Reklama

Reklama

Strašidelný dům

  • USA The Haunted Mansion (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jim Evers je mimořádně úspěšný realitní agent. Mnohem méně už se mu však daří jako otci a manželovi. Kvůli obchodu zmešká rodinnou oslavu, což se snaží napravit slibem, že si celá rodina někam vyrazí na víkend. Jenže i výlet nakonec získá punc pracovní cesty. Tajemný hlas totiž telefonicky požádá Jimovu manželku Sáru, aby se ujala prodeje kdysi honosného domu aristokrata Eduarda Graceye. V domě je uvítá komorník Ramsley. Kvůli rozbouřené řece zde musí všichni strávit noc. Zatímco zvědavý Jim objeví tajnou chodbu, jeho děti zavede podivná dýmová koule k obrazu krásné Elizabeth, která kdysi v domě zemřela. Věštkyně, jejíž obraz se zjeví ve skleněné kouli, nabádá Jima, aby zachránil rodinu. Varuje ho, že všichni v domě jsou ve skutečnosti duchové. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (237)

misulka03 

všechny recenze uživatele

Nemůžete čekat, že film s Eddiem Murphym bude smysluplný nebo zamyšlení hodný. Dejte Eddieho do Forresta Gumpa nebo do Vykoupení z věznice a hnedka můžete tento film dát do odpadu. A tento film mé tvrzení naprosto dokazuje, Eddie je komik a to je vše. Nemůžu ve filmu hledat nějaké kvality, kterými se může pyšnit, něco co mě jako diváka překvapilo, okouzlilo. Na to jsou tady filmy jiné a ty nic takového nenajdete. Každopádně film neodsuzuju, ale podívat se na něj jednou mi stačilo. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tohle není film, ale atrakce. Eddie Murphy a jeho rodinka prochází strašidelným domem, kterž je plný duchů a naráží na spoustu strašidelných věcí. Scénář nedává tvůrcům příliš prostoru k vyřádění - je to solidní sbírka klišé ať již z oblasti hororů, tak i z komediální branže - ale i přesto je v něm plno scén, ve kterých se mohli vyřádit mnohem více. Rob Minkoff dělá co může, ale přílišný talent neukazuje, spíše se jdená o klasického režiséra, který točí tak jak si přeje produkce. Je třeba si uvědomit, že tenhle film je sice komedie pro celou rodinu, ale i tak mohli autoři více přitlačit na pilu. Zajímavé prostřihy mezi Eddiem a jeho dětmi sice fungují solidně jako jistý eliminátor veliké nudy, ale mohly by zároveň nabuzovat mnohem větší atmosféru, alespoň maličké napětí a náznak hororovosti by přeci vůbec nevadili. Příběh samotný nepatří zrovna do kategorie zábavných, ale jistým způsobem se dá říct, že funguje. Pár vtípků patří do sekce docela legračních a tvůrce ctí, že nám je nepředhazují stále do kola. Souboj s kostlivci v hrobce je poměrně roztomilý, ale dalo se z něj vypotit mnohem více (komediálnosti i hororovosti). ()

Reklama

Steel32 

všechny recenze uživatele

Jediné co se mi na tom filmu líbí je ten dům. Nebýt přebytečné vtipnosti Eddieho Murphyho, odebrání žánrů komedie a naopak zapracovaní více na fantasy, bylo by to celkem slušné. Ale takhle to prostě není, takže mi nezbývá nic jiného, než hodnotit tak jak hodnotím. Naštěstí délka je tak akorát, jako rodinný oddechový film postačí. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Byl to dobrý film nemám ani moc co vytknou, ale celý příběh na mne působil příliž utahaně a nenapínavě. Film měl mít tak o 10 minut méně a potom by se na zhuštěné scény s dynamičtějším podtextem dalo možná trochu lépe dívat. Murphy si jede svou neurazitelnou kasiku a nevybočuje z řady, ale také ničím novým moc nepřekvapí, což je veliká škoda. Kydž začínal byl to jiný Murphy něž ho známe nyní. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy je zrejme presne vyprofilovaný komik striafajúci sa do mentality černošského obyvateľstva USA, ktoré je na hony vzdialené mentalite zvyšku sveta. Inak je asi ťažko vysvetliteľná "úspešnosť" filmov s obsadením tohoto komika (???), ktoré sú stupídne, nevtipné a nudné. Inak tomu nie je ani v tomto prípade, takže sorry. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Postava Madam Leoty - médium, ktorého hlava je uzatvorená v krištáľovej guli, je pomenovaná po Leote Thomas, ktorá v 60tych rokoch pracovala na mnohých projektoch Disneylandu. (Smok)
  • 4 zpívající hlavy nazpívala kapela jménem 4tet. (Shr1nK)

Související novinky

Del Toro a Cameron zešíleli

Del Toro a Cameron zešíleli

30.07.2010

A studio Universal s nimi. Horor s přístupností R (hodně krve a hnusných monster) a rozpočtem kolem 130 miliónů dolarů? Ale ano. Pokud režíruje Guillermo del Toro a produkuje James Cameron, nemusely… (více)

Del Torovi straší... v baráku

Del Torovi straší... v baráku

23.07.2010

Právě probíhající Comic Con v San Diegu chrlí exkluzivní informace o nových projektech. Některé jsou docela překvapivé. Třeba Guillermo del Toro konečně oznámil, na co se vrhne po svém smutném… (více)

Reklama

Reklama