Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

andrii 

všechny recenze uživatele

Povznášející sentiment, polétavý zlatavý prach i nalezený klid. Poklona zlaté éře Hollywoodu. Ještě není odzvoněno starým dobrým časům. Hvězdné seskupení v čele s "gigantickými manželi," „hérečkou s móresy, sarkasticky protřelým, horkokrevně lišáckým producentem s "kartelem." Báječná stará dáma s neúnavným pozorovacím talentem, slečna Marplová, sbírá střípky kolem, v zastoupení, prostřednictvím svého synovce – t. č. zasvěceného znalce třpytivého světa filmové iluze, detektiva E. Foxe. K rozluštění schází poslední, ten nejdůležitější, v němž se odráží motiv, který osvětluje historka, prve tak nezáživná, banální. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Ach ta Marplová, to je fakt číslo! Tento film mě utvrdil v mé teorii, kde Angela Lansbury hledala inspiraci pro roli Jessici Fletcherové... Nicméně - takováto Marplovka je zaručeně jedna z nejlepších. Ostatní mi příjdou moc fádní, nudné, apatické, jiné zase infantilní, a další zase přehnaně aktivní. Detektivek od Agathy Christie jsem přečetl mraky, postava Marplové je mi jednou z těch méně sympatických, ale když už bych ji měl mít, tak přesně v takovémto balení. Že tvůrci přestali Angelu obsazovat do dalších filmů, jelikož se jim zdála tehdy málo stará (viz. Encyklopedie Agathy Christie), mi příjde poněkud hloupé. Co se dalšího týká - úpravy originálu malé a dobré, režie v příjemném duchu své doby a Elizabeth Taylor jako tradičně brilantní. Co si více přát? ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem režisér a když budu chtít třicet klokanů, co studovali na Harvardu, ty je prostě někde seženeš." Natáčet film je prostě fuška a rozmary producenta, režiséra i hereček byly velmi zábavné. Horší to bylo s mrtvolou, jejíž smrt nikoho příliš nevzrušila a najít toho nejnepravděpodobnějšího vraha nebylo nijak zvlášť těžké. Mě to tedy celkem bavilo, ale nemám v lásce bystré důchodkyně, které určují detektivům kriminalistické verze a směr jejich vyšetřování. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Říkám si: ranná osmdesátá léta, Liz Taylor, Gregory Peck, to bude nějaká senilní plochá americká hra z divadelních prken. Ani nevím, proč jsem se na to začal dívat, ale vydržel jsem až do konce. Výborně napsané dialogy a špičkování mezi dvěma herečkami, které se nemohou vystát, bylo zábavné. Budu muset častěji odhazovat předsudky. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zasvěcení do meziválečných časů s lehkým nádechem pozdní viktoriánské Anglie a výstižným podáním maloatmosféry typického venkovského městečka-vesnice i zachycením atmosféry natáčení, které jako by bylo inspirováno Karlem Čapkem - ovšem s anglickým posunem. Herecký výběr strhující a ve významných detailech až zářící Geraldine Chaplinová a Liz Taylorová. Syntéza nadčasové krásy a umocněného půvabu s dokonalým postižením dobové lehce nostalgicky pojaté atmosféry prvních poválečných let. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama