Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva neohrožení kriminalisté Jack Colt a Wes Luger jsou na stopě rafinovaných překupníků drog. Šéf bandy, generál s temnou minulostí, neváhá zneužít ke svým nekalým záměrům i dívčí skautskou organizaci. Případ nebude tak jednoduché vyřešit. Detektivové, zločinci a svědkové se neustále dostávají do situací, které se na první pohled podobají proslulým scénám ze slavných filmů - od MLČENÍ JEHŇÁTEK přes ZÁKLADNÍ INSTINKT až po WAYNEŮV SVĚT. Ale stejně jako v životě i ve filmové komedii je najednou všechno úplně jinak... Podaří se statečným hrdinům a jejich krásné společnici překonat všechny léčky a nástrahy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

castor 

všechny recenze uživatele

Filmařská pomstychtivost zase jednou semlela několikero amerických hitů. Po vzoru hledače správně profláknutých titulů Jima Abrahamse, který se kdysi prorocky nechal slyšet, že „tajemství parodie spočítá ve schopnosti nalézt vhodnou oběť“, si daný žánr chtěli vyzkoušet (a slušně na něm vydělat) i další pánové od řemesla. V té době neznámý režisér Gene Quintano, který počátkem devadesátých let natočil jen dvě průměrné bláznivé komedie, tak coby spoluautor scénáře prověří, jak pečlivě zná divák zaoceánskou kinematografii – těžké to mít nebude, protože se vyřádil zejména na známých hitech jako Smrtonosná zbraň i past, Wayneův svět, Mlčení jehňátek nebo na Verhoevenově klasice, ve které dostane prostor sekáček na led i překřížené nohy při výslechu. Jenže zatímco například obě pokračování Žhavých výstřelů nebo původní tři díly Bláznivých střel zdobí kvalitativní trvanlivost a snímky se dodnes honosí uznáním coby drzé a potrhlé parodie bez respektu, Nabité zbrani chybí podpora kvalitního scénáře. Zmíněné kousky navíc posílila filmařská zručnost autorů. Nabitá zbraň možná vrší jednu komickou situaci za druhou, střídá humor krutý, absurdní a primitivní, dnes však jako komedie s přidanou hodnotou neobstojí. Přitom zesměšňuje skutečně všechno. Z plátna je cítit, že scénáristé odvedli skutečně mravenčí práci, která látku dovádí až do absurdních rozměrů. Ne vždy ale fungují. Nabitá zbraň se prostě (bohužel) Zuckerům a Abrahamsovi pouze dívá přes rameno!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak vzhledem k tomu, že se tady jedná o parodii hlavně na Smrtonosnou zbraň i když tu jako tradičně najdete odkazy i na jiný akční pecky, tak očekávání byla nemalá a naštěstí nezklamala. Nutno uznat, že Estevez a Jackson jsou dobře obsazeni a stylisticky navíc ještě co nejvíc upraveni aby se podobali na Gibsona s Gloverem. Výsledkem je stará dobrá parodie klasickýho stylu u který je mi jenom trochu záhadou, že nezabodovala víc v kinech a tak z chystaného pokračování nakonec nic nebylo. Škoda.80% ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Musel jsem hodnocení zvýšit až na 5 hvězd, protože to je neskutečně nadupaný film různými pokusy o vtip. Jistě, dost z nich je trošku slabších, některé jsou až moc přehnané, že kazí dojem, ale to u filmů, které se snaží být parodií, do jisté míry ignoruji. Takže ve výsledku film, který si určitě ještě několikrát pustím. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že Hollywood ztrácí smysl pro humor a parodie už vlastně nevznikají. Poslední, kterou si pamatuju, je snad ne úplně dobrý Grimsby a velmi slušný Diktátor. Přitom v devadesátkách se stal terčem nějaké té poťouchlosti, snad každý divácky atraktivní titul . Nebo došlo aspoň na veselejší verzi ikonických scén. Pro parodii je klíčová znalost originálu, takže když se nějaký film objevil v parodii, byl to důkaz, že je známý a oblíbený a že si z něj mohou tvůrci vystřelit, aniž by to působilo jako výsměch. V Nabité zbrani posloužil jako základ Smrtonosná zbraň, do které byla přimíchána spousta šťouchanců do filmů jako Základní Instinkt, Mlčení Jehňátek a další. A nechyběla hvězdná camea, jako B. Willis, Ch. Sheen, nebo část posádky Star Treku. Vtípků byla hromada a poměr těch zdařilých byl vysoký. Za mě je Nabitá zbraň 1 slušný konkurent prvním Žhavým výstřelům, i některé ze slabších Bláznivých střel. Sympatická je i stopáž, tvůrci si byli vědomi faktu, že v nejlepším se má přestat. Je to jen filmová blbinka, která si na nic nehraje. Na rozdíl od strašných pokračování Policejní akademie, se tentokrát nemá Quintano zač stydět. Vlastně je to jeho jediný slušný film... . ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pročpak tenhle film tvůrci neobdařili shitcomovým smíchem, abych poznala, kdy se mám smát? Když už se jednou vědomě rozhodnu sledovat parodii, musí z toho vylézt taková nemastná, neslaná srajda, jejíž scénárista nepojedl vtipnou kaši. Kdyby se aspoň ožral nebo zhulil, ale on to psal snad po funusu svého milovaného psa. SamueleL Jackson se tedy může snažit dle libosti, podporován jedním z klanu Sheenů, přištěknut samotným Brusem Vylisem... není to nic platné. Pár uchechtnutí, co vyloudila moje relaxující bránice, stačí maximálně na dvě hvězdičky. Vy ostatní jste se bavili? Hmm, vaše výhoda, já raději něco pikantnějšího. 45% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Postavy Samuela L. Jacksona a Emilia Esteveze "Colt a Lugar" nesou jména dle pistolí. Generál Mor-tars je zase pojmenován po automobilové společnosti General Motors. (HellFire)
  • Nabitá zbraň je filmovým debutem pro Denise Richards, kterou můžete spatřit jako jednu z dívek v červených šatech ve scéně s piánem. (HellFire)
  • V úvodní scéně v obchodě lze na jednom z časopisů přečíst inzerát, kde hledají dinosaury pro jistou práci. (HellFire)

Reklama

Reklama