Reklama

Reklama

Status: Naživu

  • USA Last Seen Alive (více)
Trailer 1

VOD (1)

Willova (Gerard Butler) brzy bývalá manželka (Jaimie Alexander) záhadně zmizí na čerpací stanici. Ten se vydává do kriminálního podhoubí města, zatímco utíká před úřady a závodí s časem, aby ji našel. (mikki089)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Žérárovi tentokrát sice nic nic neupadlo, ale zase se mu na pumpě ztratila brzy exmanželka a ačkoliv to nejdřív nahlásí na policii, nakonec mu to nedá a jak je jeho dobrým zvykem začne v místním vidlákově hledat na vlastní pěst. Last Seen Alive je standardní béčkový akčňák/thriller jehož sledováním divák neutrpí újmu, zároveň ho ale ničím neobohatí a pár hodin po shlédnutí nebude vědět že něco podobného viděl. Šedivějící Butler se nicméně snaží a táhne v s prstem v nose celý film.Trochu zamrzí absolutní nevyužitost mojí oblíbené Jaimie Alexander...40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice to na mě působilo tak, že to někdo splácal na koleni během trošku delších potíží se zácpou a odpovídalo by tomu i chování snad všech postav, které mi připadaly jak po lobotomii. Na druhou stranu tím, že se to celé odehrává víceméně v reálném čase není  moc prostoru pro nějaká hluchá místa, Butlerovi podobné role sedí a co se Jaimie Alexander týče, tak tu bych nejspíš zachraňoval taky. Akce tak nějak odpovídá béčkovému pojetí a srandovní digitální výbuch spíš rozesměje, než znechutí. Ideální výplach. 55% ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

O tom, že to je čistý priemer niet pochýb, problém je v tom, že tento film nemá vôbec nič na viac. Gerardovi unesú ženu a aj keď to na začiatku vyzerá na skvelý thriller, tak sa film dostane do nudnej roviny. Pár kecačiek, nejaké to behanie a slabý koniec. Nemá to žiadny zvrat, žiadny spád nič. Akcie veľmi málo, príbehovo to neponúklo skoro nič. Pritom stačilo pár zmien, a mohlo to byť 70%. Gerard to drží nad vodou, no a scenár ten je miestami otrasn. Takto musím dať 2, nakoľko potenciál tu bol . ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi dnes někdo řekl, že mě 48% béčko s Butlerem uspokojí k nekompromisní plné pětihvězdě, vysmál bych se mu. Ale po zhlédnutí Last Seen Alive tvůrcům s poklonou tleskám, protože takhle intenzivní thriller jsem neviděl už nevím jak dlouho a přikovat mě do sedačky dokáže málokterý film. Butlerovi na benzínce zmizí žena a začíná mindfuck koloběh událostí, kdy je nám postupně dávkován a odkrýván celý příběh a celá pravda za zmizením. Úvodní půlhodina na benzínce je intenzivní jak hovado a doslova jsem ani nedýchal, pátrání po ženě s tím, že nemáme zatím tušení, o co zde jde, bylo špičkově vygradované, hudba byla na jedničku a jen dokreslovala výsledný dojem z celého pátrání. V průběhu celého filmu jde jednoduše vidět, že tvůrci měli vše do detailu připraveno - od gradace děje, hudby, odkrývání flashbacků až po finální bloudění ve feťácké varně, kde se napětí dalo krájet a evokovalo ve mě stealth střílečky a bloudění mezi špinavou varnou perníku, kontejnery a feťáky. Závěr je možná trochu méně klíčový, než bych si přál, ale jinak má film jednoduše vše, co mít má- nádech mysteriozna, napětí, thrillerové prvky a správnou gradaci a i přesto, že nejde o akční nářez či áčkový hollywood, jsem maximálně nadšený. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další thriller o únosu manželky, plně zapadající do námětově stejných. A že jich už je.Takže nijak nepřekvapí, že se v ničem nejedná o nic originálního. Nepomůže tomu ani retrospektiva doplňující dění z minulosti. I to se stalo poněkud únavným, neboť se to poslední dobou používá nějak poměrně často. Takže co tu máme. Rozvádějící se manželé jedou autem k rodičům manželky, načež během zastávky na benzínové pumpě zmizí. No, a thrillerový nával všeho možného i nemožného může začít. Ta benzínová pumpa a mnohé další okolnosti skutečně nejvíce připomenou snímek Jonathana Mostowa „Únos“ (1997). Ano, Gerard Butler svou rolí plně zapadá do charakteru Kurta Russela. Buttler je taktéž matadorem akčních filmů a povětšinou i zajímavých, ale tento počin už prostě nemá šanci akční fanoušky oslovit. Snaha o akční švih a stále se vyvíjecího příběhu sice viditelná je, ale když je to všech až bolestně předvídatelné, čímž se i bohapusté napětí rozpadá už v základech, filmový zážitek se prostě chtě nechtě ubírá vniveč. Ale jo, akční scény jsou natočeny vcelku dobře a poměrně i v brutální ražení, ale když divák ví, co bude následovat, spíše z toho vyznívá akční vynucený tvůrčí marast nechtěného. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Při prohlížení záznamu z bezpečnostních kamer z čerpací stanice se při druhém pohledu na záběry změní vozidla kolem auta podezřelého. Auto před vchodem se posune o dvě parkovací místa doleva a vozidlo vedle podezřelého vozidla se změní z modrého SUV na bílý kamion. (Johnny.ARN)
  • Někdy mezi jízdou k benzinové pumpě v úvodní scéně a cestou na policejní stanici si Will (Gerard Butler) stihl oholit krk, což samozřejmě není možné. (Johnny.ARN)
  • Když hlídka požádá Willa (Gerard Butler), aby vystoupil z vozidla, nemá zapnutý bezpečnostní pás, ale v dalším záběru z přední části vozidla je připoutaný. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama