Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

brit84 

všechny recenze uživatele

Koho baví svět skatoboardingu, pro toho je tenhle film nutnost. Dozví se něco z historie, ocení parádičky na skatu a bude klukům závidět jejich úspěch u koček. Mě to moc nebere, přesto jsem se nenudil. Nejlepší okamžik byl, když Tony Hawk (jeden z nejlepších jezdců na skatu) v roli kosmonauta chce "vyzkoušet" prkno a hned z něj sletí:) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemohol som čakať viac od filmu, ktorý ma míňa žánrovo, generačne a najmä filmovo. Takže dosiahnutým maximom bolo, že som tento nezaujímavý film dopozeral do konca bez toho, aby som sa naštval. Ale nabudúce to už s filmami tohto typu radšej nebudem skúšať. A už vôbec nie s filmami, ktoré ostatní umiestnili na 975. miesto v rebríčku najlepších. ()

Reklama

kikuka 

všechny recenze uživatele

..velmi príjemné prekvapenie..obávala som sa totiž niečoho "pre tínejdžrov", ale LoD sú úplne iný šport, chvalabohu..veľmi vyvážený scenár (Stacey Peralta), ktorý sturčne načrtáva začiatky slávy jedného športu, športovcov, ale je zároveň aj filmom o bande priateľov, ktorí spolu čo-to prežili, o "ich" dobe..veľmi minimalisticky, ale výstižne a výrečne vykresľuje ich prostredie, rodiny..a klobúk dolu pred C. Hardwicke - nakrútila maximálne civilný film, s pomerne slušným tempom (hoci 15 minút dolu by pomohlo), nevyžívala sa v klipových sekvenciách, na ktoré šport ako je skateboarding priam zvádza..nie je to na plný počet, ale **** si bez problémov zaslúži.. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

V první polovině jsem měl k filmu ještě výhrady ohledně "ne-děje" a stále jsem čekal kolem těch všech prkýnek nějakou chytlavou story. Ta se naštěstí v druhé půli dostavila, takže můžu tomuto výtečně stylizovanému filmu dát s klidem plný počet bodů. Nádherně natočené "prkýnkové" sekvence (podpořené výtečným dobovým hudebním výběrem) mě úplně odkouřily, stejně jako dokumentárně pojatý styl vyprávění spolu s uvěřitelně skutečnými postavami (tedy kvalitními herci / skejťáky). Více takovýchto filmů! ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Krásnej film se skvělými herci a špička v žánru. Mimo to, že se tam jezdí na prkně, tak je to hlavně příběh party kamarádů, kteří zažívají různý problémy a překonávaj překážky v životě, ať už společně, nebo každej sám, o tom v podstatě pojednává tenhle film. Láska, přátelství, pohrdání životem a hledání jeho smyslu zabalený v hezkym a svižnym kabátu. Konec mě se slzami v očích emočně vyždímal. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Stacy Peralta (scenár) začal jazdiť na skateboarde ako päťročný a dnes je považovaný sa jedného z otcov modernej podoby tohto športu. Bol jedným z kľúčových členov teraz už legendárneho Zephyr Teamu a vôbec bol prvý Z-Boy, ktorý uzavrel lukratívne sponzorské zmluvy. (Smok)
  • Nejnáročnějším úkolem byla rekonstrukce Dogbowlu, velkého bazénu ve tvaru ledviny. Z původního místa v Santa Monice totiž zbyla pouze hromada sutin, a proto musel být 15 m dlouhý, 7 m široký a 3 m hluboký Dogbowl postaven znovu. (HappySmile)
  • David Fincher, který měl o režii filmu zájem, si přál do hlavních rolí obsadit skutečné skateboardisty. Jeho nápad se ale ve studiu nesetkal s pochopením. (H.S.Thompson)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama