Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný film s The Rockom, ktorý považujem za jeho najlepší film. Má dosť dobrý príbeh o bývalom príslušníkovi špeciálnych jednotiek, ktorý sa vráti do svojho rodného mesta, ale zistí, že sa tam takmer všetko zmenilo k horšiemu, za čo môže hlavne nové kasíno a keď sa to dotkne aj jeho rodiny, rozhodne sa kvôli nefungujúcemu systému vziať spravodlivosť do vlastných rúk a stať sa šerifom, aby všetko vrátil do pôvodného stavu. Spracovanie je na tom dobre, úvod pripomenie prvého Ramba a po chvíľkovej pohode sa už začne diať to hlavné a aj kvôli krátkej dĺžke sa tu nedá ani na okamih nudiť. Dej síce neprinesie nič nové, ale celý čas sa je rozhodne na čo pozerať. Akcie tu nie je až tak moc, ale je vydarená. Tých pár súbojov je natočených veľmi dobre, kvalitne zvládnutá je aj prestrelka, som rozhodne spokojný. Len škoda, že až na jednu slušnú zlomeninu sa tu nič drsnejšie nenájde a úplne zbytočného finálneho súboja, ktorý tu hlavne kvôli typu hlavneho záporáka nemá čo robiť a tak koniec mierne kazí dojem z filmu. Najviac sa mi páči zneškodnenie ochranky kasína kusom dreva. Dobre tu funguje aj humor, obzvlášť zničenie zadného svetla, ale pri ochrane rodiny je už skôr na škodu. Herecké obsadenie je výborné, The Rock vo svojej najlepšej hlavnej úlohe, zábavný Johny Knoxville, príjemná Ashley Scott a dobrí záporáci na čele s Nealom McDonoughom. Réžia a technická stránka sú pre žáner plne ideálne, Kevin Bray to zvládol skvelo. Akcie síce mohlo byť aj trochu viac a hlavne drsnejšej, ale inak je to výborná akčná zábava, ktorá neomrzí ani po viacerých pozretiach. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 80%. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Film, který opravdu plní to, co slibuje: popisnost, která nepovznáší, ale také neuráží. Pro někoho přeakčnělý. Pro toho, kdo si v titulcích přečetl, že se scénář opírá o skutečnou událost a že SKÁLA je zasvěcena památce nezaměnitelného jedince, jeho hodnota stoupá. Ne ovšem závratně. Filmů tohoto druhu se v USA točí ročně minimálně desítky. Skutečný brak však vypadá jinak. Ne takto. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem dokonce i o pěti hvězdičkách, ale bohužel ta délka filmu je strašná. Až mě to samotného překvapilo. Nějakých 67 minut je hrozně málo. Zakoukáte se totiž a najednou už běží závěrečné titulky. A to jsem si vždycky stěžoval, že režiséři zbytečně natahují filmy např. na 120 min. a tím pádem mě uspávají. Tady je to pravý opak. Jinak abych jen nekritizoval délku filmu, tak musím pochválit hlavního hrdinu Dwayna Johnsona. Zvládl to bravůrně a ta kráčející skála z něj přímo trčí. Je to pro mě překvapení mezi akčními filmy, moc jsem od toho nečekal a i když to už bylo párkrát reprízováno v TV, tak jsem to viděl až nyní na DVD a nelituji koupě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je film špatný rozhodně já jsem se u něj bavil. Po akční stránce je velice slušný a nápaditý. The Rock a jeho pověstný trám dokáže dělat divy a je jen otázka času kdo se mu dostane pod nohy a skončí s trámem v břichu. Johnny Knoxville je jak jinak blázen, který je Rockovým velkým kamarádem a tak mu pomůže a vlastně jen díky němu je film příjemné uvolnění při neakčních scénách i když jeho by zbila i malá holka. Zhodnotíme-li film zjistíme, že to je příjemný 'akčňák', který i chvilemi pobaví a já jsem se u něj rozhodně nenudil i když pár scén se k tomu nabízelo. --- Už tě nebavilo hrát si na chlapa? – Ne, já už jsem chlap ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pekná snímka zachytávajúca americký vidiek kam dorazili drogy, hazard a všetko s tým spojené. Jeden mladý vyslúžilý vojak dokáže zázraky, najskôr sa čuduje, potom dostane na frak a nakoniec sa stane šerifom a vyčistí mesto potom, čo vyhrá súdny spor a voľby.Všetko je trošíčku prehnané po americky, čo obzvlášť tomuto filmu škodí. No čo sa dá robiť, užite si kvalitu filmu a nemyslite na ostatné. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Pred útokom na kanceláriu šerifa si Jay Hamilton (Neal McDonough) zapáli tú istú cigaretu dvakrát. (johnsnow)
  • Remake filmu z roku 1973 stál 56 milionů amerických dolarů a z amerických kin si během premiérového víkendu (2.-4. 4. 2004) odnesl 15,5 milionu. Celkem v tamních kinech utržil necelých 46 milionů. (imro)
  • Ve sceně, kdy Chris Vaughn (The Rock) a Ray Templeton (Johnny Knoxville) rozebírají auto, Ray rozbije narázníkem jeho přední sklo, ale v následující scéně je vidět, že sklo je nepoškozené. (Guilemot)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama