Reklama

Reklama

Princezna

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Princezna se krásná, mladá a odhodlaná královská dcera odmítne provdat za krutého sociopata, s nímž je zasnoubená. Unesou ji a zavřou v odlehlé věži otcova hradu. Její zhrzený, pomstychtivý nápadník se chystá zmocnit trůnu, a tak musí princezna ochránit svou rodinu a zachránit království, ať to stojí, co to stojí. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla Kingová přešitej Joey nebo naopak (nebo i nějak jinak, co já vím) a na konci král nerušil jen domluvený sňatky, ale dovolil od včil přešívání všem, co si o něj řeknou, tak by tu možná  ten rating klesl ještě níž.  Feministická propaganda naštěstí nedráždí zásadně bělobřiché hochy (možná i vyholené holky, co já vím)  UŽ tak jak LGBTQBFLMPSVZ+-=, a tak se nám  tu daří držet mírný nadprůměr.  Pro mě to byla zábavná variace na Hru smrti mistra Lee, kteroužto sice nemá šanci překonat svou hlavní hvězdou,  ale jinak je to i o chlup lepší než většina "bruslařských" filmů obecně. K čemuž tedy není třeba mnoho, to je nutné podotknout.  Příběhově tu ustrneme zhruba na úrovní epizody z Herkula páně Sorbó, koneckonců tam jsme i stran kulis a kvality středo- staro- nebo bůhvíjakvěké výbavy a la plast, hliník a dřevotříska. Nicméně stříká tu krev a estrogeny!  V druhém díle pak možná dojde i na progesteron nebo sňatek s Linh (a rating v hajzlu). Já se ale bavil souboji, bavila mě i labilita Kingové (už podruhé v krátké době) a užíval jsem si nenáročnou akční , choreograficky vymazlenou (mnohdy velmi vtipně) veskrze zábavnou jednohubku a tak díky za tip pane Rimmere, Judasi Arnolde!  Rytíř plachtí čtyři patra! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sympatická akční jednohubka si na nic nehraje a princezna vycvičená v kung fu (a) s meči se okamžitě po probuzení v zajetí pouští do krvavého boje – hezky po místnostech a patrech věže dolů k finálním zlounům-bossům. Bitky nejsou vůbec špatné, kamery a kaskadéři se zapotili, stejně jako odhodlaná Joey King (a jeden anonymní, prostorově výrazný vojín :-)). Hrozně rád bych dal 4 hvězdičky, jenomže v závěrečném aktu "2 holky proti celému regimentu" vede na sílu tlačená "girl power" především k monotónnosti a nadšení se vytrácí. ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Pokud vás (stejně jako mě) také jako malé fakany zajímalo, jestli Grimovic verzi navzdory nebyla Růža vlastně šaolinsky vycvičený John McClane, který nečapnul spavou nemoc vlivem kletbou podmíněné alergické reakce na trny, ale naprosto ordinérní reakce na chloroform, kterého jí dal počichat nikoliv luzný princ, ale luzný pedofil (nebo to byl luzný pedofilní princ?), pak jste zde částečně na správné adrese. Zmíněné „částečně“ má na svědomí fakt, že tento materiál nedostal do ruky třeba takový Wirkola, ale perunžel zase nějaká krutě uvědomělá klika z Holého Údu s jeblým Rákosníkem v čele, pročež byl děj jako obvykle zasazen do jakéhosi jednorožčího království sluníčkově vyteplených barev duhy, futrován aktuálně jakože děsně kůl pseudozenovými moudry, z nichž by si to Kwaičangkejn radši hodil na modro do průvanu, protagonistka do té maniodepresivní kravky přepínala přece jen častěji než by mi bylo bývalo milé a konal se zase jednou řádně přepálený čelopleskový závěr. Na stranu plusů přihazuji plnokrevnost a pár povedených bojově choreografických opičáren, jež ustály i ten zrzavý volšový špalek v hlavní roli, neb Brusleení v jejím podání trumfla svého času i Uma asi tak o pět světelných let, resp. já osobně bych jí po zhlédnutí tohoto kusu i oloupání cibule svěřil pouze s připraveným tlakáčem v jedné a mobilem s vymáčknutou stopětapadesátkou ve druhé ruce. Takže po přezrálé úvaze... no, tak za sumasumární lepší plichtu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prekvapive hodne zabavna blbost. Podle ukazek jsem cekal komedii a i kdyz princezna hodi par hlasek, nakonec to je sice jednoduchy, ale vlastne docela drsny fantasy. Nejde tu o nic jinyho, nez ze se musi prosekat z horniho patra do spodku veze a postupne se ji do cesty postavi tak nejak cela armada. Samozrejme je to silne pritazeny za vlasy a clovek se proste nesmi rejpat v detailech, ale je tu spousta napaditejch souboju a vse je radne krvavy, takze je to vlastne jizda od zacatku do konce. Navic Joey King je sympaticka a Cooper je jako zaporak super. Takze za me naprosta spokojenost, super oddechovka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOTO KRÁLOVSTVÍ NA TEBE SPOLÉHÁ…!“   Krapet jiná Disnejovka. Škoda, že si nedali víc záležet na castingu, choreografii a CGI při bojových scénách. Kurevská škoda, páč nápady tam jsou výborný! Takhle to místy působí dost lacině a možná i nepřirozeně. Mít to ambicióznějšího rejžu a producenta, mohl to bejt akční film roku! Místo toho vzniklo takový fajn béčko.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se natočit akční „Princeznu se zlatou hvězdou“  (na čele debile…). 2.) Jsem feministka (a chcu vládnout království).  ///  Thx za titule „Tomáš Slavík“.                  PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v srpnu 2021 a skončilo v září téhož roku a probíhalo v bulharském městě Sofia. Rozpočet pak činil zhruba 26 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama