Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joel Goodsen zůstává sám. Rodiče odjeli a nevrátí se dříve než za týden. Ještě nikdy neměl holku, a tak je jeho první starostí, aby nějakou s pomocí kamarádů sehnal. Jeden z nich zavolá prostitutku. Joel musí otevřít černošce s mužským hlasem a není to jeho první zkušenost se sexem, která ho deprimuje. Potíže totiž teprve začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

montel 

všechny recenze uživatele

Joel (Tom Cruise) je mladík, kterého nechávají rodiče samotného doma a odjíždějí na dovolenou. Joel využívá situace a přemýšlí jak konečně sbalit holku, když má dům sám pro sebe. Nakonec mu nezbyde jiná možnost, než zavolat si prostitutku. První pokus sice nevýjde podle jeho představ ale ten druhý už mu poskytne to, co celou dobu hledal. Otvírá dveře krásné Laně (Rebecca De Mornay) a stráví s ní vášnivou noc. Problém nastane ráno, kdy zjistí, že nemá dostatek peněz na zaplacení. Nechá tedy Lanu samotnou doma a odjíždí do banky pro peníze. Jakmile se však vrátí domů, čeká jej velké překvapení...Jeden z prvních filmů Toma Cruise, kde už dostal dostatek prostoru, ale nedokázal se ještě patřičně projevit. Svým výkonem tak nedokázal film posunout výš, ale taky možná proto, že děj je tak prostý, že vymáčknout by z toho víc by asi dokázal málokdo. Ani u ostatních herců se nedá říct, že by předvedli bůhví jaký výkon a tak se Riskatní podnik příliš nepovedl. Zajásat mohou snad jen fanynky Cruise, protože se zde objeví hned v několika milostných scénách, ale to je na tomto snímku asi to nejzajímavější. 45% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film, který již dneska není moc aktuální, trošku jsem si při jeho sledování vzpomněl na Absolventa, tohle ovšem je úplně jiná liga. Tom Cruise toho zatím moc nepředvádí a upřímně kdybych ho neznal z jiných lepších rolí, tak bych na něj díky tomuto filmu snad i zanevřel. Přesvědčivý výkon totiž rozhodně nepodává. Rebecca De Mornay ve své době znamenala tutovou kost. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Rozpočet měl být tak nízký, že herci hráli ve vlastním oblečení a bydlet museli v laciných hotelech. Cruisovi, pro něhož znamenala role průlom v kariéře, to rozhodně nevadilo. Příběh mladíka, který udělá nedopatřením z domu svých rodičů nevěstinec, už tehdy ukázal, jak bere svou práci vážně. A jak dokáže být pro kolegy i „nepříjemný“ a snaží se leccos využít v kariérní prospěch. Stěžoval si, že si s Rebeccou De Mornay před kamerou nesedli a že by měla být nahrazená. Výsledek se nicméně strefil do vkusu mladého publika, snímek utržil skoro 70 milionů dolarů. Jeho symbolem se stala scéna, v níž herec v bílých slipech a ponožkách tančí v obýváku. A idol dospívajících byl na světě. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak vypadali teen komedie před 26 lety. Mladý Tom Cruise s debilním účesem tancující ve spodním prádle je sám doma a zamiluje do prostitutky, začnou spolu spát i podnikat avšak to se nelíbí jejímu pasákovi, který dá Tomovi pěkně zabrat. Marně jsem hledal ve filmu scénu, u které bych se vyloženě bavil. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Typická "osmdesátková" teen-komedie s onou klasickou snahou o společenskou satiru. To co je zvláštní je styl "humoru". Cynický, černý, ale přesto poněkud "subtilní". Žádné vyloženě vtipné scény u kterých se budete smíchy válet po zemi, ale to samozřejmě v§bec nevadí. Vadí však, že to všehovšudy byla nuda. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (23)

  • Scéna, kde Joeal (Tom Cruise) tančí na skladbu "Roll Old Time Rock N", byla celá improvizovaná. Scénář obsahoval pouze instrukci, aby herec tančil na rockovou hudbu. (Monco)
  • Producent snímku si přál, aby Tom Cruise působil více jako teenager a aby proto kvůli roli shodil 5 kilogramů. (Monco)
  • Snímek se natáčel ve státě Illinois (zejména ve velkoměstě Chicago), ve kterém se také příběhově odehrával, což nebývá vždy tak časté u filmů. (Yardak)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama