Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zpočátku příjemně tísnivá atmosféra žalu a nejistoty se časem utápí v honičkách s vládní agenturou, UFO a podobných konspiracích. Doufala jsem v hororově laděný psychologický film, ovšem tohle je zmatený žánrový mišmaš. Julianne Moore se sice snaží, ale mně je ta ženská bohužel nesympatická, svou osobností a hereckým umem tenhle guláš zkrátka neutáhla. Ostatní postavy jsou víceméně do počtu a nijak zvlášť nezaujmou. Napoprvé jsem usnula dřív, než se film stačil zvrhnout, škoda, že napodruhé jsem jej viděla do konce... Promrhaný potenciál, zklamaně snímek řadím do průměru. 51% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Povedená paranoidní nejistota úvodních minut, tzn. zapomínání na zemřelého synka (jakési paměťové paramnézie), se neudržela dlouho. Postupně odhalované, za vlasy přitažené spiknutí by však akorát vystačilo na průměrnou epizodu Akt X, tudíž je natahováno nedobře natočenými, výplňovými naháněčkami s NSA. Celkovou mátožnost podtrhuje monotónní podkres Jamese Hornera. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jakýsi "mysteriózní" snímek bez jakéhokoliv zjevného potenciálu,který si nezaslouží žádná ocenění a tudíž ani nestojí za shlédnutí..Když se ale podíváme,tak to není taková ztráta času jako jiné snímky běžně vysílané v českých televizích. Podivný námět, který je jako vystřižený z nějákého špatného vtipu FBI nebo jakékoliv podobné americké " organizace". Jediný důvod proč jsem se na to podívala byla skvělá Julianne Moore ale měl by se konečně zakázat český dabing. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Být tam reálnější padouchové, šlo by zřejmě o obstojný thriller. Ovšem s nadpřirozenými bytostmi a tím naprosto nepovedeným koncem se jedná o opravdu nepovedený snímek. A je to škoda. Julianne Mooreová je ve své roli dost přesvědčivá a manipulace s lidskými osudy a lidskou myslí je divácky velmi přitažlivé téma. 48% hvězdiček ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Tento film mal na viac a najmä tá nečakaná a nie celkom objasnená súvislosť s mimozemšťanmi (ako tvormi, na ktorých môžeme hodiť všetko zlo, ktoré sa nám prihodí) ma veľmi navnadila. Ale scenár plače po hlbšej logike, dejových zvratoch, "vyglancovanej" psychológii jednotlivých postáv - naplno tu fungovala iba skvelá Julianne Moore. Hudba pekná, vizuál symbolicky okorenený mračnom a celkom dobrá minutáž. Skôr priemerný thriler, ktorý nesklame, ale ani nemá čím ohúriť. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Za scénářem stál Gerald Di Pego, který napsal například Policajtku (2001) a Instinkt (1999) a věnoval se převážně televizním projektům. (imro)
  • V scéne kde Ash (Dominic West) rozbije obrovské okno, aby sa dostal zo svojho domu na Long Islande, je v ráme hore zaseknutý prasknutý kus skla. Keď však prejde s Telly (Julianne Moore) cez okno, v zábere zvonku už nie je ani stopa po skle. (Arsenal83)

Reklama

Reklama