Reklama

Reklama

Každý policejní vyšetřovatel se dříve či později setká s případem, který zůstává nevyřešený a který jej pronásleduje. Pro Yohana se takovým případem stala vražda Clary. To, co začíná důkladným vyšetřováním života oběti, se brzy změní v posedlost. Jeden výslech stíhá druhý, o podezřelé není nouze a Yohan má stále více pochybností. Jistá je jen jedna věc, zločin se stal v noci na dvanáctého. (Pilot Film)

(více)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (57)

Fr 

všechny recenze uživatele

SHOŘÍŠ JAKO BRIKETA, Z KTERÝ OLEJ VYTÉKÁ…  Prostě kriminálka. Policajti nemaj pořádnou stopu, takže ani podezřelýho… motaj se od ničeho k ničemu a já čekám, co že to bude mít za pointu. Že třeba… No nic. Případ pro 1. oddělení, kterej by (v jejich podání) byl svižnější a kratší. Možná se stejným policejním výsledkem, ale … A jestli to byl záměr, to natočit takhle „úmorně“, tak jo. Ale to je asi tak všechno.    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film byl natočen podle knihy „18.3: une année à la PJ“, kterou napsala Pauline Guény. 2.) Film se stal ve Francii filmem roku. 3.) Thx za titule „iljito“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Noc 12. je prakticky takovou anti-detektivkou. Hned v úvodních titulcích se zcela zřetelně dočteme, že snímek pojednává o nevyřešeném případu. I přes ten fakt však člověk následující necelé dvě hodiny hltá tu proceduru klasického krimifilmu, jako by se na konci měl dočkat výsledku, protože to jinak výstavbou děje velmi dobře funguje. Film mírně pokulhává jen ve scénách, kdy se zcela doslovně snaží poukázat na kolektivní vinu (a následující tvrzení může být spoiler, tak pozor), neb pokud oběť prokazatelně nezabil konkrétní jedinec, zabili ji všichni. Symbolika je v tom sice hezká, ale scenáristicky to až moc křičí a nezapadá. Mimo to palec nahoru. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborná krimi z horského mestečka, v ktorom brutálnym spôsobom 'niekto' zavraždil mladú babu. Atmosférou a mysterioznom mi to silno pripomínalo Fincherov Zodiac. Pre komisára, ktorý sa vyšetrovaním zaoberá, sa stane prípad nočnou morou, ktorá ho bude zraňovať a prenásledovať viac, ako akýkoľvek prípad, ktorý doposial riešil. Film je stvárnený kvalitnými hereckými výkonmi. Lúbilo sa mi, ako si neskákali do rečí, akoby na všetko mali čas. Výborná krimi dráma zahalená do rúška tajomného mystéria s občasnými wtf situáciami, aké sú pre Francúzov typické. Dal by som aj za päť, ale boli tam zdlhavé, rozjímajúce pasáže a dialogy, ktoré ma nudili. Ale napriek tomu to veľmi vrelo doporučujem. 80% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna velkým fandou krimi filmů ale dobrým krimi filmem nikdy nepohrdnu. La Nuit du 12 mělo(má) celkem dobrý hodnocení(66%) tak jsem snímku dal šanci. Hned na začátku film informuje, že každej rok francouzská kriminální policie vyšetřuje více než 800 vražd. Až 20% zůstane nevyřešených a o jednom vypráví tenhle film. Takže co z toho vyplývá ? Že stejně jako kriminalisté ani divák se nedozví kdo vlastně byl tím vrahem. A tak si vlastně říkám proč na film vůbec koukat a čím si snímek vlastně ty % zasloužil. Nepřišlo mi to nikterak zajímavý a už vůbec né napínavý. Divák se vlastně jen dozví, že holčina byla tak trošku coura a vrahem by mohl být v podstatě každej z jejich bejvalejch nápadníků. Za mě celkem zbytečnej film a zbytečně promarněných 109minut. Hodně slaboučký 2hvězdy ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Úmyslně apatická detektivka o unavené spravedlnosti a jednom případu, který se pro hlavní postavu osamělého komisaře stane noční můrou. Vysoce relevantní ztvárnění násilí na ženách a institucionálního victim blamingu, především ale krásně depresivní procedurál o naději a marnosti. Moll po Only The Animals opět skvěle. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Dej je inšpirovaný skutočnou udalosťou, keď v noci z 13. na 14. mája 2013 našli telo Maud Maréchal obhorené v Lagny-sur-Marne. (Arsenal83)
  • Filmovanie snímky trvalo celkovo 34 dní a prebiehalo v Savojských Alpách. (MikaelSVK)

Související novinky

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

25.02.2023

V pátek 24. února 2023 proběhlo v pařížském koncertním sále Olympia slavnostní předávání prestižních cen francouzské akademie filmových umění a technik, známých pod názvem César. Vítězným snímkem… (více)

Reklama

Reklama