Reklama

Reklama

Jeepers Creepers 2

  • USA Jeepers Creepers 2 (více)
Trailer 1

Jednou za 23 let se probudí zlo a 23 dní se krmí na lidech...
Parta teenagerů - basketbalistů a jejich trenéři se vracejí školním autobusem po odlehlé dálnici ze zápasu domů. Po cestě praskne pneumatika, autobus se stane nepojízdným a basketbalisté zůstanou odříznuti od civilizace. Blíží se noc a krvelačné monstrum se zrovna po 23 letech probudilo. A má hlad. Velký hlad... (vw.cobra)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (262)

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Nulový rozpočet, banda dokonale nevýrazných debutantů tuhých jako veka, "dialogy" tak blbé, až je vám z nich trapně za "scenáristu" a ručím vám za to, že postavy budete do jedné nenávidět a to tak, že opravdu hodně. Takže jen pár prvoplánovitých debilních lekaček a slušná kamera, která vás má zmást při sledování trajleru. Styďte se všichni, kdo jste tomuhle ultramegahypershitu non plus ultra dali něco jiného než odpad. Já bych mu nic jiného nedal, ani kdyby mi ohanbí pálili žhavým železem. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

První díl se mi celkem líbil, byl to řemeslně dobře zvládnutý horor s dobře vystavěným napětím a solidní atmosférou. Dvojka je ale neskutečná blitka, která dělá dobře zakončenému předchůdci špatné jméno - atmosféra nefunguje, napětí se nedostavuje, mordy nudí, scénář je vpravdě dementní...no prostě hnus. Pár okamžiků mě ale upřímně pobavilo...ovšem ne záměrně. 30% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veru tak, Creeper síce nemá charizmu a jeho herecký výkon je spomedzi všetkých postáv asi najhorší, ba čo viac, jeho portfólio útočných pohybov tiež nie je veľmi pestré. Približne v polovici filmu vás už jeho kúsky pomaličky prestanú baviť, podobne ako tvorcov filmu, a tak chtiac - nechtiac prikročíte až k žánru hororovej komédie. Strach je nadobro preč, nastupujú veľmi absurdné momenty vyvolávajúce smiech. Nie každý si môže byť istý, či sa do filmu nepriplietla aj pasáž viac známeho Scary Movie 3. Film tak po hodinke stratí tempo, nasadenie, pestrosť a zvrhne sa na naťahovanú zlátaninku. No a čo sa týka skvelej známej piesne Jeepers Creepers - tak tá v druhom dieli prakticky ani neodznie, hoci sa záhadným spôsobom dostala do uvedenia v záverečných titulkoch. Zvláštne. Že by vystrihli takú perlu na soundtrack. Tomu sa mi ani nechce veriť. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

I když je to nereálný náměr, furt si myslím, že je to dobrý námět. Spracování vypadá dobře, asi byly i nějaké penízky, ale co se týče scénáře - no, je to pěkně pohnojený. Držel bych se se jen toho, že existuje bytost, která když s ní od někoho něco, tak se to stane jeho součástí, ale to ostatní - br. Něco jako vždycky za 23 roků se to probudí... Prostě kraviny, které táhnou snímek k zemi. Ale dívat se na to dá. Jen tomu vůbec nevěříte a říkáte si, že jste mohli vidět milion lepších věcí, než je zrovna tahle. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V dvojke Salva zmenil typ hororu. Už to nie je o neznámom zle, ktoré v aute terorizuje dve obete, ale tentoraz monštrum oblieha stojaci autobus plný mladých pekných hošanov. Hádže po nich úchylné pohľady, oblizuje sklo a proste ich regulérne obťažuje predtým jak ich oňuchá a nakŕmi sa nimi. A aj pritom ich okrem odhryznutej hlavy stihne aj vyzliecť. Ten Salva bude mať voľajaké divné chúťky. Hlavným problémom je, že dvojka má podstatne horší námet ako jednotka. Síce je pekné, že sa Salva snažil prísť s niečim novým, ale boj skupinky stredoškolských športovcov je príliš nevyrovnaný, keďže príšera je doslova nezničiteľná a kľudne si sama odtrhne hlavu a vyrastie jej nová. No a priestor stojaceho autobusu je príliš malý na to, aby sa Salvovi podarilo neustále prichádzať so zaujímavými mordami. Na postavách mi tiež nezáležalo a niektoré sú tak otravné, že som si ich smrť vychutnal. Za niečo stojí len Ray Wise ako otec, ktorý chce zničiť príšeru za to, že mu zabila syna. Ale kým dorazí na miesto, tak mu to dosť trvá. Tak prečo dávam až tri hviezdičky? Lebo je to dobre natočené. Zo začiatku ešte funguje atmosféra (stále ma baví jak sa niečo dôležité deje v rozostrenom pozadí záberu) a následne sa dočkáme celkom akceptovateného počtu skôr vtipných úmrtí na to, aby to nenudilo. Technickú stránku má Salva zmáknutú dobre. Takže to síce nie je taká cool pecka ako jednotka, ale raz sa to dá v pohode pozrieť. Aspoň sa dozvieme niečo nové o mytológii ústrednej príšery. 5/10. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (Amras)
  • Interiéry autobusu byly natáčeny v letištním hangáru. (SidneyP)
  • Když Ray Wise bouchal ve filmu kladivem do kovadliny, jedna z jisker mu přistála přímo v kapse a vznítila se. Bez ohledu na tento fakt pokračoval ve scéně dál. (SidneyP)

Reklama

Reklama