Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Djoker 

všechny recenze uživatele

S filmem mám jediný problém a ten je navíc ve mně. V rámci žánru už mám něco nakoukáno a především u jeho špičky jsem si užil nejedno velkolepé překvapení. Díky zkušenostem jsem měl o dalším průběhu jasno po pár minutách a ve zbytku filmu pro mě byla jediným tahákem Angelina a to z ní zase tak na větvi nejsem. Pro nenáročné diváky určitě vítané zpestření, pro filmové maniaky alespoň něco na zvětšení ega. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl úplně natvrdlej a nebylo mi tim pádem od začátku jasný, kdo je vrah, tak by to vůbec nebyl špatnej film. Problém je v tom, že jsem vraha uhádnul hned v první scéně, kdy se objevil na obrazovce (a předpokládám, že naprostá většina diváků na tom bude stejně), takže potom už jenom celej film čekáte na to, až toho vraha konečně odhalí i Angelina Jolie. A z ní jsem měl teda pocit, že vraha neodhalí, ani kdyby to měl napsaný na čele. Je to tak na rozhraní 2 a 3 hvězdy. Zaokrouhlim nahoru za jednu odvážnější scénu Angeliny Jolie a jednu písničku od U2. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Trocha napětí, půl tuctu lekaček a v úvodu slibně se rozjíždějící atmosféra thriller vážně nedělá.. Slibný námět zmizel pod neschopností režiséra (Caruso opravdu ani zdaleka nedosahuje kvalit Davida Finchera), který rozehrává další part na "velkou pointu", které se spíše ale divák pousměje.. Jenže než se k ní dopracujeme, tak postupně zjistíme, že mezi hlavními postavami to nefunguje (Angelina je jak v posledním tažení), bestiální vrah je každému jasný už takřka od počátku, kdy se Ethan Hawke objeví na plátně - vše je tak nějak nevyvážené, průhledné, vykradačské.. Dvě (hodně slabé) hvězdičky dávám za slibný rozjezd.. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Až na povedený úvod nemastný, neslaný a hlavně od začátku až do konce průhledný thriller dokonale zabíjející svůj relativně zajímavý námět a sice vraha osvojujícího si identity svých obětí. Kdyby byl film nahlížen z jeho perspektivy a divák viděl, jak si oběti vybírá, studuje a přejímá jejich život, mohlo to o něčem být, jenže těchto okamžiků je tu naneštěstí jen pár. U thrilleru podle knížky očekáváte alespoň nadprůměrnou inteligenci, ale má zkušenost, např. s JAKO PAVOUK, který jsem vypnul po patnácti minutách, je spíše opačná a rozhodně nečekejte dalšího SBĚRATELE KOSTÍ. Angelina Jolie polehávající na místě činu je až nechtěně komická, ukoktaný Ethan Hawk zase velmi, velmi otravný a starý dobrý Kiefer se na plátně neohřeje snad ani pět minut. Zbytek hereckého ansámblu posbíraný ze všech znamých hollywoodských francouzů s výjimkou Jeana Rena (Niemans z PURPUROVÝCH ŘEK asi nemohl hrát druhé housle v takové sračce) je hlavně díky špatně napsaným postavám nevýrazný jako celý film. Nechci tu slintat nad Angelinou Jolie, tím spíš že se mi nikdy nelíbila, ale z tohohle filmu si nakonec budu pamatovat jen ty její odhalené kozy. Nevím proč, ale byly pro mě až surrealistickým zážitkem. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nepochopím, jak se Caruso svého času dostal až do pozice pohodového hitmakera kousků typu Disturbia na základě tohoto nepovedeného salátu. Angie sice hraje, Hawke exceluje a jedno parádní cameo uprostřed filmu na chvíli dokonale rozčeří vodu, ale thriller bez napětí? Akčňák s jednou honičkou? Psychologická krimi bez jediného náznaku atmosféry? Nemám zájem. O to víc, že identita vraha je tak evidentní, že jsem až nechtěl věřit, že jsem se v jeho odhadu nemýlil. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • V zástupu producentů snímku se mimo televizních tvůrců objevuje například také David Heyman, který stojí za všemi díly Harryho Pottera. (imro)

Reklama

Reklama