Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne musím vyzdvihnúť animáciu prostredia - tá je jednoducho nádherná. S postavami to už také úžasné nie je, ale stále sa jedná o disneyho nadpriemer. Čo sa obsahu týka, tak som nadšený ešte menej. Scenár príliš tlačí na tradičné hodnoty a zabúda na humor, ktorého tu nie je veľa a navyše mi neprišiel ktovieako vydarený. Ďalší pohlavok by som vyťal českému dabingu, ktorý pre mňa totálne zabil postavu "malého medveďa" a urobil z neho otravného spratka. Musím ale uznať, že v závere je film veľmi emotívny, možno až príliš. 6/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nějak nechápu, proč má Disney v oblibě dávat na začátek těch svých filmů smrt nějakého rodiče. Vemte si Bambiho nebo Lvího krále. No, a tady se toho dočkáme dokonce dvakrát. Každopádně, kromě tohohle, nic moc začátku a dvou otravných losů (kteří ale do příběhu patřili, takže to jako mínus brát nebudu) se mi ten film překvapivě líbil. I ty písničky byly ok. Postavy byly sympatické a kromě těch losů jsem nenašel žádnou, která by mi tu vadila, humorem to taky bylo fajn, záchvaty smíchu jsem neměl, ale bylo tady málo vtipů typu "postava upadne nebo se o něco praští" a fekální humor jsem už vůbec nezaznamenal, takže fajn. Líbilo se mi taky to finále a mělo to moc hezkou animaci, tím pádem nevidím důvod, proč nedat pěkné 4*, jelikož Medvědí bratři si tou zaslouží. 4* ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Velmi nadějný rozjezd s potenciálně zajímavou zápletkou se v části, kdy se Kenai promění, promění s ním v bohužel celkem klasickou a celkem klišoidní a chvílemi přiblblou (ti losi byli fakt otravní) pohádku pro nejmenší. Závěr to zas trochu kompenzuje. Animace je ovšem moc pěkná, hudba fajn, takže takové slušné 3 hvězdčky to jsou ve výsledku. (Blu-ray, orig.) ()

GudMen 

všechny recenze uživatele

Může za to selský rozum nebo snad intelektuální deformace, když si jeden uvědomí, že horské zvíře by se nikdy nedalo zmást ozvěnou, neboť se již dávno muselo na takový jev adaptovat? Nebo proč je člověk trestán proměnou v medvěda, aby okusil celou věc z jiné perspektivy, zatímco medvěd není trestán proměnou v rybu, aby též okusil celou věc z jiné perspektivy? Detaily ale nechme stranou, třebaže se v nich ukrývá pekelník, jen přeci je to pohádka pro nejmenší. Medvědí bratři nesou poselství, se kterým se můžu ztotožnit, a na tom jediném záleží. Ačkoliv se musím přiznat, že ze smíchu nad poslední větou hovořící o příběhu chlapce, který se stal mužem, až když se stal medvědem, mi ještě teď teče krev z uší. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

U těhle nezapomenutelných filmů je těžké začít něco hodnotit, protože legendy se jen tak neokoukají, a můžete je sledovat pořád dokolečka. To je taky ten důvod, proč mám hlavního hrdinu jako jméno profilovky. S tímhle jménem mám chuť se vždycky vrátit do dětství a poslouchat nostalgické písničky. A přesně Medvědí bratři tomu dávají to srdíčko. V tomhle filmu je vše, po čem srdíčko sáhne. Pláč, přátelství, bolest, ztráta, poznání sama sebe a smích včetně nezapomenutelných písniček. Jasně, každý Disney film to má úplně to samé, ale z medvědů mi připadá, že když si vzpomenu na píseň On my way, vždy mi to přinese naději žít, zkoumat nové věci a ačkoliv se něco stane, něco, co člověka mrzí, je dobré mít u sebe někoho, kdo ho podpoří a odpustí mu i tu nejbolavější událost. A to je silné přátelství. Přesně o tomhle ten film je! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)
  • Na konci titulků se nachází ještě jedna scéna, kde medvídě Koda říká, že během natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. (TwoFace)

Reklama

Reklama