VOD (1)
Série(3) / Epizody(28)
Obsahy(1)
Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)
Videa (5)
Recenze (100)
Jestli Vám říká něco Noma nebo prestižní Eater, tak se tento seriál bude určo líbit. První série byla více než dívatelná, fakt jsem se bavil. Druhá řada vypadá velmi nadějně. Pátým dílem to již lehce začíná nabírat styl Haute cuisine. Zavzpomínal jsem ca 8 let zpět na návštěvu restaurace L'Institut Restaurant, jinak řečená Institut Paul Bocuse v Lyonu. U vstupu do hlavní části je obří foto Paula Bocuse, který od roku 1965 až do své smrti 2018 držel nepřetržitě tři hvězdy, nejdéle na světě. Tak po celé druhé řadě musím zvednout do plných :) ()
U prvni serie jsem byl trochu napochybach, ale ta druha je super i pres "fuck" v kazde minute serialu... "Michelin" to pro me zatim, ale neni a to, co chybi je prave vtip i pres to ze by snad melo jit o komedii. Celkove to je pro me vlastne i pres ten krik celkem odpocinkovy a mily drama a dal bych to zbytecne neskatulkoval ()
Zajímavá sonda, která velmi sugestivní optikou (doslova) nahlíží pod pokličku jednoho chicagského bufetu a jejich kuchařů. Jestliže nevíte na co čumět v práci anebo ve vlaku, tahle kulinářská delikatesa je ideální volba. Akorát týhle šmakuládě chybí nějaký komprehenzivní/koherentní příběh – na konzistenci pokrmu přeci záleží nejvíce. Ale jinak jde o solidní gastro porno, not gonna lie. Půlhodinová stopáž epizod výhodou.... [VERDIKT: 7,7 medvědích rohlíků v párku z 10] ()
S01 - Povedený seriál, který krásně využije svou délku, počet epizod a téma. Užil jsem si to, a znovu jsem pochopil, že bych v gastru nemohl dělat (tady je to vykreslené jako ultimátní toxické prostředí). Herecky super, režijně taky povedené, má to silné momenty, dobře napsané postavy, ale je tu jedno velké ALE. Celou dobu mi to přišlo, že se nejde do hloubky - asi kvůli tomu, že tady chybí nějaký hlavní příběh. Všechny ty srdceryvné dialogy, vážné momenty nebo problémy hlavního hrdiny, jsou skvěle natočené a zahrané, ale nějak mě to neumí dojmout. Je to hodně dáno tím, že postavy spolu normálně nekomunikují, a když už spolu mluví, tak si nadávají, nebo jen říkají Yes Chef. Trochu mi to rozbíjí i katarze v posledním díle, kde byl prostor, proto, aby si postavy řekli více, než jen jednu větu. Sice, ta věta znamená pro ně všechno, ale normální reakce by byla jiná. I tak dost velká spokojenost, a druhou řadu si určitě dám s chutí. S02 - Druhá řada mi udělala velkou radost. Má hlavní dějovou linku, na kterou jsou velmi dobře napojené vedlejší linky. Díky tomu celá sezóna působí uzavřenějším dojmem, má začátek, prostředek a konec. Tvůrci mnohem více zapojili do příběhu vedlejší postavy a díky delší stopáži nemusí tolik spěchat a mohou rozvíjet všechny důležité charaktery. Krásně je to vidět na šesté epizodě, jenž je skvěle natočená a zahraná, a velmi jasně nám poodhaluje, proč mají hlavní hrdinové takové problémy, jaké mají. Osobně jsem pak nadšený ze sedmé epizody, která je vynikající a skvěle pracuje s postavou Ritchieho. Z mého pohledu se druhá sezóna seriálu The Bear povedla a vy byste na ní měly kouknout. ()
1. série: Z tohoto mám takové mixnuté pocity. Ten rozjezd na mě byl asi moc hektický a uřvaný, a ač jsem v kuchyni dělala a mám představu o tom stresu, až takhle hustý to tam nikdy nebylo. Umím si ale představit, že tohle je někde normální realita a tím, že mám ráda gastro žánr, postupem času už jsem se s postavami trochu začala sžívat. Paradoxně mě to nejvíc chytlo až když se to chýlilo ke konci. Je škoda, že ty postavy jsou záměrně takhle nedostupné, a proto věřím, že to bude hodně o diváckém názoru. Příběh to má jen takový okrajový, aby to právě nebránilo v sondování mezi kuchyňským personálem a sledování jejích práce. Ten závěr byl asi tím nejsilnějším, co seriál nabídl, a proto jsem v pohodě otevřená druhé sérii, které dávám velkou šanci, že se mi bude zamlouvat ještě víc. ()
Galerie (42)
Zajímavosti (8)
- V seriálu se velice často vyskytuje použítí slova „fuck“. V prvních dvou sériích bylo toto slovo a nebo jeho varianty použity 1 052x, anebo každých 34 vteřin. (Dalfor)
- Jeremy Allen White (Carmy) navštěvoval dva týdny kuchařskou školu a pracoval v kuchyni několika restaurací, mimo jiné v michelinské restauraci Pasjoli, aby se na roli v tomto seriálu připravil. (Dalfor)
Reklama