Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Další adaptace Stephena Kinga, která se příliš nepovedla. Film věrně kopíruje knihu, avšak chybí mu jakýkoli náznak napětí a náboje, který obsahuje kniha. Režie scenáristy Davida Koeppa je naprosto nenápaditá a jak vidno, převést knihu slovo od slova a scénu od scény na plátno ještě neznamená kvalitní film. Navíc si tvůrci již poněkolikáté (naposledy u Pavučiny snů) neodpustili absolutně nevhodnou změnu konce. Nevím, co komu Stephen King provedl, ale měnit konce románů (ještě takhle hloupě) se mi jeví jako naprostá neúcta k autorovi. I když u takového Nadaného žáka to celkem dobře fungovalo. ()

Sysel_CZ odpad!

všechny recenze uživatele

U překombinovaných a nudných děl, ve kterých autoři opakují sami sebe a které nejspíš vzniknou jen z komerční setrvačnosti, může být asi nejhorší výsledek ten, když jako řešení použijí tu nejjednodušší cestu ven. Možná by si tenhle film jako celek i hvězdičku zasloužil, ale když nad tím tak přemýšlím, ne, nebylo v něm asi nic, u čeho bych mohl říct: tohle se mi líbilo... ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

já nevím čím to je... jestli prostě moje sympatie k Deppovi jsou tak veliké, že i teď s odstupem času a pár viděnými snímky tohoto tipu, my přijde snímek jako podprůměrný, ale i tak si mi ten film líbí a mé 4* si zaslouží.. když pominu konečnou pointu, kde scénáristi trošku ulítli.. tak herecké obsazení Depp a Turturro (jako "děsivej" záporák" kterýho bych opravdu v reálu nechtěla poznat) a celková atmosféra.. mě prostě pohltily, že i když si film pustím několikrát,.. a už předem vím jak to dopadne.. stejně mám bóóóbiiky :) ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Sledovat adaptace Stephena Kinga je možná lepší bez znalosti literární předlohy. Ale i když jsem předlohu nečetl, tak jsem klíčovou pointu odhadl dost dopředu.... Atmosféra je sice dobrá, Depp je charismatický jako vždy, ale nějak to úplně nefunguje. Možná to bylo tím, že na Koeppa toho bylo tentokrát hodně a scénáři se věnoval míň než režii.... P.S. - na DVD je uvedena trošku rozšířená verze konce, kterou ale asi museli (zřejmě kvůli přístupnosti) vystřihnout :) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Hodnotím především to, co se odehrálo v závěrečném rozuzlení. Do jisté doby se dokonce dařilo tajit pointu, takže o to byl výsledek překvapivější. A ikdyž jsem do poslední chvíle doufal, že to dopadně jinak, tak byl konec opravdu dokonalý. Ostatně, stejně jako J. Depp a Shooter. "Shoot her..." :-) 70% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo od 14. července do října 2003 v Kanadě a New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama