Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nečekaně působivé paranoidní (jak se časem ukáže) mysteriózní sci-fi, které nedovedu popsat jinak než spoileroidním přirovnáním k Dark City, oproti kterému je ovšem vyměklejší a daleko méně stylové. Ale kdo by dokázal přát Julianne Moore něco zlého, že?;) Je ale nevyhnutelné, že kdo není předem obeznámen se žánrovým zařazením filmu, a není tomuto mixu příliš nakloněn, bude mít velké problémy s tím, jak se to celé vlastně vyvíjí. Může mít i pocit, že to někdo opravdu nezvládl a nerozmyslel si, co vlastně točí. Je to možné, já ale tak strohý (tentokrát;)) nebudu. Nečekal jsem nic, a tak jsem zklamán nebyl. Ale dělat z toho tahák na sobotní večer je trochu zoufalé, to si nenalhávejme že není:) Je to po všech stránkách slabší než Dark City, a to ještě v některých ohledech docela dost výrazně, takže víc než 60% prostě nedám. ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

Jediným kladem filmu je spolehlivý výkon Julianne Moore. Vše ostatní je jen hodně špatný scénář, který sice zřídka obsahuje slušné momenty, ale ty ztroskotávají na neschopnosti tvůrce vtělit jim poutavou podobu, to se týká i vizuální stránky s amatérsky roztřesenou kamerou a houpavým obrazem, který (autor promine) je jen velmi těžko tvůrčím záměrem. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +od začátku dobře vybudovaná atmosféra, přesvědčivá Julianne Moore -ke konci je děj překombinovanej a trošičku ztrácí páru/// Původně jsem si říkal, že Zloděje paměti vynechám. Nakonec jsem se na to stejně začal dívat a překvapivě mě děj do sebe hned vtáhnul. Rozhodně je to zajímavý film s hodně chytlavou atmosférou a dobrou myšlenkou. Bohužel výsledná pravda kterou se naše hrdinka dozvý je trošku na hranici sci-fi. A ač je film krátký, působil na mě ke konci protahovaným dojmem. Vlastně ani nevím kde jsem tento pocit vzal. Prostě dokuď jsem nevěděl která bije, sledoval jsem film a napětím ani nedýchal. Potom už to takový wow nebylo a měl jsem trošku problém tomu konci uvěřil. Přesto dobrý film, který nenudí./// Celkem 74%/// ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Mám rozporuplné pocity: Tak trochu mé divné myšlenky po celý film. Tak trochu zvláštní příběh.Tak trochu zbyteční mimozemšťani. Tak trochu bylo všechno divné. ALE přes to všechno bylo na tomhle filmu cosi zajímavého. Úžasné výkony Julliane a Christophera. A je tu jedna velice zásadní věc, kvůli které dávám 4*. Tento film dokázal, že pouto mezi matkou a dítětem může být silnější než cokoliv jiného... ()

griff 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem se vyhnout negativním komentářům k filmům, ale tady si to neodpustím. Film by šel rozdělit zhruba na dvě poloviny: První, v němž čekáte, kdy se rozjede ten skvělý triller, který přislíbily trailery nebo upoutávky v televizi, a kdy se naopak propadáte čím dál víc do nesmyslného příběhu a slabomyslné zápletky. A na druhou poliovinu, kdy už vám je jasné, že se žádný dobrý film nekoná a už jen uvažujete, proč někdo něco takového vůbec natočil a kolikrát ta hysterická ženská ještě zařve: " Kde je Sam? Vraťte mi Sama!" Tvůrcům snímku snad mohu dát alespoň ten jeden bod za to, jak pěkně se jim povedlo dodržet celistvou linii příběhu - která od prvního momentu pevně a neochvějně míří dolů až v poslední minutě klesne na totální dno uměleckého vkusu a filmového cítění vůbec. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • 42-milionoví Zloději paměti oživili ospalý žebříček návštěvnosti severoamerického kontinentu, když během prvních třech dnů vydělali 21 mil. dolarů. Ostatní fimy se během tohoto víkendu poprvé za celý rok držely pod hladinou 7 milionů. Celkový výdělek dosáhl téměř 65 milionů. (imro)
  • Kromě scén vzpomínek Tely, mají všechny postavy až do konce oblečené černé šaty. (imro)

Reklama

Reklama