Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (více)
Trailer 2
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Předloha:

H.P. Lovecraft (povídka), Michael Shea (povídka) (více)

Hrají:

Guillermo del Toro (průvodce), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (159)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších hororových epizodických seriálov, čo poznám. Úžasné technické spracovanie, zaujímavé historky, slušné herecké obsadenie aj výkon ako taký. Len a len odporúčam. Také moderné "Poviedky zo záhrobia". Po dopozeraní všetkých častí sťahujem na štyri hviezdy s odretými ušami, pretože viac ako polovica bola fakt len do počtu, technicky síce na úrovni, ale nič svetoborné. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Super seriál, mám rád když každý díl nabídne něco jiného. Některé díly měli opravdu koule a byly hodně vostrý a něco zase bylo slabší. Dobré bylo, že i styl se lišil a nejen příběh. Tohle můžou točit furt, pokud budou dobré nápady. Některé díly by utáhli klidně celý film. Koukalo se na to moc dobře a budu rád za další série. Guiellermo Del Torro je super režisér a jsem rád, že tyhle věci produkuje. Jako celek 80% ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora mi zejména díky svému provedení a struktuře připomínal legendární Věřte nevěřte, což je formát, který byl ve své době ojedinělý a který mi v současné době velmi chybí. Pod del Torovým vedením bylo tedy natočena a zkompletována sbírka 8 příběhů, z nichž každá má jiné téma, jinou předlohu a také jiného režiséra. Všechny tyto faktory jdou na výsledných podobách jednotlivých částí sbírky znát, najdou se ale i některé společné znaky. Především je to atmosféra, ta je ve všech osmi příbězích tajemná, děsivá až mrazivá. Dále je to také kvalita zpracování, která je na velmi vysoké úrovni. Teď k samotným příběhům. Nejvíce se mi líbila epizoda číslo tři s názvem Pitva, ta je dle mého suverénně nejlepší, nejděsivější, nejnechutnější a nejbrutálnější. Povedená je i pátá epizoda Pickmanův model a druhá epizoda Hřbitovní krysy. Ostatní epizody jsou spíše průměrnější, s výjimkou sedmé epizody Prohlídka, která je sice slušné psycho, ale jinak mě vůbec nebavila. Když to celé shrnu, jedná se o zajímavou kolekci plnou strachu, brutality a duchařiny, kterou bych ohodnotil jako lepší průměr, zejména díky převažující většině průměrnějších epizod. 6/10. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostě se s tím smiřte, je to hororová antologie. A jelikož horor neznamená v překladu "bezduchý potok krve", tak je fajn, že je zde zastoupení každého odstínu hororu. Já chápu, že to nemusí každému sednout, ale pokud má někdo skutečně rád horor, tohle by se mu mělo líbit. Pokud ne, není problém v látce. Za mě top Šum křídel, Prohlídka a Mimo. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dobře koukatelný pelmel hororových soustíček s kolísavou vypravěčskou kvalitou. Povídky jsou všechny výrazné, zapamatovatelné, osobité. Žádný debilní jumpscary, žádný blikání, žádný laciný hejblata. Pěkně k podstatě hororu - znepokojivě, nepříjemně, řemeslně čistě. Obstojné a důstojné dialogy, charkaterizace postav trefná, někteří noname herci byli až neskuteční. Jen se nemůžu zbavit pocitu, že nechutnosti v podobě masa, zvířecích mrtvolek a vyhřezlých pajšlů byly do většiny povídek přidány na sílu jen z "produkčního rozhodnutí". Úplně vidím ty studiové poznámky ve scénářích: "Kde je HNUS? Málo hnusu. Přidat hnus!" a oponující režiséry, kterým je následně vysvětleno: "Že vaše epizoda nepotřebuje hnus? Ha-há! Tak to si jen myslíte!"... A taky mám pocit, že by mnohým povídkám paradoxně prospěl nižší rozpočet. ()

Galerie (186)

Zajímavosti (19)

  • Guillermo Del Toro v jednom z rozhovorů prozradil, že inspirací pro sepsání příběhu byla jeho osobní zkušenost, kdy byl jeho sklad prodán bez jeho vědomí stejně jako se to stane v příběhu Emilii (Elpidia Carrillo). (NiWi)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama