Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Eso!!! Na tenhle druh filmů mají prostě britové vrozený talent. Asi je to nějaký nebeský dar, možná je to v jejich nátuře a krvi, ale nikdo jiný na světě nedokáže s tak nakažlivě pohodovou grácií namixovat tucty naprosto nesourodých složek do tolik sympatického filmu. Wimbledon je dokonalý žánrový hybrid, galán, který ve mě rozezněl skrytou strunu spokojenosti a potěšení. S klidným svědomím jej zařazuji po bok tak parádních snímků jako je Láska nebeská, Bridget Jonesová nebo Cashback, a čert vem, že to byl turnaj předvídatelný jako hrom, když mi tvůrci sevírovali ten nejkrystaličtější britský humor (nemá konkurenci!). Speciálně musím ještě přechválit scénář a přímo božské obsazení, kde dostane každý tak akorát prostoru, aniž by stál ve stínu ústřední dvojice. Abych nezapomněl, zřejmě nejpodstatnější složkou filmu je kamerová virtuozita Daria Khondjiho - ten chlapík předvádí vážně úžasné kousky! Dženkuji!_____Vnitřní monology, přezápasové nervozita, napětí v průběhu "mače" i všelijaké další stavy Paula Bettanyho ve víru sportovního dění byly perfektně vystižené. Na to bych rozhodně žaludek neměl. :)_____P.S. Hodně mě rozesmála situace okolo režisérská verze Hlubokého hrdla. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení! Moc se mi do toho nechtělo, ale takhle dobrou romantickou komedii jsem vážně nečekal. Ta hlavní dvojka má mezi sebou neuvěřitelnou chemii - prostě klasickej Paul Bettany, ze kterýho charisma prostě čiší a taky mě potěšil Sam Neill, kterého tak často nevídám a spoustu dalších známých dnes nepoměrně známějších tváří, až mě to překvapilo. A je neuvěřitelné, jak mi přišla Kirsten Dunst neskutečně sexy, a to jsem jí přitom hlavně ve Spider-manovi a Úsměvu Mony Lisy nesnášel. Skvělé, že to vůbec nestárne, až teda na ten tenis samotný. Pro člověka co má nakoukáno bezpočet zápasů je to až úsměvné, ale o to tam zas tolik nejde...9/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Sny, láska nebo vítězství? Tenhle britský chlapík toho nikdy moc nevyhrál, je na sklonku své kariéry, nicméně na legendárním Wimbledonu nechce být díky divoké kartě jen za statistu. Ač všichni tuší, že padne hned v prvním kole. Pozná vycházející americkou hvězdičku a najednou začne vyhrávat. Naopak jí se přestává na kurtu dařit. Co si budeme nalhávat? Vše je jasně nalajnované jako čáry na centrkurtu, lobů se moc nepodaří, smeče jsou jen ojedinělé. Rozestavení figur je klasické a předvídatelné, nicméně postavy jsou civilní, žádná potrefená ucha. Jen se prostě mělo (mnohem) víc těžit z toho, že jsme v Anglii, kde se jede na jízlivý ironický humor. Tenis jako takový obsahuje až moc digitálních pomocníků, protože takhle hra (jedna výměna za druhou s takovou úrovní rychlosti, akrobacie a přesnosti) fakt nevypadá. Ve výsledku neokoukané prostředí, velmi dobří herci (sympaťák Bettany, roztomilá Dunst) i místy funkční romantika. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Wimbledon na první pohled vypadá jako další z mnoha nadprůměrných romantických komedií, kterých jsme mohli vidět už spoustu, ale narozdíl od většiny podobných snímků má v soboě originální nevtíravý humor. Navíc se celý film odehrává v novém a neokoukaném tenisovém prostředí, což je další velké pozitivum. Co se dá označit za "klasiku" byl písničkový soundtrack, tvořený klasickou romanticko-popovou směskou převážně ženských interpretů - nic proti tomu, protože v celkovém výsledku působí film poměrně dobře a to je to hlavní. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná a hlavně úsměvná romantická komedie ze zákulisí tenisu a především z vnitřku hlavy tenisty Petera Colta, který na sklonku tenisové kariéry zažije zásadní chvíle v milostném životě, které mu velice mile zkomplikují jeden světoznámý turnaj - Wimbledon - na který dostal divokou kartu. Paul Bettany je můj oblíbený britský herec, který má neuvěřitelný cit pro roli a v tomhle filmu je velice svěží a přirozený. Naprosto jsem si ho vychutnal v původním znění, kdy jeho tvrdá angličtina konkurovala ledabylé "američtině" Kirsten Dunst. Do toho skvělý suchý humor a úsměvné chvíle. Naprostá pohoda a dokonalý romantický počin. Možná to není stoprocentní trhák, ale své čtyři hvězdy si ode mne zaslouží. 80% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Původní název snímku zněl "Two Weeks in Love". (imro)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama