Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (369)

HAL 

všechny recenze uživatele

Pokud předchozí Bondovka byla sci-fi, tak tohle je akční komedie - na sérii plnou silou uhodila osmdesátá léta a všechno je tak velmi cheesy¨a funky. 007 misto charismatu, chlapáctví a šarmu baví spíše jednoduchými vtípky a gagy, "vážná" zápletka tu prakticky neexistuje... a i ten její pohrobek je tak zmatený, nepřehledný a nelogický že stejně nikoho nezajímá. Smutné ovšem je že v této době a stylu už Moore působí jako pěst na oko... jak se potom nevysmívat příběhu ve kterém mladá krasobruslařka nadrženě startuje po Mooreovi, zatímco svého záporáckého chlebodárce kvůli stáří odmítá, přestože je skoro o deset let mladší. Ale když už ne celek, tak alespoň většina jednotlivých akčních scén je výborně natočená, nestojí zdaleka jen na hlavní postavě a má velmi slušný vizuál. 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 12 – Je pro mě lehce nepochopitelné, že se Roger Moore objevil v ikonické roli sedmkrát, zatímco mnohem přesnější Connery „jen“ šestkrát. Zápletka je fádní, tempo dost nevyvážené, Moore se místy tváří, že ho to celé moc nebaví. Potěší akční sekvence na sněhu i závěr na skále, jinak tu ale máme díl bez výraznějších příměsí. Ženské hrdinky navíc tentokrát poměrně nepřitažlivé. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Roger Moore je takový seriózní stárnoucí elegán, který už to moc nehrotí a všechno to zabíjení, smrtící pasti i krásky, zvládá s nadhledem a levou zadní. FYEO rozhodně nepatří k nejlepším a nejsvižnějším bondovkám, ale na rozdíl od craigovek je to aspoň bondovka vším co tento specifický subžánr přijal za své. Nechybí suché ironické hlášky, vymazleně přestřelené akce (tady kraluje ta lyžařská), ani neobvyklé atraktivní lokace (řecký klášter), ještě atraktivnější bondgirl (Carole Bouquet) a samozřejmě ležérně bezstarostná bondovská neprůstřelnost. Po letech potěšila, ale na Top Ten to stále není. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi připadalo, že nesleduji Bonda, ale nějakou bláznivou akční komedii. Po úletu jménem Moonraker sice ubylo "vesmírné" nadsázky, ale i tak je Jen pro tvé oči naprosto zaměnitelný Mooreův kousek s další klasickou výstavbou děje. Akční scény s šíleným osmdesátkovým soundtrackem jsou sice fajn (honička v autech a na lyžích), ale zbytek je jen povinná dialogová výplň a odškrtávání položek ze seznamu (návštěva Q, návštěva záporáka, který Bondovi vysvětlí své plány, závěr s telefonátem...). Žádná inovace se nekoná, jen ledabylé přesouvání mezi lokacemi, v nichž si Moore vždy v jiném kostýmu odbude nějakou akční scénu (nebo ji vlastně udělá dublér) a pak to skončí. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší Bondovka, ale furt parádní. Honička na lyžích byla nejlepsi, když Bond všechny sejme a má parádní faro, opět pěkný herecky, ale já bych sel spíš do ty bloncky narozdíl od Bonda. Zaporak mohl být zajimavejsi, ale zabijáci byli celkem dobrý i když na Bonda nikdo nemá. Ten začátek byl taky Supr i když jsem nevěděl kdo je na tom vozíčku..nebyl to ten z Žijes jen dvakrát? No to je jedno každopádně dobrá zábava. ,,nesnášel výšky" ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Natáčelo se v Řecku, Itálii, Anglii a na Bahamách. Točilo se od 15. září 1980 do 13. února 1981. (M.B)
  • Slovo "melina" v řečtině znamená med (anglicky honey). Jedná se tedy o narážku na jméno první bondgirl Honey Ryder z filmu Dr. No. (Colonist)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama