Reklama

Reklama

Princezna

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Princezna se krásná, mladá a odhodlaná královská dcera odmítne provdat za krutého sociopata, s nímž je zasnoubená. Unesou ji a zavřou v odlehlé věži otcova hradu. Její zhrzený, pomstychtivý nápadník se chystá zmocnit trůnu, a tak musí princezna ochránit svou rodinu a zachránit království, ať to stojí, co to stojí. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOTO KRÁLOVSTVÍ NA TEBE SPOLÉHÁ…!“   Krapet jiná Disnejovka. Škoda, že si nedali víc záležet na castingu, choreografii a CGI při bojových scénách. Kurevská škoda, páč nápady tam jsou výborný! Takhle to místy působí dost lacině a možná i nepřirozeně. Mít to ambicióznějšího rejžu a producenta, mohl to bejt akční film roku! Místo toho vzniklo takový fajn béčko.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se natočit akční „Princeznu se zlatou hvězdou“  (na čele debile…). 2.) Jsem feministka (a chcu vládnout království).  ///  Thx za titule „Tomáš Slavík“.                  PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu som sa dostal celkom náhodou, ale keď som ho už zapol , tak ho aj dopozerám. Začiatok bol celkom cool a filmová Fiona to tam celkom dobre zvládala, ale po čase sa film dostal do šedi, klišé a nezáživnosti. Fakt od začiatku som vedel, ako film bude plynúť a čo sa tam bude diať. Nemôžem filmu uprieť snahu urobiť takú ľahko akčnú stredoveku vybíjanú o jednej princeznej, ktorá chcela zachrániť svoje kráľovstvo. Nie je to nič prevratné, ale na jedno pozretie to je postačujúce, ale druhýkrát to už vidieť nebudem mať potrebu. Slabé 3*. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Středověká martial arts béčkovina, ale relativně zábavná. Princezna je úlet a béčko jako prase, ale film si je toho vědom, takže pokud se na danou vlnu naladíte, tak jako jednohubka Princezna obstojí. Příběh to má velmi jednoduchý, princezna se nechce provdat za sociopata, tak raději uteče z věže na vlastní pěst a rozdá si to se všemi strážnými. Chce to být jakousi variací na Die Hard a Raid současně, což funguje alespoň díky neotřelému prostředí, ale Joey King není Iko Uwais ani Bruce Willis a na tom to bohužel u mě padá, protože jsem herečce s teen xichtíkem roli drsňačky vůbec nevěřil a v akci přesvědčivá není taktéž. Film má slušné tempo a je docela zábavný, akce je však jen lehce nad průměrem ( gore mohlo být více), žádná akční scéna ve mně neevokovala řev či nadšení, ani pot natož adrenalin. Vizuálně je film průměrný, je znát, že je film béčko ( Otřesný CGI ohně), herci jsou řadoví a je to samozřejmě naivní i hloupé, ale s tím se zde počítá. Kdyby film dostal řádný rozpočet, lepší herce ( Adkins,Statham), zkušenějšího režiséra i lepšího choreografa, tak by ten film obstál jako pecka i bez řádného příběhu, ale takhle je to hodně rychle zapomenutelné béčko, ale na jedno podívání neurážející. Osobně však nechápu jak Rkový film s názvem Princezna se uplatňuje na Disney, pro nevědomé rodiče instant shock. Příběh 2/5. Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 2/5. 5.5/10. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Esencia všetkého, čo dnes západný svet miluje. Teda až na zastúpenie 4% komunity, no aj to by sa dalo v istej nadinterpretácii brať za splnené.⚪Film je teda plný plnenia si kvót, jednak tých rasových (princeznina majsterka v boji je Aziatka, kráľ na dvor prijal černochov, záporák zase nemá rád diverzitu na dvore a preto je záporák atď.) a jednak tých feministicko-genderových, kedy hodinu tridsať minút pôsobí ako feministický mokrý sen, v ktorom je 99% mužov nímandov, neschopákov či mizogýnov , to len dobré, silné, nezávislé a statočné ženy ich musia zachraňovať, usmerňovať a myslieť za nich.⚪Tu teda 1,60m vysoká princezná bez problémov zloží asi stovku mužských protivníkov, pričom je sama stále ,,celkom ok," nepotrebuje žiadneho chlapa ako kráľa/manžela a nakoniec si korunu prevezme sama.⚪Je zábavné, že popri celej tej sile sa akosi v scenári zabudlo na to vytvoriť hrdinke aspoň nejaký charakter, keďže okrem toho, že sa trénovala od detstva a teraz sa vie slušne biť nemá postava žiadne charakterové vlastnosti, nie je ukázané, že by bola múdra diplomatka či čokoľvek, čo by jej mohlo ako kráľovnej pomôcť, skrátka sila tu úplne nahradila rozum (čo je tiež na zamyslenie, či nie je celkom machovské a späť v návrate do ,,mužského ponímania."⚪Nutno dodať, že film je neskutočne repetetívny, asi do polovice stopáže pôsobí ako scenár videohry (postava sa dostane na stanovisko - izbu, pobije sa s druhou postavou, zo stanoviska odchádza na iné stanovisko, potenciálne nasleduje medziscéna, boj s ďalšou postavou na ďalšom stanovisku a tak neustále), druhá polovica sa zase vlečie a subjektívne trvá nekonečne dlho. Hlavný záporák bez charizmy, všetky ostatné postavy bez charizmy, až je fascinujúce, aký sterilný celý film je.⚪ Pritom je nakrútený dobre, interiéry väčšinu času pôsobia pekne a súboje (občas to pôsobí, že film je len o súbojoch) sú zaujímavé, kontaktné, pôsobia, že ich reálne odohrávajú herci a ich choreografia je často inovatívna. No čo z toho, keď celok je slabučký, Joey King naozaj vyzerá ako Zuzana Šebová (stále som premýšľala, koho mi pripomína a už viem) a jej herectvo sa hodí skôr do tých rom-komédií a celý film vyšumí (aj vďaka pestrej agitke na všetko možné) do prázdna. To už radšej tú Fionu. Ktorou sa to očividne inšpirovalo.⚪ ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Pokud vás (stejně jako mě) také jako malé fakany zajímalo, jestli Grimovic verzi navzdory nebyla Růža vlastně šaolinsky vycvičený John McClane, který nečapnul spavou nemoc vlivem kletbou podmíněné alergické reakce na trny, ale naprosto ordinérní reakce na chloroform, kterého jí dal počichat nikoliv luzný princ, ale luzný pedofil (nebo to byl luzný pedofilní princ?), pak jste zde částečně na správné adrese. Zmíněné „částečně“ má na svědomí fakt, že tento materiál nedostal do ruky třeba takový Wirkola, ale perunžel zase nějaká krutě uvědomělá klika z Holého Údu s jeblým Rákosníkem v čele, pročež byl děj jako obvykle zasazen do jakéhosi jednorožčího království sluníčkově vyteplených barev duhy, futrován aktuálně jakože děsně kůl pseudozenovými moudry, z nichž by si to Kwaičangkejn radši hodil na modro do průvanu, protagonistka do té maniodepresivní kravky přepínala přece jen častěji než by mi bylo bývalo milé a konal se zase jednou řádně přepálený čelopleskový závěr. Na stranu plusů přihazuji plnokrevnost a pár povedených bojově choreografických opičáren, jež ustály i ten zrzavý volšový špalek v hlavní roli, neb Brusleení v jejím podání trumfla svého času i Uma asi tak o pět světelných let, resp. já osobně bych jí po zhlédnutí tohoto kusu i oloupání cibule svěřil pouze s připraveným tlakáčem v jedné a mobilem s vymáčknutou stopětapadesátkou ve druhé ruce. Takže po přezrálé úvaze... no, tak za sumasumární lepší plichtu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v srpnu 2021 a skončilo v září téhož roku a probíhalo v bulharském městě Sofia. Rozpočet pak činil zhruba 26 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama