však nedokáže zahalit postatu věci a to platí i pro tento film. Skvělé herecké obsazení prostě dobrý film nedělá. A ty logické nedostatky jsou do nebe volající. Copak si vážně nikdo z vyšetřovatelů nevšimne, že ohořelá mrtvola byla zastřelena? Hm. [leden 2006] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Scénář sice není nikterak originální, ale určitě nemůžu říct, že nezajímavý. Jedná se spíše o krimi-thriller s malou špetkou hororové atmosféry, které si však moc neužijeme. Převážná většina filmu se táhne v duchu policejního vyšetřování a sbírání důkazního materiálu. Tato pasáž moc zajímavá není, protože se převážně jen mluví a nic se neděje. Tyto scény jsou promíchány s těmi, kde se obrazem přeneseme na místa činu, kde jsou nalezeny zohavené mrtvoly. I zde se však nedočkáme nějaké pořádné brutality či mistrovsky naaranžovaných těl. Jde o průměrný thriller, který neurazí, ale ani příliš nenadchne. Velkým plusem jsou docela slušné herecké výkony a hlavně samotná Angelina. Kdyby bylo míň kecání a víc pořádné akce, tak bych tomuto filmu dal možná i víc. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady tuctových trilerov s nezaujímavou zápletkou na stredajšiu noc, ktorý sa akýmsi omylom dostal do kín, zrejme iba kvoli hereckému obsadeniu, ktoré nečítalo scenár. Ale to sa stáva dosť často, viď Julanne Moore a Zlodeji pamati (už len tie podobné názvy). Je tu niekolko náznakov kto by mohol byť vrah, ale sú to iba slepé uličky, typický znak bezradnosti scenáristov. Záver je jedno z desiatich najhorších rozuzlení v detektívkach, a keď bude nejaká anketa na túto tému, tak verím, že sa tam Zlodej životov objaví. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • V zástupu producentů snímku se mimo televizních tvůrců objevuje například také David Heyman, který stojí za všemi díly Harryho Pottera. (imro)

Reklama

Reklama