Reklama

Reklama

Princezna

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Princezna se krásná, mladá a odhodlaná královská dcera odmítne provdat za krutého sociopata, s nímž je zasnoubená. Unesou ji a zavřou v odlehlé věži otcova hradu. Její zhrzený, pomstychtivý nápadník se chystá zmocnit trůnu, a tak musí princezna ochránit svou rodinu a zachránit království, ať to stojí, co to stojí. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Příběh vůbec nezaujal, takže jsem pokračoval v koukání jenom na jatka, které přece jenom mohly bejt mnohem víc gore, takže jsem víceméně zklamanej. Jedná se o jeden z mála snímků, kde opravdu všichni muži stojí za hovno (nemluvě o králi, kterej se radši krčí někde pod stolem). Le-Van-Kiet se některými záběry a choreografií snaží hodně podobat Timu Tjahjantovi, ale jeho kopírka funguje spíše jenom na půl plynu. Přesto film funguje jako bezduchá akční přímočará jednohubka, která hodně věcí postrádá, ale zároveň pobaví a nenudí. V příštím snímku budou fightit gendeři a předělavci, vsadím na to boty. Za mě čistej průměr. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Holčičí kung fu Smrtonosná past ve středověku - to je high koncept jak hovado. A výsledný film je velice sympatická záležitost a nejen kvůli solidně ochoreografovaným, nasnímaným a krásně fyzickým bitkám, při kterých hrdinka dostane fest zabrat a které zdobí řada cool momentů a (s jedinou zbytečnou výjimkou) je nehyzdí CGI. Jednak film moudře přenechává parodování pohádek Shrekovi a nebojí se brát vážně (byť pár hlášek by neuškodilo), plus má parádní kameru a výpravu (takové interiéry byste na libovolném českém hradě asi nenašli) a Joey King se se svou akční princeznou porvala se ctí a ani záporácké duo Kurylenko-Cooper nenudí. Příběh je jednoduchý, ale adekvátní a šikovně dávkovaný přes flashbacky mezi bitkami, aby dostaly potřebný kontext, čímž se posiluje dojem počítačové hry a postupu od herního videa k akci v novém levelu a tak dokola. Můžeme se bavit o tom, že příběh mohl být zamotanější/napínavější, akce ještě promakanější/zběsilejší a celé to mohlo být mnohem ujetější nebo si víc hrát s žánrem. Ale to už bysme to - podle mě poněkud nefér - srovnávali s naprostou špičkou. Takhle je to suverénně natočená zábava s rozumnou stopáží, jejímž tvůrcům bych okamžitě dal prachy na cokoli dalšího. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Od úvodu intenzivní, béčková, dobře vypadající středověká mlátička, ve které režisér vyrazil z Joey King doslova všechno. Jejich rozhovor před natáčením si představuji takto 😍 R: "Probudíš se na novomanželské posteli, ve velmi vysoké hradní věži, spoutaná řetězy. Vstoupí dva vojáci. Vymkneš si zápěstí, dostaneš se z řetězů, jednomu vrazíš jehlici do oka, druhého vykopneš z okna." JK: "Dobře." R: "Pak se probojuješ z té velmi vysoké věže až dolů. Všude na tebe budou útočit vojáci. Bude to bolet." JK: "Ale já nejsem válečník." R: "To dáš. Půl roku fyzický tréning, pět měsíců intenzivní tréning kung-fu a boje s mečem." JK: "Jenže budu možná i zraněná a těch vojáků bude hrozně moc. Nemohla bych dostat na pomoc nějakou jednotku nebo speciální oddíl?" R: "Ne. Všichni muži na tvé straně jsou neschopní. Ale můžeme ti na chvíli poslat na pomoc jednu holku." JK: "Jen jednu?" R: "To bude stačit. Tvůj úkol je jen zabít všechny nepřátele a zachránit království." ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Má to lacinou papundeklovou výpravu jako epizoda Xeny, CGI jako by přímo vypadlo z epizody Xeny, je tu variace Gabriely i Princezny bojovnice jako v epizodě Xeny, ale epizoda Xeny to není. Je to sice přímočaré béčko "na meče" stojící na kaskadérech a akci (děj není, dialogy také ne, když už tak se jen "jakože drsně hláškuje za šustění papíru"), ovšem dojde tomu dech rychleji než je stopáž epizody Xeny. Zpočátku to ještě šlape, dobře se pracuje s konceptem "neozbrojená, byť vycvičená, princeznička v šatech versus barbarští kolohnáti v plátech či versus přesila v úzkém koridoru". Na co nemá silou, dohání využíváním "co je po ruce" a dbá se na rozdíl v síle apod. Jenže jak se klesá po schodišti (nebo chcete po jedné a té samé části schodiště), tak se toto postupně přestává řešit. A dříve než později již prostě mladá Rudá Soňa všechny kydlí raz dva. A to se záhy přejí. Paradoxně také, dokud jsou soupeři "bulharští kaskadéři", tak se akce dělá na dlouhé přehledné záběry. Jakmile se dostáváme k "finálním bossům", což jsou herci a ne kaskadéři, tak je to plné střihů a nepřehlednosti. Škoda, aspoň náznak děje či charakterizace, lepší práce s tempem a "wickovská" hravost s různorodou akcí by tomu vůbec neškodila. I tak však (do)koukatelné béčko, ne že ne. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na princeznu Krasomilu, Elsu nebo Lociku. Teď je tu bezejmenná rusovlasá princezna s tváří Joey King, potřísněná krví a dávající pivo na ex, která si musí probojovat cestu z věže dolů, aby zachránila svoji rodinu. Cestou z věže dolů princezna leveluje, odtrhává si kusy šatů, získává armor a vybavení. Ano, je to vlastně videoherní koncept, ale překvapivě dobře funguje až do finálního bossfightu. Bojové scény, a že jich fakt není málo, mají slušnou choreografii a running joke s tlustým členem stráže je geniálně dotažen až do konce. Já jsem spokojen. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v srpnu 2021 a skončilo v září téhož roku a probíhalo v bulharském městě Sofia. Rozpočet pak činil zhruba 26 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno