Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je plný příslibů - neboť zápletka diváka lanaří a vyzývavě si hraje na tajemno až mysteriózno ... ale znenadání ji to s ním nějak přestane bavit - jakoby právě zjistila, že takový průměrný divák není ani zdaleka ten pravý a jediný, kvůli kterému by se měla jakkoli namáhat. Znechuceně se oklepe, z rukávu vysype na jednu hromadu všechna uschovaná esa - a efekt je naprosto stejný, jakoby (ne)milému divákovi převelice neomaleně dala košem a poslala ho do háje zeleného ... případně na jiná, nevábně vyhlížející a zavánějící místa. Patřičně otráveně ho dostrká do finále, s úlevou za ním zabouchne dveře - a výsledkem jsou poněkud nedomrlé 2* ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jakýsi "mysteriózní" snímek bez jakéhokoliv zjevného potenciálu,který si nezaslouží žádná ocenění a tudíž ani nestojí za shlédnutí..Když se ale podíváme,tak to není taková ztráta času jako jiné snímky běžně vysílané v českých televizích. Podivný námět, který je jako vystřižený z nějákého špatného vtipu FBI nebo jakékoliv podobné americké " organizace". Jediný důvod proč jsem se na to podívala byla skvělá Julianne Moore ale měl by se konečně zakázat český dabing. ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Ale ne, už zase? Nechci spoilerovat, ale scénárista, ktery pomilionté osmé použil tu nejvypatlanější z vypatlaných zápletek, zaslouží vystřelit do mezihvězdného prostoru, plného svědivých breberek. První půlhodina celkem ušla, ale pak se celý děj začal ubírat do opravdu ošklivých končin (spoiler:Slunce tam nesvítí:konec spoileru). Juliana umí celkem hrát, takže na úplný odpad to není, ale ztráta času je to přímo galaktická. Jinak počet výkřiků "Vraťte mi Sama!" by se mohl směle poměřovat s výkřiky "Kde jsi, Joshi!" z jiného veledíla. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V roku 2004 ešte každý trailer na mysteriózny film vzbudzoval veľké očakávania, od sľubného námetu (ten tu je), cez napätie až po šokujúcu pointu (tie tú nie sú). Nie je náhoda, že ak sa mysteriózna zápletka končí racionálnym rozuzlením, skoro vždy je to sklamanie. To sa stalo aj teraz a neurobí s tým nič ani Moorka, ktorá sa snaží udržať celý tento zmätok v intenciách príčetnosti, čo sa jej aspoň do určitej miery podarilo. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si přečetl komentáře a musím nesouhlasit. Tenhle thriller není tak špatný. Dokonce je nadprůměrný a dá se zkousnout i ten přechod mezi žánry. Co filmu sráží vaz je až samotný závěr. Je tu jistá paralela s výkonem Julianne Moore, která je první hodinku skvělá. Od vstupu do hangáru to jde s ní, a tudíž i s filmem, z kopce. On vlastně film má bez titulků nějakých 78 minut a z toho 70 minut je Julianne na plátně. Obrovská škoda, že neutáhla ten závěr. Jinak excelentní výkon. Na DVD je alternativní konec, který je určitě lepší než ten finální, ale základní myšlenka v něm zůstává stejná, takže bohužel. Celkově je to nadprůměrný thriller s výbornou Julianne Moore, který diváka dokáže vtáhnout do děje, párkrát jej pořádně vylekat a na závěr bohužel zklamat. [září 2005] ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • V scéne kde Ash (Dominic West) rozbije obrovské okno, aby sa dostal zo svojho domu na Long Islande, je v ráme hore zaseknutý prasknutý kus skla. Keď však prejde s Telly (Julianne Moore) cez okno, v zábere zvonku už nie je ani stopa po skle. (Arsenal83)
  • Jeden z agentů NSA se jmenuje Al Petalis. Petalis je latinský výraz pro okvětní lístek. Okvětní lístky růží jsou tradičně symbolem lásky a oddanosti a mohou být také symbolem mateřství – dvou hlavních témat filmu. (veronikajel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno