Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Opravdu příjemné překvapení. Sportovní romance většinou nebývají nijak nápadité, ale tentokrát je zobrazení tenisových utkání naprosto strhujícím zážitkem, a to mě jinak tenhle sport vůbec nezajímá. Paul Bettany dostal daleko víc prostoru než jeho partnerka a bravurně ho využil. Vlastně by se dalo říci, že v hlavních rolích je on a tenis. Hodně se povedla režie, práce kameramana zasluhuje obdiv a pochválit musím i hudbu. Navíc je tu spousta zajímavých vedlejších rolí. Poslední sportovní komedie, která mě zaujala, byla Blafuj jako Beckham, ale tahle je ještě lepší. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Milý film. Příběh/hlavní myšlenka snímku sice není moc originální (comeback zašlé hvězdy), ale zase se odehrává v pro mě osobně neokoukaném a atraktivním prostředí, nabízí uvěřitelné jiskření mezi mojí oblíbenkyní Kirsten a sympaťákem Paulem a zaujme kamerou (a ikdyž ho tam byla jen trocha, tak i humor). Dávám 4*, dobrá oddychovka třeba na večer :-). ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Kvalitné a hlavne originálne romantické komédie sa už tak veľmi nevidia. Preto sa ich tvorcovia aspoň snažia zaobaliť do iného tvaru. Myslel som, že atraktívne tenisové prostredie tomu napomôže, no mýlil som sa. Šablóna scenára neporušená, dopredu odhadnutá. Veľmi príjemné boli však tenisové zábery, Bettany a prízvuk. O Kirsten radšej pomlčím. Jednoducho mi tá actress nie je sympatická. Snáď s výnimkou Spideeho. 60%. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, která sice ničím neohromí, ale potěší zobrazením filmově neokoukaného prostředí vrcholového tenisu a nesmírně sympatickou ústřední dvojicí Bettany - Dunst. Filmové ingredience jsou namíchány ve správném poměru - trocha nevtíravého humoru, trocha zápasového napětí (i když vzhledem k vývoji děje s předem odhadnutelným výsledkem a Bettanyho zápasová zmrtvýchvstání byla spíše z říše sci-fi), trocha nepřeslazené (hurá!) romantiky. Jako sportovního komentátora lze vidět legendárního Johna McEnroa a aby herci vypadali jako skuteční hráči, o to se ve funkci poradce a kouče staral australský wimbledonský vítěz Pat Cash. Bettanymu jsem toho vrcholového tenistu věřil, Dunstové už méně (divná smyčka při servisu)......Celkově tři a půl*. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Hoci je Wimbledon natočený podľa klasickej šablóny, i tak väčšinu súčasných amerických súkmeňovcov strčí v pohode do vrecka. Kirsten Dunst narozdiel od Spidermana zapadla mnoho lepšie a chémia medzi ňou a Paulom Bettanym funguje na jednotku s hviezdičkou. Pochváliť však musím hlavne dokonale navodenú tenisovú atmosféru, mix romantiky a zelených kurtov ma úplne odzbrojil... Jedna myšlienka na záver : Kto vie do akej miery sa tvorcovia inšpirovali príbehom chorvátskeho tenistu Gorana Ivaniševiča, ktorý v roku 2001 ako úplný outsider zásluhou divokej karty vyhral vo Wimbledone svoj prvý a zároveň posledný Grand Slam? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Původní název snímku zněl "Two Weeks in Love". (imro)
  • Kirsten Dunst (Lizzie Bradbury) se před natáčením podrobila náročnému fyzickému tréninku, aby vypadala sportovně. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama