Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2079, planeta Země. Již deset let zuří válka lidí proti mimozemšťanům, útočícím na města, chráněná silnými elektromagnetickými póly. Pohyb každého člověka je přísně střežen, aby se zabránilo proniknutí vetřelců. Vědce Spencera Olhama, jehož výzkum může vést k jejich porážce, zatkne tajná policie, protože se prý stal tajnou zbraní cizinců a má v těle ukrytou bombu. Spencerovi se ale podaří uniknout do podzemí a musí všechny přesvědčit, že je pořád člověk, a zachránit lidstvo před zkázou. Dokáže ale přesvědčit sám sebe? (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová akční sci fi honička. Svěží akční scifi na výborný námět. Rychlý vstup do děje. Nenápadité přestřelky a honičky nepotěší, ale ani nenudí, pravda, poněkud zdržují, ale u tohoto žánru je holt musíme tolerovat. Kromě toho ve filmu téměř nic jiného není. Výborný překvapivý konec dodává filmu až áčkovský rozměr, ale nepleťme se, je to slušné poctivé spolehlivé béčko. Jenom ten Gary Sinise se mi prostě fyzicky nelíbí. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Chudá adaptace P.K.Dicka, přesto ne vyloženě špatná nebo neřku-li přímo blbá. Gary Sinise si s x-tou variací na klasicky dickovsky vedeného hrdiny-antihrdiny poradil dobře, horší už je to s celkovou vizualizací, kde triková složka (v podstatě sporá) sice není úplně špatná, zato ale návazné interiéry i exteriéry mnoho parády neudělaly. Pokud nebudete čekat dalšího BLADE RUNNERa nebo MINORITY REPORT, nemuseli byste být zklamáni. II Scénář: Caroline Case, Ehren Kruger, David Twohy (na základě stejnojmenné povídky amerického spisovatele P.K.Dicka). 60% ()

Reklama

adams89 

všechny recenze uživatele

Minority Report v béčkovém provedení, tak by se asi dal přesně charakterizovat tento snímek. Nízký rozpočet se ani moc kupodivu nepodepsal na vizuální efekty - postapokalyptická budoucnost naší planety je zde celkem zdařile vystižena. Příběh kdovíjak složitý nebyl, ale až na trochu šokující konec se mi líbil. Také herci předvedli solidní výkony a myslím, že by nebylo na škodu, kdyby byli bývali obsazeni i známější osoby než byli tito. Jak už jsem uvedl na začátku, film spadá do béčkové kategorie, ale já jsem se u jeho sledování nenudil. Kdyby nebyl tak krátký, moje hodnocení by bylo i vyšší.60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Impostor sází především na nejistotu. Prakticky po celou dobu jsem netušil, zda je pronásledovaný dotor Olham skutečně nepřátelský kyborg anebo ne. Posléze jsem začal podezírat i ostatní postavy vč. vrchního pronásledovatele, že jsou jen nastrčení bio-roboti a proto jsem si myslel, že jsem na všechny možné konce připravený, ale přece jen se nakonec povedlo režisérovi překvapit mě. 75% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nikdo už ani nepamatuje, že by kdy byl mír. Lidé se před neustálou hrozbou útoku Centauřanů schovávají pod planetárními štíty, a snaží se dohonit technologický náskok útočníků. Jedním z vědců je i Spencer Oldman (Gary Sinise), který je ale jednoho dne - bez důkazů - obviněn, že jej Centařani nahradili dvojníkem, který má být časovanou lidskou bombou. Spencerovi se ale podaří uniknout, a za pomoci své manželky, lékařky, se musí pokusit dokázat svoji nevinu ... Jelikož sci-fi patří k mým nejoblíbenějším žánrům, tak jsem se na Impostora dost těšil. Ale film se pro mne ukázal jako zakletý - vždy, když už jsem se k němu nějak dostal, nebyl čas - a pak už jsem ho musel zase vrátit, tak až nyní po letech jsem jej konečně shlédl. Zklamaný jsem nebyl, ale zase až tak velký odvaz to taky nebyl - téma nabízelo mnohem víc. Škoda že se Gary Fleder soustředil až moc soustředil na akční jízdu, že se mu nedostalo prostoru věnovat se samotnému prostředí neveselé budoucnosti (kdo/co jsou Centauřani, a proč jsou jim lidé tak trnem v oku). Potěšilo mne těch několik zvratů ke konci filmu, i když jsem popravdě nějakou takovou kulišárnu čekal :). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie začalo v Runing Springs, Kalifornia, kde napríklad vytvorili kulisy kozmického lietadla. Ďalej sa natáčalo v Los Angeles. (Greenpeacak)
  • V úvodní scéně doprovázené vysvětlujícím monologem je použit úryvek z filmu Hvězdná pěchota (1997). (Cobur)

Reklama

Reklama