Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Hřbitovní krysy (E02)

(epizoda)
  • USA Graveyard Rats
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vykradač hrobů má pifku na hrobku bohatého muže, kterého právě pohřbili. Pod zemí ho ale čeká bludiště tunelů a celá armáda krys, která je má strážit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Hewlett je borec. Ať už jako ukecaný vědátor s alergií na citrony, co v předaleké galaxii řeší problémy s parazitickými emzáky, nebo jako ukecaný slizký hrobař, co v Salemu řeší problémy s ne úplně normálními krysami. A že se na sebe ty problémy kupí. Moc zábavná nechuťárna, ve které se stále něco děje a rychle to odsýpá. A cameo jedné známé démonické entity rovněž potěší. 8/10 ()

Cedr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O chlup lepší než předchozí epizoda. Díky dobovému prostředí jsou kulisy/kostýmy ještě lepší. Lovecraft-like (nebo Lovecraft-lite) nádech s trochou hmatatelnější nadsázky, zejména díky skvěle zahrané hlavní postavě (Stargate Atlantis anyone?). Bát se nebudete, ale celé to nepůsobí aspoň tak dětinsky a dobře se na to kouká. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když máte rádi Hvězdnou bránu (a v tomto případě Atlantídu), tak musíte být nadšení, když se všemi oblíbený herec, co hraje Rodneye MacKaye, objeví na scéně. A co víc, celý ten děj je tu o něm. O postavě sobeckého vykradače hrobů, co pro kus zlata vleze klidně i do nory. Myš nemyš. Silně klaustrofobní, dobově povedené, atmosferické a na závěr i poměrně brutální a nečekané. ()

jabbo123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O fous lepší než předchozí epizoda - protože krysy a lovecraftovské božstvo. Ovšem hlavní hrdina opět nesympatický sobecký idiot. Jo - člověk si alespoň vychutnává co se mu nakonec stane, ale opět docela plochý příběh tak nějak o ničem. Zatím tedy Guillermo dost zklamání - Hodně špatná Ulička přízraků a teď dost průměrné až podprůměrné epizody seriálu na který jsem se dost těšil. Že by nám mistr už zestárl a nápady docházejí? Ano, vím, že režiji má v tomhle případě na svědomí někdo jiný, ale dozor pořád patří del Torovi. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mrtvým páčí zoubky, šmejdi... krysy v hrobníkovi šmejdí." Vincenzo Natali v roce 1997 geniálně poskládal Kostku (Ernő Rubik a já zdravíme). Bohužel, v roce 2019 jsem ho proklel do desátého kolena, když jsem si kvůli němu šlápnul na hrábě. To bolelo. Tím, jak se letos prohrabal do hrobu (nemyslím filmařského), se v mých očích vrátil na výsluní. Bludiště temných a blátivých krysích tunelů pod hřbitovem, o šířce dvou třetin průměrně baculatého klaustrofobika, jsem si užíval, půlka mumie, nasraně se plazící za zlodějem, měla mé sympatie a krysička XXL byla úplně k sežrání. Čumáček jeden. Zatuchlost hrobů, husina po těle a hororový, lehce mravoučný příběh, a to i při absenci jakékoli kladné postavy, co chtít od noční výpravy na krchov víc? Pět krysích ocásků vykuckávám... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Počet mrtvých: 1 (+ několik těl v márnici). (noelcoward73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno