Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Pitva (E03)

(epizoda)
  • USA The Autopsy
Trailer
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, 2022, 57 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Zkušený šerif ohledává v lese mrtvolu a zavolá si na pomoc lékaře, se kterým se zná celé roky. Společně pak odhalí sérii děsivých událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zde se Kabinet kuriozit opět vyšvihl. Exkluzivní epizoda s názvem Pitva je po stránce kvality obdobná s předchozími dvěma díly, ale pro změnu nabízí zase něco trošku jiného. Příběh se odehrává na pitevním stole, kde doktor ohledává mrtvoly z výbuchu v dole. Když to zjednoduším. Noční atmosféra u pitevního stolu je tak intenzivní, že byste slyšeli spadnout špendlík u Vašeho jídelního stolu, který by se nacházel klidně i přes dvě robustní zdi. Fahrid Murray Abraham je tu geniální a celé to stojí a padá na něm, v podstatě. Závěr je opět poměrně intenzivní a pointa více praktická, než šokující. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvních 28 minut a druhých 28 minut jsou dvě naprosto odlišné věci. První je divně poskládaná (skáče se v čase) a obsah nedává moc smysl. Jakmile ale dojde na druhých 28 minut, vidíme (krom vrcholně labužnických záběrů z pitevny) i propojovací linky těch střípků z první poloviny. Zakončené je to scénou o ještě jeden stupínek vyšší labužárnou na mém osobním nechutno-metru. No ty vole… tohle jsem po čajíčcích posledně nečekal. ()

Reklama

Caliboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

cože? první červené hodnocení v této sérii získá epizoda, kde  *SPOILER ALERT* švestky lezou do pytlu s mrtvolou, kolem níž se už rojí mouchy, bez rukavic? Šerif nechá dva civily hlídat les, po kterém může běhat masový vrah a doktor na pitevně cvaká žebra dospělého chlapa nástrojem o velikosti „nůžek na kuře“? Pointa je skvělá, ale jinak za tímhle nejde cítit moc práce, studia a přípravy (omg viděli jste někdy pitvu?) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kulisy/produkční hodnoty opět skvělé a tyto prvky patří mezi (jediné) objektivně dokonalé stránky této antologie. Guillermo del Toro je v tomto vážně třída. Co se týče citu pro scénář... tam to u něj už... mírně řečeno skřípe. Scénáristicky je The Autopsy zatím rozhodně nejoriginálnější, nejzajímavější a nejdospělejší jednohubka. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní král mezi všemi díly. Díl, kde by se samotná atmosféra dala krájet. Díl, jenž je perfektně zrežírovaný, ale i skvěle zvládnutý po straně scénáře. Díl, který párkrát šokuje. Výborná záležitost, kterou si někdy zopakuji. Prior a Goyer zazářili! Luxus. Za mě dávám 9/10 P.S. A ty praktické efekty? Del Toro je král :) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě zazní celkem 6x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama