Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (341)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V rámci bezmozkové, béčkové zábavy, překvapivě slušný kousek. Dvě herečky na 610m vysokém vysílači, bez možnosti cesty dolů. Nechybí logické ani fyzikální kiksy ale i přes slabší trikovou stránku, dokáže film pocuchat nervy a navýšit adrenalin. Všemu dopomáhá i svižné tempo a atraktivní dívčí duo v nátělnících. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

komorní survival o dvou kámoškách, které zůstanou uvězněné na rádiové věži a nemají se jak dostat dolů. Prostředí je fajn a pro někoho kdo má strach z výšek to bude hodně nepříjemný zážitek. Tvůrcům se celkem daří přicházet s náznaky atmosféry a celkem se ctí ustávají minimum herců i prostoru.I ten zvrat ke konci je ok, jakkoliv není úplně originální. Trochu škoda,přetažené stopáže, protože na podobný druh filmu je 107 minut docela dost. Být to trochu nahuštěnější a mít kolem osmdesáti minut, klidně bych šel v hodnocení ještě trochu výš...65% ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zdechl bych, ani za peníze za nic na světě bych tam nevylezl. Pohledy na horu a z výšky mě dostaly do kolen. Dlouho jsem neměl u filmu tak špatný a nepříjemný pocit. To bylo mooooc i na můj strach, výborně dech berouci natočený film. Smutný, nebezpečný, výborný, škoda konce, záchranu jsem chtěl vidět. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zarmoucená mladá vdova, energická blonďatá raketa a několik detailních záběrů rezavých matic, šroubů a příček žebříku. Kamarádky, kdy manžel jedné z nich tragicky zahynul při společném výstupu na horu, se rozhodnou, že vyšplhají na více než 600 metrů vysokou opuštěnou rádiovou věž v poušti. Jedna má přijít na jiné myšlenky a rozptýlit manželův popel, druhá hodlá potěšit i získat nové followery. Stačí pouhé lezení po nekonečném žebříku, pár rafinovaných záběrů a zvukových efektů a v některých divácích to začne bublat. Jakmile dívky zůstanou uvízlé na pozorovací plošině, půjde do tuhého. Přijdou pokusy dostat se z bezvýchodné situace, postupně přepneme do vztahového dramatu, abychom se dočkali závěrečného twistu. Neřeším, zda měly dívky dostatečnou svalovou hmotu ke zvládnutí několika úkonů, nad pokusy o záchranu jsem hlavou nekroutil a zároveň přejdu pár ne zrovna šťastných rozhodnutí tvůrců. Jednoduše jsem si to užil. Silné tři hvězdy. Natočené to bylo skvěle. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nepříjemná úzkost a intenzivní Survival VERTIGO! Fall je nečekané překvápko, které se může zařadit mezi Vertige, Gold, Frozen, Lonely place to die a další. Scott Man není až tak kvalitní režisér, ale béčkové filmy mu jdou a v těchhle vodách dokáže občas vykouzlit fajn věci. ( Turnaj Zabijáků je guilty pleasure jak kráva a Linka č.657 bylo taky fajn) a Fall se rozhodně neztratí. Příběhově je to sice přímočaré, ale to vůbec nevadí, tady jde o jiné atributy a ty fungují bezvadně. Becky a Hunter jsou nejlepší kamarádky, které se rozhodnou pokořit 610 metrů vysokou rádiovou věž a mají k tomu celkem pádné důvody. Úvod je lehce pomalejší, ale výrazně to nevadí, jakmile se děvčata přiblíží k věži, tak začne hodně nepříjemná a úzkostlivá podívaná, kde lidem trpící akrofobii se bude dělat zle a vykroutí si prsty na nohou. Obě slečny jsou sympatické a poměrně inteligentní, takže veškeré pokusy o záchranu jsou velmi uvěřitelné a dávají smysl. Človek by si myslel, že režisér natočí jen čistý horolezecký Survival, ale stihl tu zakomponovat i jiné prvky ( dvě nepříjemné a atmosférické noční můry), trochu brutality a Supy! ( ti zde mají docela dost prostoru a jsou hodně nepříjemní) a došlo i na nějaký zvrat, který rozhodně potěšil. Atmosféra, adrenalin a napětí zde funguje prakticky po celou stopáž a díky skvělé kameře a hlavně velmi intenzivní hudbě je z toho krásně nervy drásající Thriller za malý peníz, který funguje i baví a mně to bohatě stačí. 7/10. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Ve 37. minutě filmu ve chvíli, kdy se žebřík s Becky (Grace Caroline Currey) odděluje od věže, je na okamžik vidět záběr na plošinu, na které by měla stát Hunter (Virginia Gardner), ovšem ta je prázdná. (Emperor1)
  • Outfit, který má na sobě při výstupu na věž Hunter (Virginia Gardner), odkazuje na herní postavu Lary Croft z herní série „Tomb Raider“. (korbitch22)
  • Rádiová vež B67 vo filme reálne neexistuje. Vzhľad rádiovej veže bol inšpirovaný rádiovou vežou KXTV/KOVR Tower vo Walnut Grove v Kalifornii. (Grims)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama