Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Mnozí píší, že to mělo i na víc, že první polovina měla vše, co takový film má obsahovat. No,m s tímhle nemůžu vůbec souhlasit, tenhle film od začátku ztrácí. V přechodu do druhé polovinu to jde tak dolů, že se to dotýká i odpadu. A závěr, ten je naprosto skvostný, ukončený během tří minut, ve kterých se rozluští všechno, ale v podstatě nic. Jakoby dosel pasek, a oni museli to všechno vysvětlování shrnout. Ne, tenhle film se mi prostě nelíbil, přítom jsem se na něj těšil, tohle téma mně docela zajímá. Proto ta jedna hvězdička, tu druhou má Julianne Moore, ne proto, že hrála dobře, což samozřejmě nehrála, není to dobrá herečka, ale mám pro ní, jako pro ženu slabost. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Budu se jenom opakovat, ale jak už tady spousta lidí řekla, film se rozjíždí s příjemně chvějivou atmosférou, náznaky, které mohou napovídat ledacos a divák si tak hraje s filmem na myšku v bludišti, která se může vydat tam i tam, a to je právě to příjemné: "bude to tak, jak jsem to vymyslel já nebo to bude ještě zajímavější?". Jenže se bojím, že takový konec by nezvolila žádná myška, leda pod vlivem omamné látky. To už neni o nelogičnosti, to už bylo vršení jednoho nesmyslu na druhý. A tak mi vlastně z celého filmu zbyly jen dva pěkné poznatky: Telly měla krásně zařízený byt a Julianne krásné vlasy. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Povedená paranoidní nejistota úvodních minut, tzn. zapomínání na zemřelého synka (jakési paměťové paramnézie), se neudržela dlouho. Postupně odhalované, za vlasy přitažené spiknutí by však akorát vystačilo na průměrnou epizodu Akt X, tudíž je natahováno nedobře natočenými, výplňovými naháněčkami s NSA. Celkovou mátožnost podtrhuje monotónní podkres Jamese Hornera. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Ohromná škoda, zkazit takhle výborný námět se nevidí tak často. Ze začátku to vypadá na zajímavý thriller se všemi filmařskými kvalitami, ovšem potom se scénáristé museli asi naprosto zbláznit... A přitom to byl tak nadějný snímek... Bohužel ta trapně magoristická druhá polovina opravdu naprosto všechno zazdila. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Na tento kousek jsem se moc těšila (i přes dosti negativní recenze v tisku). Musím také říci, že prvních 20 minut jsem byla přímo unešena. Atmosférou, dějem, barevnou stylizací, podmanivou kamerou, zvláštní hudbou. A byla bych udělala moc dobře, kdybych po těch dvaceti minutách prostě film vypla. Neučinila jsem tak, čímž jsem si připravila hodinu dlouhý dojezd - s každou přibývající dějovou hm hm gradací se dílko prapadalo hloub a hloub do stoky televizních plagiátů Akt-X. Ano scénář, ten za to může. Bohužel ani uvěřitelná Julianne Moorová a příjemný Dominic West to nezachrání. A proto nemohu dát více než dvě, i přestože audio-vizuiální složka je nadprůměrná a velmi náladotvorná (úhly kamery, pohled na špinavý NY). Jako jediné přirovnání promarněné šance díky hroznému scénáři mě v poslední době napadá Gothika, která však byla o fous níž, a to díky příšerným hereckým výkonům. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • V scéne kde Ash (Dominic West) rozbije obrovské okno, aby sa dostal zo svojho domu na Long Islande, je v ráme hore zaseknutý prasknutý kus skla. Keď však prejde s Telly (Julianne Moore) cez okno, v zábere zvonku už nie je ani stopa po skle. (Arsenal83)

Reklama

Reklama