Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Kdybych se nenudil a nehrál tam můj oblíbený Gary Sinise (i když v menší roli), nejspíš bych na to vůbec nekoukal. Začátek byl poměrně slibný, ale pak se to všechno začalo zamotávat tak, že se z toho scénárista už nevymotal. Tolik hloupostí co tam bylo a ty stupidní dialogy...Když mimozemšťané někoho unášeli, musel jsem se smát (tomu vycucnutí, to to nemohli udělat nějak normálně?). Závěr byl naprosto pitomý. Vlastně jsme se nic vysvětlujícího nedozvěděli, tvůrcům asi stačilo, že se na konci dočkáme happyendu, a to mělo asi stačit i nám. Nestačilo. Julianne Moore to ve filmu moc neslušelo a ani ostatní herci se moc nepředvedli (Sinise měl moc málo prostoru). Prostě největší chybou tohoto filmu je scénář. Určitou atmosféru to sice chvílemi má, ale to nestačí. A neházejte tento film k "laciným" Aktům X - tam mají ufounské případy aspoň dobře napsané, že to dává smysl... ()

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Tohle je přestě ten druh filmů co mám v oblibě. Nepatrné náznaky, žádná velká odhalení až do samého konce. No a tady jsem narazil na problém. Sice to říkám nerad, ale konec bych nechal víc otevřený bez toho obyčejného odhalení a potom by to byla ta pravá bomba. Celkově je to průměr, který mohl jedním krokem dostat pět. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu to bylo opravdu zajímavé. Pak scénáristé vyložili karty na stůl a já se začal bavit. Ano, i po letech sledování Akt X mohu s klidným svědomím prohlásit, že větší fantasmagorii jsem dlouho neviděl. Čekal jsem, jestli přijdou dřív Muži v černém nebo agent Krycek. Taková fraška, a to to na začátku vypadalo na psychologické drama. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý námět i začátek filmu, který se pak zlomí v utrpení filmového diváka. Milé děti, když budete zlobit, budete se dívat na tento film. A když nebudete poslouchat své rodiče, vyroste z vás takovej neschopnej debil jako Joseph Ruben a ještě natočíte film, kvůli kterému si z vás budou všichni dělat srandu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na paranoidní thriller byly karty rozdány dobře a asi tak do poloviny film naplňoval to, co jsem od něj očekával. Jenže pak přišel sci-fi zlom a šlo to trochu do kytek. Rubenovi a spol. se nejspíš nechtělo vymýšlet nějaké složitější vysvětlení a tak vzali to nejjednodušší, co bylo po ruce. Tím se ze zajímavě vyvíjejícho psychologického thrilleru stalo obyčejné béčko, ale přesto to jakž takž ubíhalo a prostoru pro nudu tu bylo minimálně. Samotnou motivací toho všeho to sice tvůrci zase trochu zazdili, ale vzhledem k druhé polovině mi to zase tolik žíly netrhalo. 60% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Za scénářem stál Gerald Di Pego, který napsal například Policajtku (2001) a Instinkt (1999) a věnoval se převážně televizním projektům. (imro)
  • Díky úspěchu filmu bylo jeho mateřské studio Sony prvním, které v roce 2004 překročilo výdělek jedné miliardy. Studio zaznamenalo tuto sumu už třetí rok po sobě. (imro)
  • Postava Julianne Moore se zastaví před zdí, která je plná graffiti. Mezi nimi je i logo Revolution Studios, producenta filmu. (Elisebah)

Reklama

Reklama