Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Snad ani začátečnickým neduhem nelze omluvit fakt, že vzít kameru, a na hodinu a půl se vydat mezi skinheady, nestačí. Přesně takhle působí režisérův postoj k filmu, jako obyčejné pozérství, které má mnohem menší význam, než si ve své základní myšlence slibuje. Jakkoliv totiž zůstává po formální stránce autenticky syrovou podívanou s bezbarvými kamerovými filtry, která je navíc „v ruce“, nedokáže se nijak odlepit od své hluboké přízemnosti, kde ji drží nulová výpovědní hodnota společně s hromadou plochých postav, jejichž chování je „vysvětleno“ jako boj za rasovou čistotu své země. Snad tedy jenom pohled na pozdější hollywoodský idol Russela Crowea, jenž se do svého „nácka“ se vzhledem řezníka, typově hodí naprosto dokonale, dokáže alespoň trochu zmírnit dojem z filmu, který vyšumí ještě dříve než skončí závěrečné titulky. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Film ze světa násilných nekulturních bezmozků, jehož postavy jsou promenádou lidské špíny a životní ztracenosti. Sympatizovat tu s někým je těžké, titulní pár tvoří bezprizorní feťačka ze zbohatlické rodiny a hardcore násilnický buran s láskou k Mein Kampfu, obklopuje je banda podobně smýšlejících čuňat a jediné mihotající se světélko morálky nabízí postava Daveyho, které však dlouho není věnován prostor. Vývoj vztahů i celého příběhu je předvídatelný a často dosti přímočarý, o snaze něco sdělit nemůže být ani řeč, přesto je Romper Stomper filmem rozhodně nadprůměrným. Po celou stopáž si totiž udržuje vysokou hladinu naturalistického drajvu a nabízí nenudící pohlednici ze světa pouliční lůzy, jejíž špinavost a divokost působí přinejmenším velmi přesvědčivě. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Divnej a hodne drsnej film. Zadny uhybani kamery, hezky na tvrdo je videt jak se rubou. A to je tak vse. Ono spis nez film to je jen slepenec ruznejch scenek - banda chlasta, banda se rve atd. Chybi zde nejaky vyraznejsi pribeh, ktery by film "tahl". Hudba tu je dobra, ale mohlo by ji bejt vic. Kamera je zajimave "zmatena" takze vse vypada hezky realisticky. Crowe je v roli vudce bandy vybornej a skoro bych rek, ze lepsi nez Edward Norton v nametove podobnem filmu American history X. Kdo bude cekat akcni film bude asi zklamanej, protoze tohle je spis drama. Vahal jsem mezi 3 a 4 , ale precejen na American History X to nema a ma to blbej konec takze 3. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Absolutně geniální o hodně brutálnější než Kult Hákového Kříže! Tohle téma mě nějak začalo bavit ale čekal jsem víc fightu ale byl tam jeden fakt suprovej! Prostě to bylo psychycky užasně natočený drama o náckach proti japončíkum...konec jsem trošku sice čekal ale i tak geniální Russell Crowe kterej mi trochu jeho rolí připomínal Nortna z American History X... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Podle toho co říkal pan uvaděč na ČT2 jsem očekával trochu jiný film. Abych to upřesnil čekal jsem o hodně lěpší film, který by mohl aspon vidět na kotníky mechanickému pomeranči. Bohužel film dost pokulhává ve scénáři a chytlavosti. Ne každého bude zajímat jak partička skinheadů mlátí tajwance, protože chtějí čistější zemi. Ani ohrané téma zneužívané holčičky a jejího milující otce. Drsné je to dost. Krvavé taky. Brutální též, ale má to důvod? Musíme vidět brutální krvavé řádení bandy, aby jsme pochopili, že toho jsou schopni a že to dělají? Nemyslím si. Režisér, ael asi ví, že není schopný nám všechno dokázat a vykreslit jinak než činy. Škoda. Hercům vévodí drsně krutý Russell Crowe, který tuto roli má jako malou přípravu na postavu policisty v LA Přísně tajné. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Daniel Pollock, který hrál Daveyho, si krátce po natočení filmu vzal život. (Kulmon)
  • Daniel Pollock se údajně v průběhu natáčení vážněji sblížil s herečkou Jacqueline McKenzie. (Krissty)
  • Film byl odmítnut městskou radou v Glasgow. (Lajty)

Reklama

Reklama