Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

k212 

všechny recenze uživatele

Díky za anglické nefekální a nenechutné komedie, díky za opravdu vtipný a výstižný scénář, stojící hlavně na vnitřních hláškách hlavního hrdiny. Také díky za perfektně a zajímavě natočené tenisové zápasy, bylo to poprvé, co jsem si tenis opravdu užila a nezdál se mi nudný ač v podání anglických sucharů. Bettany je prostě fajn chlap k pohledání a navíc také komiky schopný herec. O jeho americkém protějšku Kirsten Dunst mám trochu pochyby (tedy hlavně z dob Spider-mana), ale i přesto jim to spolu jde. Tak proč ne? Tento film osvěží duši a rozesměje. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sny, láska nebo vítězství? Tenhle britský chlapík toho nikdy moc nevyhrál, je na sklonku své kariéry, nicméně na legendárním Wimbledonu nechce být díky divoké kartě jen za statistu. Ač všichni tuší, že padne hned v prvním kole. Pozná vycházející americkou hvězdičku a najednou začne vyhrávat. Naopak jí se přestává na kurtu dařit. Co si budeme nalhávat? Vše je jasně nalajnované jako čáry na centrkurtu, lobů se moc nepodaří, smeče jsou jen ojedinělé. Rozestavení figur je klasické a předvídatelné, nicméně postavy jsou civilní, žádná potrefená ucha. Jen se prostě mělo (mnohem) víc těžit z toho, že jsme v Anglii, kde se jede na jízlivý ironický humor. Tenis jako takový obsahuje až moc digitálních pomocníků, protože takhle hra (jedna výměna za druhou s takovou úrovní rychlosti, akrobacie a přesnosti) fakt nevypadá. Ve výsledku neokoukané prostředí, velmi dobří herci (sympaťák Bettany, roztomilá Dunst) i místy funkční romantika. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná a hlavně úsměvná romantická komedie ze zákulisí tenisu a především z vnitřku hlavy tenisty Petera Colta, který na sklonku tenisové kariéry zažije zásadní chvíle v milostném životě, které mu velice mile zkomplikují jeden světoznámý turnaj - Wimbledon - na který dostal divokou kartu. Paul Bettany je můj oblíbený britský herec, který má neuvěřitelný cit pro roli a v tomhle filmu je velice svěží a přirozený. Naprosto jsem si ho vychutnal v původním znění, kdy jeho tvrdá angličtina konkurovala ledabylé "američtině" Kirsten Dunst. Do toho skvělý suchý humor a úsměvné chvíle. Naprostá pohoda a dokonalý romantický počin. Možná to není stoprocentní trhák, ale své čtyři hvězdy si ode mne zaslouží. 80% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Filmově je Wimbledon průměrná romantická komedie, která bohužel nemá onen britský jiskřivý a chvílemi černý humor známý z Lásky nebeské, Notting Hillu, Deníku Bridget Jonesové, nebo epizod Mr.Beana. Film byl nejzajímavější i nejdojímavější na tenisovém kurtu, ne už tak mimo něj. Přesto mne film o lásce dvou tenistů (opačného pohlaví) a jejich hře na slavném travnatém dvorci dokázal zaujmout a ke konci i trochu dojmout. Trailer: http://www.csfd.cz/film/117433-wimbledon/videa/ ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Velmi obyčejná romantická komedie. Zápletka je zasazena do tenisového prostředí nejznámějšího světového turnaje. Románek mezi nadějnou tenistkou a s kariérou se loučícím tenistou budí ve svém podání ještě menší dojem reálnosti, než jsem u filmů tohoto druhu zvyklý. Film ničím moc nepřekvapí, ale ani neurazí. Rozhodně to není můj šálek kávy. 53% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Film se natáčel během skutečného Wimbledonu v roce 2003, pričemž herci se pohybovali na kurtech před začátky zápasů a po jejich skončení, jako by se jich skutečně účastnili. Rozhodčí a diváci byli často opravdoví. Bylo to poprvé v historii turnaje, kdy někdo získal takové povolení. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama