Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herb Brooks byl jmenován trenérem amerického hokejového týmu pro Olympijské hry v Lake Placid v roce 1980. Nastiňuje svůj plán, kdy chce hru postavit na kanadsko-ruském hokejovém stylu, což hned v úvodu vzbuzuje nejistotu. Brooks říká, že tímto způsobem lze porazit i dosud neporazitelné Sověty. Od vedení dostává volnou ruku ve výběru týmu a v tréninkových metodách. Brooks přizve do realizačního týmu jako svého asistenta Craiga Patricka a poté vybírá na kempu v Colorado Springs 26 hráčů z řad amerických universit. Začátky přípravy jsou těžké. Hráči mají mezi sebou nevyřízené účty. První přípravný zápas absolvuje tým v Norsku s místní reprezentací a ten končí remízou. Brooks zuří, nevidí v týmu zápal pro hokej, a tak po zápase nenechá hráče odejít do kabiny, ale dá jim velmi těžké a náročné tréninkové dávky. Hráči tak pochopí, že Lake Placid nebude jen výlet a zábava. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

golfista 

všechny recenze uživatele

Zázrak ! Je to vše vystihující název tohohle sportovního filmu, pro které mám slabost. Tenhle je přísně podle pravdy, t.j. - "největšího sportovního zázraku konce minulého století" .... I bez velkých hereckých hvězd v rolích sportovců (ono málo herců umí dobře bruslit :) se zrodil jeden z nejnapínavěji natočených filmů ze sportovního prostředí, co jsem viděl. Kurt Russel je hodně stylizovaný, ale předvádí výborný výkon (jak dalece "autentický" nedokážu posoudit a je to asi jedno)... Při sledování koncovky toho slavného utkání, jsem byl nervóznější, než kdybych koukal na přímý přenos - a to je myslím důkaz skvěle zvládnutého řemesla ... 90% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se povedlo.Opravdu věrohodný film o historii jedné olympiády v době studené války,kde nastoupil americký tým tehdy ještě bez hráčů NHL proti hlavnímu favoritovi olympiády a to Sovětskému týmu,který byl téměř nepřekonatelný,ale přesto se našel přemožitel právě v týmu mladíku z univerzit i když před olympiádou ten samý tým prohrál 10:3.Tým USA porazil i silný tým Československa a už to bylo překvapení ,ale právě výhra na sověty jim dala teprve punc historického sportovního významu.Film vůbec nepůsobí ,že je z roku 2004,ale opravdu na vás dýchne atmosféra roku 1980.Jinak co se týká hereckých výkonu tak ty co hrají hokejisty měli asi pořádnou průpravu,protože by se možná v nějakém klubu neztratili :-) a Kurt Russell předvádí,že to opravdu není herec jen akční nebo komediální.Takže za mě 85% a pět hvězd. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skutočný zázrak, super tempo a krásny športový úspech. Skvele nafilmované a naozaj výborný výkon nekompromisného trénera v osobe Kurta Russela. Hoci som mal situáciu naštudovanú vopred, film prináša napätie aj napriek očakávanému koncu. A prižmúril som aj oko na americkým patriotizmom, bavilo ma to. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell překvapil v roli psychologicky výborně zvládnutého trenéra. Skvělá práce s motivací, realisticky znějící mladíci, rozumně (bez patosu) podaná zralost a zkušenost stáří, solidně nastříhané zápasy. Naštěstí absentuje i rozpočet. Zrnitý obraz a obyčejné kulisy (výborně reflektují 80. roky) tomu ve výsledku jen pomáhají. Nenápadný, ale velmi povedený kousek v rámci žánru. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nerozumím zdejšímu hodnocení. Nevím proč, ale prostě mi to přišlo vysoce amatérské. Nejspíš za to může ten nepříjemný TV smrad. Hrozně blbě prostříhané. Méně zajímavé záběry vytlačily ty potencionálně zajímavější. Kurt Russell slušný. U ostatních se dá hodnotit snad jen zvládnuté bruslení. Kamera tak ráda uhýbá, že z toho podstatného nevidíte vlastně nic. A poslouchat ty americký srance vás určitě taky brzy začne nudit. Tento žánr filmů nevyhledávám, ale není mi ani cizí. No Nagano je Nagano. Jinak na tenhle film asi hledí za mořem. Pro mě slabé * *. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Před začátkem natáčení herci absolvovali šestitýdenní kemp, kde se učili základním hokejovým dovednostem, například jak si rychle obléknout výstroj, udržet balanc a zachytávat puky, ale i základní hokejové taktiky. (Flack007)
  • Při zápase v Norsku je zřetelně vidět, že se hraje na úzkém severoamerickém kluzišti. (JerryPilsen)
  • Historická chyba ve filmu: Rumuny porazili Američané 7:2 a ne 7:3, jak je uvedeno ve filmu. (Robbi)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Kurt zase trenérem?

Kurt zase trenérem?

01.02.2005

Poté co Kurt Russell ztvárnil legendárního hokejového trenéra Herba Brookse ve filmu Miracle, asi patrně našel v tomto pro film vděčném řemesle zalíbení. Od hokeje si tentokrát odskočí ke koním ve… (více)

Reklama

Reklama