Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (369)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po předtitulkové scéně s lehce sebeparodickým (ale vtipným) koncem je tu zase typická Mooreova Bondovka. Bond se spřáhne s pomstychtivou dívkou a jdou po krku... Kdekomu. Film je vtipný, akční scény velice povedené (dlouhá honička na lyžích, vláčení Bonda a Meliny za lodí nebo horolezecká scéna, která je doopravdy infarktová), záporák nic moc, ale stačí. Obrovským způsobem u mě zabodoval pašerák Columbo, který by mohl charizma rozdat třem čtvrtinám filmového štábu a ještě pořád by mu zbylo dost pro sebe. Hudbu místo Johna Barryho skládal Bill Conti, a to nebyla moc dobrá volba... Stejně ale čtyři čisté hvězdy. P.S. Kdyby mi pan Q namontoval do mého auta takové "zabezpečení", jako do Bondova bílého lotusu.... Zabil bych ho! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší Bondovka, ale furt parádní. Honička na lyžích byla nejlepsi, když Bond všechny sejme a má parádní faro, opět pěkný herecky, ale já bych sel spíš do ty bloncky narozdíl od Bonda. Zaporak mohl být zajimavejsi, ale zabijáci byli celkem dobrý i když na Bonda nikdo nemá. Ten začátek byl taky Supr i když jsem nevěděl kdo je na tom vozíčku..nebyl to ten z Žijes jen dvakrát? No to je jedno každopádně dobrá zábava. ,,nesnášel výšky" ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vynikající!! Po Stars Wars co předvel mimule, nám Bond spadl z kosmu rovnou do pořádné akce na začátku hodil do komína jednu legendu a pak už to jelo, dostal k ruce docela nadupanou holku, jenže tentokrát neměl 007 moc času, pořád ho někdo chtěl sejmout a v podstatě bylo vidět že když jde o dívčí oči, Bond se s tím nesere. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsich Mooreovo bondovek. Hlavne proto, ze se tvurci soustredi na akci. Pribeh totiz neprinasi nic novyho, navic kolikrat ustupuje do pozadi, nejakej hlavni zaporak tady vicemene chybi, je tu jen spousta mensich a uvod z Blofeldem je spis takovej vtip. Ale ta akce, ta je libova. Jednak ji je tu fakt hromada a asi bych to zaradil mezi jednu z nejakcnejsich bondovek a navic je ve vetsine pripadu docela napadita a pusobi sviznym dojmem. A jelikoz Bond tentokrat fakt extremne cestuje, dojde na akci ve vzduchu, na sousi, na horach i pod vodou. To vse navic podbarveny nadstandartne povedenou hudbou. Taky se jedna asi o jedinou bondovku, kde chybi M, Lee uz to bohuzel nerozdejchal a asi nebylo dostatek casu hledat nahradu. Celkove tradicni pribeh, podprumerny zaporaci, ale skvela akce a perfektni hudba, takze lepsi 4*. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jedna z bondoviek, ktorá sa svojím námetom drží viac pri zemi ako iné. To však neznamená, že v nej nenájdeme všetko to čo robí bondovky bondovkami. Spektakulárna akcia ( náležite odľahčená - najviac práve u filmov s Rogerom Moorem, viď. úvodnú sekvenciu ), bohatá výprava, nebezpečný záporák a krásne ženy ( Carole Bouquet je mňam mňam ). Kvalitná to zábava. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • V této bondovce se původně měl objevit i Jaws neboli obr s kovovou protézou. Plánovalo se, že Jaws ožení. (BOSSTFK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. června 1981 v Londýně. (Varan)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama