Reklama

Reklama

Ve stínu upíra

  • Velká Británie Shadow of the Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1921 natáčí F.W.Murnau (JOHN MALKOVICH) první filmovou verzi románu Dracula, ale protože nedostává povolení ke zfilmování od vdovy po Bramu Stokerovi, autorovi díla. Pozmění jména postav, dějiště příběhu a natáčí snímek pod názvem UPÍR NOSFERATU. Do titulní role obsadí herce Maxe Schrecka (WILLEM DAFOE), jehož chování se zdá ostatním členům štábu velice prapodivné. Murnau Schrecka hájí tím, že údajně používá hereckých postupů metodika Stanislawského, které jsou založeny na intenzivním se vcítění do role. Záhy však všichni zjišťují, co se skrývá za hrůzným Schreckovým herectvím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak trochu dokumentární dílo sledující natáčení slavného Upíra Nosferatu. Tvůrci díky některým faktům a pověrám přivedli na svět svou vlastní teorii, jak to tehdy mohlo možná být. Kultovní snímek si zaslouží jen to nejlepší připomenutí (aniž by z toho vzniknul remake), takže tu září dvě hollywoodské hvězdy. John Malkovich coby režisér Murnau, jenž je tu zobrazen trochu jako feťák, teplouš i šílenec, a démonický Willem Dafoe jako Max Schreck, který tu podává pod maskou opravdu excelentní výkon, vlastně si ani neumím představit v jeho roli někoho jiného. Nejlepší zážitek ze snímku je, když si nejprve pustíte starého Nosferatu a hned po něm tento. Zábava zaručena. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Willem Dafoe - klobouk dolů. Jeho herecká kreace byla opravdu grandiózní. Vpodstatě totéž se dá říci i o Johnu Malkovichovi, jehož ztvárnění Murnaua je velmi pozoruhodné, hlavně pak při natáčení závěrečné scény. Jinak jde o velice netradiční pokus o retrospektivu ve stylu "Jak to taky tenkrát mohlo být". ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Miestami super atmosféra a Dafoe v ulohe Maxa Schrecka neuveriteľný. Ako celok je to ale nemastne, neslane. Zbytočne pomalé a občas úsmevné tam kde chceli docieliť opačný efekt. Mystický podtón mi až tak neladil s tým že film sa z časti prezentuje ako skutočný príbeh, no a väčšina postáv je strašne nevýrazných. Páčila sa mi štylizácia pri natáčaní konkrétnych scén z pôvodného filmu, to bola paráda a ak ste videli Marnaovu klasiku, ešte lepšie ak ju máte radi, tak sa oplatí pozrieť aj toto. Spracovanie je ale silno priemerné a veľmi je aj cítiť nízky rozpočet. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Průměrný mystifikační pseudodokument o natáčení Murnauova Upíra Nosferatu. Režisér se pokusil o horor, ale při sledování jsem měl pocit, že si měl spíše vybrat komedii. Napětí se skoro nedostavilo, zčásti kvůli topornému vyprávění a zčásti kvůli mizerné atmosféře. Film drží nad vodou skvělý výkon Willema Dafoea v roli Maxe Schrecka. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný film o tom, jak to mohlo být ale nebylo :-) Kdyby se autoři trochu více drželi skutečnosti vzniknul by z toho poměrně zdařilý film o filmu. Odklon od reality byl značný nejenom v postavě Maxe Schrecka, ale vůbec to nevadilo, protože jako film sám o sobě to fungoval dokonale. Taky se mi líbila poměrně dobrá věrnost ztvárnění jednotlivých scén z filmu Nosferatu a herci byli vhodně zvolení a William Dafoe coby Max Schreck/Hrabě Orlok/Hrabě Drákula byl naprosto fantastický (těžko si představit, že dvanáct let před tím exceloval coby Ježíš Kristus ve Scorseseho filmu:-)) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Poté co producenti snímku Spider-Man viděli Dafoeho výkon ve filmu Ve stínu upíra, obsadili jej do role Green Goblina. (Hal_Moore)
  • Jedná se o první film, na kterém se jako producent podílel Nicolas Cage. (Edgerton)
  • Má se točit závěrečná scéna a Greta Schröder (Catherine McCormack) vykřikuje, že Max Schreck (Willem Dafoe) není v zrcadle vidět. Avšak když se kolem seběhne štáb, už v zrcadle vidět je. (Barrymore)

Reklama

Reklama