Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herb Brooks byl jmenován trenérem amerického hokejového týmu pro Olympijské hry v Lake Placid v roce 1980. Nastiňuje svůj plán, kdy chce hru postavit na kanadsko-ruském hokejovém stylu, což hned v úvodu vzbuzuje nejistotu. Brooks říká, že tímto způsobem lze porazit i dosud neporazitelné Sověty. Od vedení dostává volnou ruku ve výběru týmu a v tréninkových metodách. Brooks přizve do realizačního týmu jako svého asistenta Craiga Patricka a poté vybírá na kempu v Colorado Springs 26 hráčů z řad amerických universit. Začátky přípravy jsou těžké. Hráči mají mezi sebou nevyřízené účty. První přípravný zápas absolvuje tým v Norsku s místní reprezentací a ten končí remízou. Brooks zuří, nevidí v týmu zápal pro hokej, a tak po zápase nenechá hráče odejít do kabiny, ale dá jim velmi těžké a náročné tréninkové dávky. Hráči tak pochopí, že Lake Placid nebude jen výlet a zábava. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell překvapil v roli psychologicky výborně zvládnutého trenéra. Skvělá práce s motivací, realisticky znějící mladíci, rozumně (bez patosu) podaná zralost a zkušenost stáří, solidně nastříhané zápasy. Naštěstí absentuje i rozpočet. Zrnitý obraz a obyčejné kulisy (výborně reflektují 80. roky) tomu ve výsledku jen pomáhají. Nenápadný, ale velmi povedený kousek v rámci žánru. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

A to som si myslel, že kvalitné športové filmy sa už ani netočia a tu málo chýbalo k piatim hviezdičkám! Ozaj strhujúci film o hokejovej nádeji, priateľstve a tvrdej drine. Síce zase jeden z filmov, ktorý vyzdvihuje ich národ, preto Amíkov (niekedy) z duše nenávidím, no cez to všetko som im držal palce, dokonca aj keď hrali proti našim. Skvelo natočené hokejové zábery, kamera, dramatické zábery z lavičky, proste dráma ako má byť! Vytkol by som len niektoré zle natočene zákroky brankárov a lepšiu, dramatickejšiu hudbu. 80%. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších sportovních filmů s hokejovou tématikou. Člověk by ani neřekl, že se jedná jen o televizák, protože řemeslně je to práce dotažená po všech stránkách, snad jen určitá "omezenost" pohledu při herních pasážích dosvědčuje, že skutečně heroický příběh bandy univerzitních amatérů, kteří to nandají neporazitelné Sborné, byl koncipovaný pro potřeby televize. Nemá cenu se zabývat patosem, je totožný s tím, s jakým našinec smýšlí o Naganu, podpořený navíc určitou morální krizí, kterou americký národ v době památného finálového zápasu procházel. Logicky jsou pak ostatní utkání odsunuta jaksi na druhou kolej, protože ať už byl vztah USA a SSSR jakýkoli, Sborná platila tak jako tak za extra hodnotný skalp. Pochvalu si zaslouží zejména dynamická a místy až dokumentaristická režie (místy zase typicky heroizující) a skvělé herecké výkony pod kapitánskou taktovkou Kurta Rusella. Skvělý film o skutečně pamětihodné události, která v hokejových dějinách sotva hledá paralelu. Jediná výtka: Tichonov není jako "padouch" věrohodný ani za mák. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Niekto to vidí moc Americké, ale no čo už.Som veľký fanda hokeja, takže sa mi to bude páčiť možno viac ako ostatným, ale povedal by som, že s tým to nemá čo robiť.Prekvapil ma celkom dobre zvládnutý scenár s charizmatický-sympatickým Kurtom Russselom na čele a neznámi herci, ktorý sú určite lepšia voľba, ako nejaký známejší.Miestami by to chcelo trošku svižnejšie tempo, ale vždy keď to začína byť trošku nudné hneď nasleduje strih na tréning, takže je to celkom fajn.Jediná vec čo mi najviac vadila, bola kamera pri zápasoch.Viem, že to nieje hokej, ale kamera mohla byť imho fakt priehľadnejšia.Nevedel som sa rozhodnúť, ako ohodnotiť tento film, ale keďže na konci pustili Aeronsmitha, tak sa prikláňam k lepšiemu. 80% - 4* ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hokejový zázrak je hodně špatnej sportovní film, ve kterym navíc toho hokeje moc neni, ale neustále se tam kecá o vlastenectví a o bohu. Nemam rád hokej a filmy, kde se dialogy skládaj z vět typu "Bůh žehnej americe. Bůh nám pomáhej. Za jakej hraješ tým, chlapče? Za USA!!!" a podobný kecy, ty úplně nesnášim. Ten film jsem vyloženě přetrpěl a dalo mi to fakt zabrat, abych to vydržel až do konce. No a ten konec byl teda taky úchvatnej. Celej film mi dal asi tolik, jako kdybych si někde našel výsledky hokejovejch utkání na olympiádě 1980. Jedinej důvod, proč tomu nedám odpad, je Kurt Russell, takže 1 hvězdička a to je až až... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Buzz Schneider v zápase s ČSSR brutálním zákrokem zlomil klíčovému hráči Vladimíru Martincovi ruku. To se ovšem filmařům do jejich díla nevešlo. (Robbi)
  • Film sice pojednává o olympiádě na území USA, ovšem natáčení proběhlo v sousední Kanadě. (MarekT)
  • Kurt Russell se vzdal části svého honoráře, aby mohl 800-1000 hlavý komparz jíst teplé jídlo, namísto svačiny. (HellFire)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Kurt zase trenérem?

Kurt zase trenérem?

01.02.2005

Poté co Kurt Russell ztvárnil legendárního hokejového trenéra Herba Brookse ve filmu Miracle, asi patrně našel v tomto pro film vděčném řemesle zalíbení. Od hokeje si tentokrát odskočí ke koním ve… (více)

Reklama

Reklama