Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (249)

kajas 

všechny recenze uživatele

Jestli máte hororový žánr nakoukaný, pravděpodobně vás ve filmu nic nepřekvapí. Já jsem osobně velký strašpytel a leknu se se opravdu všeho, takže jsem si každou chvíli zakrývala oči, pravda ale je, že kvalit první Sestry snímek určitě nedosahuje. Většina děje se odehrává v dívčím internátu (který je hodně zvláštní, protože je v něm asi jenom deset chovanek, jedna učitelka, ředitelka a zahradník/údržbář) a strašení zkrátka nemá takovou atmosféru jako ve starém klášteře. Závěrečné vypořádání s démonem na mě působilo velmi uspěchaně a odbytě. Na druhou stranu mě bavily kladné postavy bojující se zlem, kterým jsem fandila a sympatizovala s nimi (to se mi u hororů často nestává). Takže jestli máte rádi Conjuring universum, určitě se podívejte. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Podobne ako prvý film je "The Nun II" pre mňa neskonalá nuda bez nejakého hlbšieho strašidelného momentu. Teda až na jeden, ktorý zahŕňa veľké množstvo rozličných časopisov. Okrem toho to má ešte v závere nejakú dávku kreativity, ale v rámci niečoho výrazne silnejšieho to poprvde nefunguje. Strašiace momenty sú veľmi predvídateľné, atmosféru to síce má, ale nevie s ňou pracovať, a okrem toho film občas pôsobí, že nebol ideálne zostrihaný, alebo si tvorcovia nedali pri určitých momentoch pozor. Poviem to tak, že v jednom momente sa určitá postava objaví na úplne inom mieste, než by mala a nikdy to nie je vysvetlené. Fanúšikovia moderných hororov, ktoré sa zameriavajú na strašidelných duchov a klasické metódy, ktoré sme videli tisíckrát to bude asi postačujúce. Ja som tak nejako dúfal, že to bude kvalitnejší zážitok ako naposledy, ale v princípe je to veľmi podobné. Určite nie najhorší film čo som videl, ale stále poriadna dávka nudy, k akej sa nikdy nevrátim. Hodnotenie: C- ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jednička se mi už téměř úplně vykouřila z hlavy, pamatoval jsem si jen hezkou a milou mladší Farmigu v roli řádové sestry. Ale podle mého komentáře mě bavila, prý "přímočará akční duchařina s naturalistickým démoničnem", nebo tak nějak. No, tak dvojku bych si pak tedy dovolil charakterizovat jako chaotickou a zdlouhavou slátaninu s roztříštěným scénářem a s přepálenou stopáží, jejíž horrorovost spočívá především v častém hysterickém ženském ječení. Za celý film jsem se nedostal pořádně do děje, jehož zápletku jsem začal jakž takž chápat až někdy ve druhé polovině. Pokud na tom tedy nechcete být jako já, radím si nejdřív zopakovat první díl. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Vizuálom, atmosférou, hudbou a zvukom to bolo podstatne lepšie, ako prvá časť, ale to je tak asi všetko. Slabý pokus o vylepšenie renomé, ktorý zlyhal opäť pri réžii, ktorá určite nezahviezdila ani pri jednej časti z univerza Conjuring, ktorú mal na starosti Michael Chaves. Vyvolať dojem majstrovského hororu "ľakačkami" a "vyskakovacou" Mníškou každých 5 minút rozhodne nebol rozumný ťah a opäť to skĺzlo do roviny prvoplánových hororov. A to nevravím o scenári so zakopanými očami, na ktoré svieti červený laser. Už som prestal očakávať nejaký progres a ostanem zrejme asi iba pri prvých dvoch častiach univerza z dielne Jamesa Wana. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď opäť za tri, tu sa oproti pokračovaniu viac šľaplo na plyn. Režisér Chaves, ktorý pri THE CONJURING 3 trošku tápal, pomaličky zisťuje o čo m horor je. Rozhodne to nieje dokonalé, ale je to určite mrazivejšie ( hlavne pre ortodoxných veriacich ), ako minule. Záverečné posledné sekundy ( dúfam, že sa naplnia ) ma napínajú k ďalšiemu ´´dobrodružstvu´´ z tejto série. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (EvilMatus)
  • Natáčení probíhalo mj. v Couvent des Prêcheurs ve městě Aix-en-Provence v departementu Bouches-du-Rhône ve Francii. Natáčení začalo 6. října 2022. (noelcoward73)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama