Reklama

Reklama

Kapitánka Sara Bellaïcheová z toulouského protidrogového oddělení vyšetřuje akci pašeráků drog spojenou s vraždou dvou teenagerů, kterou vyšetřuje Richard Cross z pařížské kriminálky. Navzdory svým diametrálně odlišným metodám musejí Sara a Richard spolupracovat, aby našli vraha a zastavili krvavou pašeráckou jízdu. Čeká je závod s časem na silnicích Španělska a Francie. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Průměrná akční Francie sledující tým pašeráků snažící se předat zboží a skupinu detektivů, která je vzdáleně stopuje a snaží se je dostat. Postavy jsou nečekaně sympatické a dá se k nim celkem rychle najít emoční cesta, vizuál je svěží, ostrý, dravý a místy až perfektní a stejně tak akce má koule, hudební pozadí dodává grády a realistické střelby i krve je zde dostatek. Co vidím jako největší problém je dvouhodinová stopáž, která je na film, jež se příběhově moc neposouvá, znatelně dlouhá a chvílema jsem koukal na hodinky a přál si, aby výsledek tvůrci o půlhodinu zkrátili. Jak jsem již zmiňoval, tak akce je solidní, jen kéžby jí zde nebylo tak málo, protože všehovšudy dva větší zátahy a jedna minutová přestřelka mi bohužel nestačí. Suma sumárum koukatelný průměr, který v určitých pasážích dokáže diváka přikovat do sedačky a zaujme šikovně napsanými postavami, ale v jiných momentech kontrastně odradí 120minutovou stopáží a scénami, které nedočkavější diváci odzívají.  Francouzi umí i líp. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SVĚT JE DRSNÝ MÍSTO A JÁ NEJSEM O NIC LEPŠÍ. ALE MUSÍME SE SNAŽIT HO ZLEPŠIT“…  Postupně rozjíždějící se celkem zapeklitej policejní příběh. I když většinu času sledujeme zmrdy, co pašujou drogy… Béčko z toho lepšího soudku. Ocenil bych víc akce, na druhou stranu je to slušně promyšlený.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.)  U nás za zradu platí celá rodina. 2.) Chcu vidět film, kterej je věnován Belmondově památce..  ///  Thx za titule „Vít Bezdíček a Tereza Němcová“.                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tuna testosteronu, ultimátní záporáci, kterým tu zlobu v očích fakt věříte, plastičtí policejní "hrdinové", hezký buchty na obou stranách barikády, a k tomu ještě kotel střílení, desítky mrtvejch, a dokonce i na doják dojde. Já nevim, ale ten film má snad všecko, co dneska může úspěšný krimi thriller potřebovat k tomu, aby se na něj za pár let nezapomnělo. Velká spokojenost. [Amazon Prime] ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu si zhnuseně říkám, že svět je vskutku špinavé, neradostné, ba hnusné místo. Hnusná je Francie, hnusné je Katalánsko (a hnusné je tedy i Španělsko), hnusný je Maghreb a hnusné je to určitě i všude jinde, i když to už film neukazuje. Hnusní jsou většinou i lidé, kteří tam žijí. Hnusní jsou samozřejmě gangsteři, vymatlaná amorální hovada, která zabíjejí se stejnou samozřejmostí, s jakou běžný občan třeba chodí do fachy, hnusní jsou většinou i poliši, kteří jsou většinou na první pohled od gangsterů k nerozeznání. Všichni se s oblibou oblékají do černé kůže, čumí drsně a mají drsné hlášky, vypadají nemytě, mastně až zapařeně a jsou všichni více nebo méně přičmoudlí, takže většinou ani není jasné, kdo je vlastně Francouz, kdo Katalánec, kdo Arabák a kdo Cigoš. Jen negři jsou jasní, to je jasné. Jo a hnusná je i ta francouzská hatmatilka, do které přiblblí tvůrci nadabovali všechny dialogy v arabštině a katalánštině, protože většina Francouzů nejspíš nezvládne přečíst pár titulků. Tak to jsou asi hlavní dojmy, které jsem si z filmu odnesl. Francouzské kriminálky jsem míval vždycky rád, ale tahle mi bohužel přišla příliš stylizovaná a scénáristicky i herecky průměrná. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Marchal snad nikdy nešlápne vedle! On totiž díky své zkušenosti u policejních jednotek ví, jak to celé pod pokličkou funguje. No a kvůli tomu jeho filmy mají nezaměnitelný rukopis a šmrnc. Tentokrát nás diváky při sledování Předávkování přesunul i do španělského prostředí. Overdose sází na velice kontrastující charaktery (hlavního padoucha perfektně ztvárnil Alberto Amann, jehož můžete znát coby Pacho Herreru z Narcos) a naturalistické vyznění (to mají Francouzi v malíku). Dojde na drsné scény, sex a kvalitní přestřelky (zejména ta v autě snese nejpřísnější měřítka). Jinak příběhově film nemá čím překvapit, nenabízí moc zvratů. Na druhou stranu, tempo je víc než slušné a na konci se všechny linky uzavřou, za což palec nahoru. Jo, detektivky ze země galského kohouta můžu. Za mě dávám poctivých 7,5/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama