Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Před cca 8-10 lety jsem z tohoto snímku byl dlouho vyplesklej. Už jenom úvodní hudba vám nahání hrůzu, pak přijde surové mlácení tří mladých šikmoočků a po 20 minutách dlouhá bitka s bandou Vietnamců. Do té doby jsem prostě nic podobného neviděl - velice věrohodně ukázaný život skinheadů. Russell Crowe zahrál vůdce party tak věrohodně, že z něj šel strach. Dneska jsem už sice z filmu tolik odvařenej nebyl, ale i tak to hodnotím jako kvalitní kruté a drsné drama. 77% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Krutý film z prostředí skinheadů. Mlátičky s japonci nakonec přejdou v mlátičky mezi sebou. Konec filmu je vůbec ironický. Docela se mi to i líbilo, ale děj nebyl tak hutný. Kdybych to měl srovnat s Kultem hákového kříže, je to pro mně jasný propadák. Navíc mi tam vadila i docela slabá hudební kulisa. Naopak musím vyzvednou Russella Crowa za bezchybné ztvárnění nacistického šílence. Takže pokud už se chcete poučit o holých lebkách, je pro mně Kult hákového kříže takový více říkající. Díky Hendovi dávám 65% jinak by to bylo míň. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Banda tupých hlav si krátí drahocenný čas poflakováním po městě, nadáváním, rozbíjením výloh, bitkama... a proč?! No protože jako "nadřazená rasa" se cití utiskovaní z každé strany. No a místo činu?! Jenom kecy. Hand jako vůdce gangu má plnou hubu mravních poučení o tom, co by mělo být a jak je nespokojený se systémem, no co proto udělal? Kulové. Jen by mě zajímalo, kdy nastává ten okamžik debilizmu, ktery změní celkový chod člověka, to je pro mě fakt záhada, ktery okamžik změní člověka natolik, že se z něho stane... Rumpr Campr 4/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S podobnou tematikou by bol asi každý film kontroverzný. Ale tu to ostáva len pri tej kontroverznosti. Chýba tomu zložitejší a hlbší príbeh, ktorý by film vytrhol z obyčajného zobrazenia osudov vymletých hláv. Crowe to síce ťahal aj herecky, no pár bitiek, úteky a následný pokus o zdramatizovanie len podtrhujú jednoduchú líniu filmu a nenechajú divákovi ani šancu prehĺbiť sa do problematiky a myšlienkových pochodov tejto partie z okraja spoločnosti. 60%. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Po druhém skouknutí mám dojem, že opravdu není potřeba točit další filmy o těchto tupých hloupých opicích. Jinak natočeno docela dobře a zajímavě, takže film sám o sobě neodsuzuji, odsuzuji téma a hlavně to, že i když podobné filmy končí naštěstí tragicky, náckové v nich nejsou z pohledu diváka rozdrceni a zesměšněni úplně. A ať mi nikdo neříká, že jsou to přece jen také jenom lidi, ne, jsou to nádory a ty mají být nejlépe chirurgicky odstraněny... 6/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Čierny kabát, ktorý nosí Hando (Russell Crowe), bol počas druhej svetovej vojny súčasťou zimného oblečenia tankových divízií Waffen SS. (Jello Biafra)
  • Během natáčení byl Russell Crowe kvůli své vizáži několikrát zatčen. (morgos)
  • Daniel Pollock se údajně v průběhu natáčení vážněji sblížil s herečkou Jacqueline McKenzie. (Krissty)

Reklama

Reklama