Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (369)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 12 - Jedna z prvních bondovek, kterou jsem viděl a jedna z prvních, která mě tehdy jako malého diváka zaujala... For Your Eyes Only je spolu s Live and Let Die a Spy Who Loved Me nejlepší bondovka z éry Rogera Moorea. V těsném závěsu je pak The Man With The Golden Gun. Po rozpačitém a spíše parodickém a zábavném Moonrakerovi tu máme opět pořádný špionážní snímek s dávkou napětí a velikou porcí nadsázky, ovšem tentokrát působí trefně a nikoliv trapně. Roger Moore je tu sice již evidentně zestárlý, ale stále působí docela ve formě, dokonce i jeho rvačky jsou tu uvěřitelnější a syrovější. Za pochvalu stojí rozhodně také hudba a prostředí, přičemž bych pochválil honičku na lyžích (ovšem ta z OHMSS zůstává nepřekonána), scény pod vodou, ale také úsměvnou únikovku v "četníkovském" Citroënu korunovanou perfektní hláškou "Projíždíte se ráda přírodou, ne?" a dále pak horolezeckou pasáž, resp. celé finále. Závěrečná scéna je příjemná a pobaví. Rozhodně dávám 5* a říkám si, že je možná škoda, že Moore po této bondovce neskončil, protože by odešel na opravdovém vrcholu, a štafetu by po něm mohl vzít třeba Lewis Collins či pozdější 007 Timothy Dalton. (To už je ale pouze alternativní historie, kterou nemá smysl se zabývat.) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Že začínají ´80's o tom vás tenhle Bond nenechá na pochybách hned od úvodní písně. Celkově ten sentimentální popík sice může být jedním z nejhorších Bondovských podkresů, ale ke stárnoucímu Mooreovi se nakonec celkem hodí. Dýchavičnému Bondovi tentokrát výrazněji pomáhá nejen Bond-girl (vztah k nim je tady navíc v podání Bonda v pravdě otcovský), nehoní se za nějakým světovládným šílencem, ale o jeden kufřík soupeří s bandou pašeráků, a dokonce si místo svého oblíbeného drinku dává stylově ouzo. Jenže, vedle toho, že je film barvitou reklamou na Řecko a jeho krásy, má celkem spád, parádní akční scény a na začátku stylové a definitivní vyrovnání se s minulostí. Jako film s Jamesem Bondem tedy určitě za 4****, jako Bondovka, díky té "důchodcovské" atmosféře, u mě o jednu méně. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.12__Na jedné straně skvělé akční scény (automobilová honička v olivových hájích, lyžařsko-motorkářská honička, svázaný Bond tažený lodí), na straně druhé již značně stárnoucí Roger Moore, je to hodně vidět. Jeho pohyb je dost dýchavičný, horolezce jsem mu nevěřil ani na okamžik a jeho sexuální magnet ani omylem (Bibino "Celého bych tě snědla" tu nutně znělo jako výkřik gerontofilky). Hlavní záporák sice nic moc, ale nutno říci, že tahle bondovka nenudila. Navrch krásný bondovský song. Tři a půl*. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po Bondově minulém opulentním sci-fi výletu do vesmíru nastoupilo razantní zklidnění, ale to vůbec není na škodu. Docela zajímavý příběh, úchvatné středomořské lokace, dobré akce a Carole Bouquet jako jedna z nejlepších (v mém osobním žebříčku druhá) bondgirl vůbec, z této dvanácté bondovky dělají povedený zásek. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších bondovek už od prvních sekund když Bond nastoupí do vrtulníku řízeného padouchem který je následně odpraven pomocí elektrošokových sluchátek (nebo čeho) ještě větším padouchem. Ten pak ovládá vrtulník pomocí dálkového ovládání a sedí přitom na střeše na vozejčku!!! Když Bond zničí dálkové ovládání nabodne chudáka vozejčkáře na vrtulník a shodí ho do továrního komína!!!!! Tomu já řikám hardcore. O pár desítek minut později se objeví německej reprezentant v biatlonu Kruger a hází po Bondovi motorkou. Pak přijdou na řadu vyšokovaný hokejisti a furt něco fakt úlet. K tomu zase jednou fakt pěkná Bondgirl a nebejt občasné rozvláčnosti je to rovných 5* takhle je to jen o kousíček za 4*. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Roger Moore (James Bond) se zdráhal natočit scénu, kdy Bond „skopne“ Mercedes s Locquem (Michael Gothard) z útesu, protože podle něj neodpovídala charakteru Bonda, kterého hrál – sarkastický a pohotový, ne nemilosrdně mstivý. Režisér John Glen a scenárista Michael G. Wilson probírali možnosti, jak scénu upravit, aby k jejich překvapení nakonec Moore souhlasil s původním provedením. (kenny.h)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. června 1981 v Londýně. (Varan)
  • Zpěvačka Debbie Harry byla najata pro titulní píseň, ale spolupráci ukončila, když producenti odmítli návrh, aby její kapela Blondie zahrála vlastní text. Skladatel Bill Conti zvažoval angažovat Donnu Summer nebo Dusty Springfield, studio navrhlo Sheenu Easton, která právě stoupala v žebříčcích v USA. Contiho její debutové album nezaujalo, ale osobní setkání ho přesvědčilo ke spolupráci. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama