Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve známé písničce se zpívá o tom, že „medvědi nevědí, že turisti nemaj zbraně“. Medvědi ale bohužel také nevědí, že když najdou v lese kokain, který při neúspěšné předávce vypadl z letadla pašerákům, neměli by ho žrát. Takový medvěd na koksu totiž vůbec neví, co dělá. Ke smůle všech lidských hrdinů příběhu se drogy vysypaly nad idylickou přírodní rezervací, kde by jim za normálních okolností hrozily maximálně puchýře. I proto se jich tu sešlo tolik – klasičtí výletníci, děti za školou, matka jednoho z nich, obětaví strážci parku, gangsteři, kteří hledají spadlý kokain, policista, hledající pro změnu tyhle gangstery… Jak si myslíte, že dopadnou, když narazí na čtvrttunové chlupaté monstrum na tripu? Špatně a většinou na několik kousků. Ačkoliv všichni sem původně dorazili z rozdílných důvodů, teď se upínají k jedinému cíli – dostat se pryč se zdravou kůží. A to nebude jen tak. Zatímco skutečný předobraz medvědího antihrdiny se v roce 1985 předávkoval a pošel, ve filmové verzi je mnohem odolnější, vynalézavější a naštěstí také zábavnější. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (238)

slord 

všechny recenze uživatele

Trailer nalákal na zábavnú blbinu, ale výsledný film je nevtipná, nudná a prázdna kravina. Postavy sú nesympatické, povrchné, každá má jednu vlastnosť, ktorú ukazuje celý čas (ten je zlý, ten je smutný, ten je drsný atď). Námet mal potenciál, no Elizabeth Banks ho spláchla do hajzlu a naservírovala túto vo všetkom zlyhávajúcu ohavnosť, ktorú budem ešte dlho rozdýchavať. Jediný raz čo som sa pousmial bolo na začiatku titulkov, aj keď to pobaviť asi nemalo :-). Keby to tak dostal do rúk Wirkola, to mohlo byť tak dobré, no tak mi ostáva si tento scenár len predstavovať. Verdikt: 2/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Medvěd Kokeš" mohl vzhledem k námětu a režisérce dopadnout jakkoli a jsem celkem rád, že se nakonec z filmu vyklubal průměrný černohumorný slasher s baribalím zabijákem v hlavní roli, který má místo mozku z kokainu kostku. Film obsahuje spoustu humoru, který je ale místy hodně nevyvážený, nicméně ve výsledku jsem se v kině obstojně bavil - zejména ve scénách s Margo Martindale a během sekvence u altánku. Tvůrci určitě mohli více tlačit na černohumornou pilu a nemuseli dávat do scénáře tolik rodinného balastu - ale co už, z kina jsem odcházel veskrze spokojený. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem do kina nešla s představou, že uvidím nějakou hlubokou myšlenku zabalenou do příběhu. Ne, bavil mě trailer a obsazení bylo příjemný. A ve výsledku to nebylo zase tak špatný. Film má totiž všechno dobrý: humor, akci, lehce úchylnou romantiku, spoustu koksu, zviřátka, rodinné hodnoty. Ale bohužel má taky takový zvláštní konec nekonec. Medvěd na koksu je vtipná jednohubka, která je hodně krvavá a poměrně dost vtipná. A co si budeme, ta scéna šňupání koksu dvěma desetiletejma dětma a jejich řeči u toho...perfecto! Bylo to vážně lepší, než jsem čekala. Jediné, co mě mrzelo, je ten konec filmu. Protože tohle je druhou linkou především o rodině. SPOILER Takže jo, bude to na konci doják. Medvědice zůstane se svýma feťáckýma děťátkama, mamča zachrání svoje lidský děťátko, hafan dostane nového adoptivního rodiče. Ale co ty další oběti, které mohou vznikat dál? Dozvíme se, že ten kokain se nikdy nenašel. Takže v lese se dát pohybují vlastně jakákoliv zvířata, která to najdou a sjedou se. A občas si někoho zabijou? No, je pravda, že denně se v Americe ztratí asi hodně lidí, tak se to v tom ztratí. A lepší je zůstat doma, příroda je nebezpečný fuj. Prostě konec nekonec.... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten film nevie, či chce byť hororom či komédiou., chce byť obe a nie je nič. Škoda, že práve toto bol posledný film Raya Liottu, nedôstojné herca jeho formátu. Elizabeth Banks je taká priemerná herečka, ale ako režisérka neviem, neviem. Filmu chýba kvalita a niektoré efekty boli ako spred 40 rokov. Ak si chcete obľúbiť tento film, musíte ukradnúť tomu medveďovi kokaín. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Škoda, že potenciálně fajn bizárního a ujetého námětu se chopila zrovna Elizabeth Banks, kde už dopředu bylo rozhodnuto, že půjde o špatný film, ale doufal jsem, že to bude aspoň blbé/zábavné a ono je to tak trochu i nuda.  Samotný medvěd vypadá celkem v pohodě a nejlepší scéna je se sanitkou, která patří i k nejdrsnější scéně filmu, ten zbytek za moc nestál. Gore je tu na můj vkus málo ( došlo sice na střeva i na nějakou utrženou končetinu), ale když si představím útok medvěda z Revenanta, tak zde nedošlo na nic podobně intenzivního. Humoru je zde pohříchu málo, nezasmál jsem se snad ani jednou, je to povětšinou spíše cringe a nesympatické. V závěru jsem si už přál konec a přemáhal jsem se, abych to nevypnul. Jít na to do kina, tak jsem nasranéj. 3/10. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Poslední dokončená filmová role Raye Liotty před jeho tragickým úmrtím 26. května 2022. Liotta zemřel týden poté, co přišel znovu nahrát své repliky v postprodukci. (KGBelik)
  • Natáčení probíhalo ve Wicklow v Irsku mezi 20. srpnem a 17. říjnem 2021. (bianci)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama