Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stylová pohodička, která dokazuje, že i Catherine Hardwicke umí natočit dobrý (a ne vybledlý) film. Ta pohodová atmosféra života puberťáků, co si dělaj co chtěj, je opravdu bezvadá a navíc k tomu hraje fakt pohodovej soundtrack. Herci jsou fajn a Heath Ledger tady předvádí jednu ze svejch nejlepších rolí. Jen škoda, že dramatická linie moc nefunguje a ke konci to tak často dost skřípalo.70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty vole, dostal jsi facana flákotou." Vzhledem k tomu, že pojem rovnováha mému tělu nic neříká, jsem nikdy nestál na žádném prkně. Ty triky, které bych na něm nechtěně předvedl, totiž nezná žádná prknová teorie a já nechci být slavným. Jenže tahle partička zákony ignorujících mladíků z rozvrácených rodin, kterým poskakování na prknech vydělalo několik majlantů, předvedla naplnění amerického snu. Dělali si totiž to, co chtěli, dělali to, kdy chtěli a ještě jim za to byla spousta lidí ochotna platit. Záběry z jejich jízd jsou natočeny dostatečně akčně, muzika přitom udržuje lákavé obrátky, problém přetrhání přátelských vazeb kvůli pomalovaným papírkům je stále aktuálnější a své moralistické poznámky o nesnášení flákačského způsobu života si tentokrát nechám raději pro sebe. A fórek s Tony Hawkem byl samozřejmě perfektní. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film, který nesází na klasická klišé sportovních filmů, ale ukazuje nám, co udělá s mladými kluky, když je někdo začne platit za jejich koníčka. Vlastně sledujete konec sportu jako zábavy a začátek téhož jako produktu. Mladí, převážně neznámí herci jsou přesvědčiví a Catherine Hardwicke je režisérka, která o mladých točí chytré filmy, které neurážejí ani vkus starších. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Sám sebe jsem překvapil tak vysokým hodnocením. Mnoho pasáží filmu mi absolutně nesedlo a vlna skateboardu šla absolutně mimo mě, ale to ve výsledku absolutně nevadí. Trošku mi trvalo než jsem si zvykl na dynamickou kameru, ale ve výsledku je pro mě plusem. Vůbec jsem se do příběhu a atmosféry filmu dostával přetěžko, ale nakonec mě to pohltilo pořádně. Obrovskou zásluhu připisuji hlavně Heathovi Ledgerovi, který předvádí úžasný výkon a minimálně pro mě byl on "hlavní" postavou příběhu. Ač je to hlavně jeho vzhledem. Rozhodně bych se podepsal pod komentář uživatelky StarsFan - Nabitý soundtrack a navíc žádná snaha moralizovat, prostě skutečný příběh. Našel bych dost negativ, ale vzalo mě to, tak proč je hledat? 4 a půl. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hlavní hrdinové hledali sami sebe ve víru velkoměsta, musí filmový divák hledat jednotlivé hodnotné střípky a klíčové ingredience ve filmu sám, na vlastní pěst, ve změti balastu a místy nevyrovnaného příběhu. Něco se najít dá, něco nikoliv. Přesto vcelku odvážná povídka "based on true story" s klukama správňákama učinkujícími ve chvilkové komedii, snímku o rebelství, sportu i dojemném dramatu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Muž, kterému Emile Hirsh donese pivo v průběhu domácí oslavy, je sám Jay Adams. V jedné z rolí se objevil i Stacy Peralta. (Tygrys)
  • Skladba "Wish you were here" od kapely Pink Floyd byla složena jako vzpomínka na bývalého člena kapely Syda Barretta. Paralela cover verze ve filmu na také "odcházejícího" Sida (Michael Angarano) je zřejmá. (Mbali)
  • Pri tvorbe tohto filmu modriny a odreniny boli na dennom poriadku. Pri natáčaní scén v bazéne si režisérka dokonca prerazila lícnu kosť, jeden kaskadér si zlomil nohu a ďalší vykĺbil rameno. (youtoo18)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama