Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se, že film odehrávající se právě v období Wimbledonu, bude jen a jen o tenisu a že laik jako jsem já, která se ještě tak dme pýchou nad původem Martiny Navrátilové, se v něm bude ztrácet. Zbytečná obava. Příběh o tom, že láska hory přenáší a že člověk je někdy down a jindy zas třeba díky té lásce up, se mohl klidně odehrávat i ve vědeckovýzkumné laboratoři ( bane, takhle to bylo mnohem lepší). Film to byl velmi milý, zvlášť v detailech: nemluvení a následné "kamarádění se " rodičů, postřelený míčkopodavač, kolega tenista, bratr, fanynky, vykutálený manažer a spoustu dalších drobností, které utvořili tak příjemný celek. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Milý film. Příběh/hlavní myšlenka snímku sice není moc originální (comeback zašlé hvězdy), ale zase se odehrává v pro mě osobně neokoukaném a atraktivním prostředí, nabízí uvěřitelné jiskření mezi mojí oblíbenkyní Kirsten a sympaťákem Paulem a zaujme kamerou (a ikdyž ho tam byla jen trocha, tak i humor). Dávám 4*, dobrá oddychovka třeba na večer :-). ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie z prostředí tenisových kurtů na Wembley stadionu v samotném centru dění tenisového turnaje Wimbledon, při kterém se do sebe zapletou dvě tenisové hvězdy a tak to jde z kopce a do kopce a zase zkopce tak jak to obvykle v komediích s romantikou až na půdu bývá. Každopádně v tom hraje Kirsten Dunst a té to s Paulem rozhodně jiskří. I když celkově z toho nic nebylo. Jenže co k tomu dál dodat, když je to prostě průměr, který ale nenápadně vyvyšuje suchý britský humor, kterého nikdy není dost, stejně jako v tomto filmu. --- Předpokládám, že za pár tisíc let se Anglánům vyvinou plovací blány. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V tomto romantickém díle se tvůrci tentokráte už diváka nesnaží ani napínat s nějakým chozením kolem horké kaše. Kirsten a Paul se do sebe prostě zamilují hned od začátku a basta. Romantické filmy díky svému jasně danému a předvidatelnému ději stojí tím pádem většinou na hercích a nejvíce na ústředním duu. Neřekl bych že tentokráte byla volba nejlepší. Paul Bettany rozhodně nedokáže utáhnout film. Vedlejší postavy jsou typicky anglické a tak tady máme sympatické rodiče, nepřejícího tenisového trenéra (otec hrdinky) anebo bratra našeho tenisty, který sází zásadně proti svému sourozenci. Kýčem se tady ale bohužel nešetří (co mělo proboha znamenat to interview v televizi, kdy se tenista veřejně vyznává k lásce? Viděl snad někdo něco podobného u nějakého sportovce? Třeba u Jardy Jágra nebo u Dominika Haška? Co je vlastně veřejnosti po tom? Tak k tomu přistupují sportovní celebrity a já jim rozumím), když někdo napíše u Avatatu "tenhle příběh jsme viděli už mockrát" uvědomuje si že co se týče Wimbledonu tak "tenhle příběh jsme viděli už milionkrát". Je to opravdu tak, chci být jen spravedlivý. Film je to příjemný a určitě si svých 50% zaslouží i ode mě. Ale tím to končí. PS: Proč se tedy ti tenisti tolik válejí po zemi? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Priemerná predvídatelná romanca s vopred jasným koncom (mám na mysli ten zápas), zaujímavá ale netradičným prostredím na tento žáner. Tenis mám rád, hrávam ho a dobre poznám pravidlá, čo je v mojom prípade pridaná hodnota. Z tohto hladiska je zaujímavé sledovať, ako tvorcovia s pravidlami tenisu volne narábajú, po treťom kole bolo hneď štvrtfinále, aj keď malo byť ešte štvrté kolo. Výmeny sú maximálne nereálne a na trávu príliš dlhé. Malo by to byť mínus, ale sledovať tieto chybičky ma bavilo, takže za 4. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Pro hlavní postavu Petra Colta (Paul Bettany) byl tvůrcům inspirací chorvatský tenista Goran Ivaniševič. Ivaniševič platil za velký talent a kvalitního tenistu, ale bohužel se mu nikdy nepodařilo vyhrát žádný z grandslamových turnajů, i když byl několikrát ve finále. Když v roce 2001, ve svých třiceti letech, stagnoval na 125. pozici světového žebříčku, dostal možnost startovat na divokou kartu na slavném Wimbledonu. Probojoval se až do finále, kde v pětisetové bitvě porazil Patricka Raftera a získal titul jako první hráč v historii, který startoval na divokou kartu. Zároveň nastřílel protihráčům 213 es, čímž vytvořil nový rekord turnaje. (Wishkah)
  • Při předposlední výměně ve finále Peter Colt (Paul Bettany) zasáhne těsně lajnu, ale lajnový rozhodčí to vidí jako aut. V roce 2006 bylo na významých tenisových turnajích, včetně Wimbledonu, zavedeno tzv. Jestřábí oko - systém pro dopad míčků, který tento lidský element výrazně snižuje. (Shakaar)
  • Kirsten Dunst (Lizzie Bradbury) se před natáčením podrobila náročnému fyzickému tréninku, aby vypadala sportovně. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama