Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (443)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost. Film plný krve, násilí, střílení, vraždění, hlášek, modlení a skvělých hereckých výkonů .. Co více si v akčním filmu přát ? William Defoe, zde předváděl tak nadřazený herecký výkon, že z fleku bych mu mrskl 4 oscary, zde jsem si ho fakt zamiloval a ujížděl jsem na něm a to doslova i do písmene!! Jedna velká jízda. 100% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stylový až na půdu. Tenhle film má všechno, co by správnej akční film měl mít. Dobrej příběh, sympatický hrdiny o který se člověk bojí, efektní a drsnou akci a sem tam nějakej ten černej humor. A navíc si přičtěte ještě pár vynikajícíh nápadů jako např. rekonstrukce místa činu. Flannery s Reedusem jsou správně sehraní a Wiliam Defoe si to celý náležitě užívá. A Troy Duffy předvedl na svůj první film excelentní práci. Jenom na začátku mi chvilku trvalo, než jsem tomu přišel na chuť a naladil se na správnou vlnu. Poté jsem si to ale jenom užíval. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda akčních filmů, tento jsem viděl kdysi dávno útržkovitě na VHS, zaujal mě, neváhal jsem proto sáhnout po bluray verzi. Tento film má opravdu geniální scénář, ten nápad o dvou bratrech a ta jejich "motlidba". Akční sekvence? krása pohledět určitě nejpovedenější je ta s lanem. Defoova postava (jeho životní role z mého pohledu) se opravdu povedla, líbí se mi ta vážná hudba, sedí tam. Zajímavé momenty, momenty překvapení, vyprávění příběhu ze strany Defoa, jako kdyby byl virtuoz a celé to kočíroval. Představitelé bratrů mě tam opravdu sedí, sžil jsem se s nima okamžite. Prostě prvotřídní akční film, jaký jsem už dlouho neviděl. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Z akčno-gangsterského filmového priemeru vyčnievajúca snímka kanadskej produkcie z roku 1999, plná drsných hlášok a scén, ktorá je napriek nižšiemu rozpočtu príjemným spestrením dosť klišeovitej akčnej filmovej tvorby a chýba jej len málo k tomu, aby dosiahla až na samý vrchol svojho žánru. Film nabitý emóciami, drsným slovníkom a neopakovateľne originálnymi akčnými scénami bravúrne dopĺňa "tarantínovský" zostrih celého príbehu. Film, ktorý milovníkov dynamiky, napätia, kvalitnej akčnej zápletky a excelentných výkonov prepojených na geniálnu hudbu nenechá nikoho chladným. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

To byly časy, kdy ještě komiksovou látku neuměli točit komiksově. Mít to dneska estetiku temnějšího Marvelu, nebo normalní DC, mohla by to být petarda. Takhle mají Saints trochu fuckujícího Richieho a trochu užvaněného Tarantina s místy solidní scénáristickou ekvilibristikou, avšak nic víc. Některé zajímavé momenty nedokážou přebít totální estetický chaos a zmatečný režijní rukopis. Moc by mě zajímalo, kdyby někdo přišel s remakem, protože tahle látka má potenciál. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Po masakru ve škole v Columbine byl film kvůli zobrazování násilí odsunut a nakonec nasazen pouze do pěti kin na jeden víkend. Po vydání DVD však následoval velký úspěch. (HellFire)
  • Connor a Murphy v celém filmu používají pistole Beretta 92f. (Chatterer)
  • Papa Joe na konci filmu používá revolver Colt Anaconda. (Chatterer)

Reklama

Reklama