Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 5

Recenze (357)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nový Vřískot mě rozhodně potěšil, páč jsem věděl, do čeho jdu. Pokud je série na něčem postavená a v tom úspěšná, nevidím žádný důvod na překotné změny. A zde jde o dvě věci - tipovat si, kdo je vrah, a pokud někdo tvrdí, že vše věděl od začátku, pak jednoduše kecá, a vražednou akci. Vrah je opět nekompromisně brutální, a tak se nůž míhá raketovou rychlostí, najde si i hubu dokořán či vytřeštěné oko, ba co víc, dokonce i kuchá, a tak dojde téměř na střeva ven. Sympatické je cameo Samary Weaving, které dá vzpomenout na Hitchcockovu klasiku. Jedna z nejmrazivějších scén je s novinářkou Gale, která by už snad mohla dát vale plastikám, ale jinak její účast potěšila. Z hlediska dynamiky a napětí, pomíjím závěr, je výborné přepadení v pokoji vrcholící žebříkem. Přemíra hororových klišé napovídá, že film je třeba brát s nadhledem, ostatně sám si na mnoha místech ze sebe dělá legraci. Možná jen že tu je přespříliš mluvících hlav, každá další akce ale na ně dá rychle zapomenout. Vtip po titulcích je sice malinký, ale přesně zacílený. Další pokračování bych rozhodně uvítal. 4,5* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo a jako fanouška série zároveň potěšilo, že se bude v kinech vřískat pošesté pouhých čtrnáct měsíců po uvedení pátého Vřískotu, který přišel po dlouhých jedenácti letech po čtyřce (a posledním Cravenově "zářezu"). Jak už jsem říkal, mám pro Ghostface slabost, tudíž jsem svolný přehlédnout fakt, že se jedná do nemalé míry o recyklát předchozích filmů - jako fanoušek si ale právě cením onoho propojení mezi jedničkoupětkou, které jsem si (vedle spousty popkulturních odkazů) vyloženě užíval. Samotné intro, které si šibalsky pohrává s hororovými pravidly a staví je na hlavu, dokazuje, že má "vřískající série" stále co nabídnout. Uvítal jsem situování filmu do New Yorku, kde se tvůrcům podařilo využít jiných lokalit a nabídli tak několik vskutku povedených scén - ať už šlo o chladnokrevnou sekvenci ze samoobsluhy či bytu, nebo o atmosférickou scénu z blikajícího metra. (Spoiler alert!) Identita Ghotsface je člověku jasná od první zmínky o zesnulém rodinném příslušníkovi, nejpozději pak od útoku v bytě, ale o nějaký plot twist tvůrcům ani nešlo, jako spíše o ono pohrávání si s diváckými očekáváními a hororovými pravidly a vytváření "skrýmverza". Divák (ideálně fanoušek) pak s klidem přehlédne nesmrtelnost jistých postav a s uspokojivým úsměvem jen pozoruje nekompromisní likvidaci záporáků. (End: Spoiler alert!) Šestka na mě tedy ve výsledku rozhodně nepůsobila nudně, ani unyle, má-li ale vzniknout další pokračování, čemuž bych se nebránil, byla by vhodnější alespoň tříletá pauza. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Upozornění!!! Komentář může obsahovat spoiler. Na novej Vřískot jsem se samozřejmě těšil ale zároveň jsem měl i obavy. Stejně tak tomu bylo u předchozího Vřískotu(2022) stejné režisérské dvojice a nakonec mi sednul. O tomhle novým Vřískotu to ale říct nemůžu. Má to sice vysokej bodycount a Ghostface se tady poprvé ohání střelnou zbraní tím ale výčet pozitiv končí. Těšil jsem se na každou vraždu, protože postavy ať už nový nebo ty starý mi zrovna k srdci nepřirostly. Jenna Ortega mi v předchozím Vřískotu až tak nevadila ale po tom co jsem viděl seriál Wednesday(2022) kde byla perfektní mě tady její výkon zrovna neoslovil. Působila na mě jako dítě mezi dospělejma. Courtney Cox mě srala už v předchozím Vřískotu a tady tomu nebylo jinak. Nejhorší na tom je že její postava né a né chcípnout. Ke konci už jsem se nudil. Při vysvětlování toho kdo a proč vlastně vraždil zbytečně ukecaný a natahovaný. Takže když to shrnu tak za mě je tenhle poslední Vřískot stejně zbytečnej jako poslední Halloween(2022). Prostě jde o recyklaci a přiživování se na známé hororové značce. Je nad slunce jasný, že tohle není poslední zářez do Vřískotovské série ikdyž každýmu musí být taky naprosto jasný, že první dva díly zůstanou stejně navždy nepřekonány. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Možná nejzajímavější postavu, kterou si režisérské duo vypůjčilo ze společné krvavé žánrovky, nechají odkrouhnout hned na (dynamickém) začátku. Pak přijde ještě pár sympatických záchvěvů, ale jinak jsem se moc nebavil, a musel sledovat přeživší (okoukané) hrdiny z předchozího dílu, kteří nebyli zajímaví ani minule. A je jedno, zda se vrací Kirby ze čtyřky (Hayden Panettiere) nebo stálice Gale (Courteney Cox), protože mnozí tu přežívají hluboké bodné rány či kulky a ještě s úsměvem na tváři odkráčejí středem. Je rovněž jedno, zda se další díl bude odehrávat v Horní Plané, protože prostředí velkoměsta je kromě newyorského metra nevyužité a omezené jen na temné postranní uličky. Rovněž je jedno, kdo bude kuchat hezké mladé lidi příště, třeba to může být Deweyho teta ze třetího kolene, protože tentokrát je odhalení totožnosti vraha/vrahů snad ještě absurdnější. Respekt z něj/z nich nejde ani náhodou. Jednoduše opsané a směšné. Prostě tvůrci si v „detektivní“ rovině sami dost podkopávají nohy. Tentokrát to ani není moc o tom, odkud bubák vyskočí, prostě tam je (Ghostface by se měl zaměřit na vykrádačky bytů, protože pronikne všude), naštěstí je sympaticky nekompromisní. Holt feeling z druhé poloviny devadesátých let je pryč a hra na hádání, která z postav je vrah, nebaví. V drobnostech (atmosférické metro, přelézání mezi okny) fajn, coby celek obyčejný průměr. Navíc natahovaný. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tato pseudo hororová série je dávno mrtvá a s každým dalším dílem v podstatě pouze paroduje sama sebe a absolutně se to nesnaží skrývat. Soudnost tvůrcům nelze upřít. Dobře vědí, že tvoří absolutní "hororové" dno a přizpůsobují tomu styl vyprávění. Celé to dávno sklouzlo do žánru komedie. Tak se jednotlivé postavy předhánějí v tom, která bude působit více retardovaným dojmem. Vraždy jsou úplně o ničem a v podstatě jen kopírují dřívější díly. Samotný závěr je pak to vůbec nejhlubší dno žumpy a je přímo k nasrání fakt, že žádná z naprosto otravných a debilních postav nezemřela a budou nás zřejmě srát i v následujících dílech. Celkově je tato epizoda asi o něco lepší než pičoidní předchozí díl, ale právě za ten závěr, který zajistil, že se dalšímu dílu obloukem vyhnu, půjdu s hodnocením níže. [10 %] ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Ve stanici metra můžeme mnohokrát jasně vidět nástupiště 96. Rok 1996 je rokem, kdy byl vydán Vřískot. (HanzoBureshi)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama