Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (339)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi hodně vysoké stavby a milujete výšky, tak si přijdete na své. Jestli je vám ale na vrcholu Petřínské rozhledny blivno, tak si to radši ani nepouštějte. Má to veskrze dementní námět, musí se tam řešit spousta pitchovin, neexistuje tam moc fyzika (i ta gravitace si někdy dává volno), ale ve výsledku vás to hodně zabaví. A to včetně jednoho celkem nečekaného twistu. Možná by stačilo, kdyby film měl o 20 minut méně, zato kdyby byl intenzivně. Ovšm tenhle film vidět je o další důvod víc, proč nechci lezt někam vysoko. 55% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ohľadne amerického snímku "Fall", ktorý v roku 2022 natočil režisér Scott Mann, mám pre prípadných divákov dve upozornenia. Upozornenie číslo jeden: Tomuto titulu by sa mali oblúkom vyhnúť všetci jedinci, čo trpia akrofóbiou. Nie je to vhodná voľba pre ľudí, ktorí majú strach z výšok. Upozornenie číslo dva: Tento dramatický survival thriller by mal zhliadnuť každý filmový gurmám, ktorý vie oceniť minimalistický námet s bravúrne spracovaným scenárom, kvalitnou kamerou a umnou réžiou. Dve mladé ženy (Becky a Hunter) uväznené v šesto metrovej výške na vrchole starej, nepoužívanej, skorodovanej, rozpadajúcej sa, telekomunikačnej veže (B67) uprostred pustiny. Výstup hore bol náročný, ale návrat na zem sa zdá byť celkom nemožný. ***** ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Dříve než se zešeří, sup tě zblajzne k večeři.“ Vizuálně úchvatné jako Gravitace, ale již úvodní vertikální scéna naznačí limity reálnosti. Je jasné, že nejen obě nebohé slečny, ale i já budu trpět jako zvíře (kvůli mé lezecké duši). Viz bouldering na kilometrové stěně a romantický skok (!) do náruče manžela. Lezce profíka, který dodržel svatební slib: „Vlezu na všechno... dokud nás smrt nerozdělí.“ Co jsem zaslechl ve hvízdání větru? Becky: „Sice se Hunter ke konstrukci ani jednou necvakla, ale hlavně že jsme spojené lanem! Aspoň tu Darwinovu cenu získáme obě, až jedna z nás uklouzne.“ Hunter: „Dvě zprávy, Becky. Špatná je, že už vím co uvolnilo a poshazovalo všechny ty šroubky. Tvoje parohy. Ooops... Dobrá je, že zůstaneme až do smrti v blízkém kontaktu.“ Sup rudokrký: „Brácho, dnes se nadlábnem. Půlku psa a jako moučník dvě buchty.“ Nyní, pro odeslání zprávy, malé SMS OKÉNKO: [][] Kikina „shoe inside“ padá cca 17 vteřin. Co by padalo pomaleji? A poskytlo tak víc času na zachycení signálu? ◘ Hadrová koule, smotaná z kalhot Hunter, trika a pušapky. ◘ Improvizovaný padáček z tenisky, šňůrek od bot a trička. ◘ Sup s vyžraným vnitřkem, čili bez masa, jen kůže, duté kosti a peří. [][] Nejstylovější by samozřejmě byl sup. Ten ale bůhvíkam zmizel! Že by ho dobytek Scott Mann sežral komplet, včetně peří a zobáku? Třikrát fuj! Otázka bonusová: Jak dlouho by z B67 letěl pták Omnibus? ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Docela hezké akrofobické napínáníčko, těžící ze sugestivní hudby a účelně pracující kamery. Výšková sugesce šlape perfektně a na plátně musí solidně pocuchat nervy každému, komu se chce blinkat už pod Petřínem. Potěší i dva zvraty v ději; sice nejsou kdovíjak originální či nečekané, ale pod kotlem umí zatopit obstojně. Nehezkým mínusem budiž ztvárnění ústředního smrtonoše - představa tvůrců o konstrukci vysílače je totiž poněkud debilní, takže dobrou půlku stopáže naprosto rozbíjela veškerou mou pozornost (ne, vysílač o takové výšce opravdu nemá tak vetchou konstrukci, opravdu ho nejistí pouhá tři lana, opravdu v jeho pěti stech metrech nestojí stometrový nejištěný sloup a opravdu vesele netrčí do nebe v tak zkorodovaném stavu, jaký je nám ukazován). Jasně, většina diváků vůbec netuší, jak telekomunikační vysílače vypadají (pro zvědavce - vygooglete si třeba Varšavský vysílač, který měl taky přes šest set metrů výšky a trojúhelníkový průřez), ALE... je to jen film, nebuďte zaujatí jako já! Jakmile jsou holky na místě, stane se všechno pod jejich nohama irelevantním - a i díky oběma herečkám je nakonec tenhle výškový survival solidním zážitkem. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

To je mi ale falešný marketing. Když už začal ten otravný podzim, tak jsem si chtěl pustit něco tématického a ono se jedná o pády vedlejších postav. A nebo jde o odkaz na to, že dvěma nastala zima jejich lezení a jedné hodně krutý podzim, protože dle jejího chování v prvních dvaceti minutách se po následných zážitcích odstěhuje do Nizozemska. To hlavní, oč zde běží, respektive spíše sedí, tedy napětí, je vytvářeno lacinějšími prostředky, než bych čekal. Například detailů na uvolňující se šrouby mohla být klidně pětina a místo nich si lze dobře představit pár vyhrocenějších POV záběrů. Ty jsem si představoval i u sympatické Grace Fulton, která mi připomínala jinou herečku, Casey Calvert, ehm. Kromě klasičtějších fyzikálních boostů, kdy padesátikilová žena vytahuje desítky metrů těžší kolegyni i s jejími obřími nalejvárnami (často i jednoruč), mi nejvíc vadila zcela absentující výkyvnost konstrukce, jelikož při několikametrovém komíhání věže by se na oné plošince neudržel ani Tobey Maguire na vrcholu formy. Horem a dolem to ale relativně funguje, otočení supích rolí v závěru je hezké a vlastně co by člověk víc chtěl, je to jen survifall. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Filmová B67 není pouhým výtvorem trikových mistrů. Poté, co byla zavrhnuta myšlenka zmenšeného modelu, se režisér Scott Mann rozhodl postavit na Shadow Mountains v Mojavské poušti neukotvenou „stometrovou“ vrchní část věže. Měřila 30 metrů, což byla maximální výška, kam herci a kaskadéři vystoupali. Zajímavé je, že nadmořská výška náhorní plošiny v součtu s tímto fragmentem věže činí oněch filmových 610 metrů. Mimochodem, volný pád z takové výšky, kde se po většinu filmu obě dívky nacházejí, by trval 16,25 vteřiny. (Robbi)
  • Ve 37. minutě filmu ve chvíli, kdy se žebřík s Becky (Grace Caroline Currey) odděluje od věže, je na okamžik vidět záběr na plošinu, na které by měla stát Hunter (Virginia Gardner), ovšem ta je prázdná. (Emperor1)
  • Ve filmu Grace Caroline Currey (Becky Connor) a Virginia Gardner (Shiloh Hunter) více než třicetkrát vysloví slovo „fuck“. Distributor Lionsgate po získání práv a úspěšných zkušebních produkcích požadoval přístupnost PG-13 pro uvedení do kin, proto byly problematické výrazy předabovány a pohyby rtů obou představitelek digitálně upraveny. Kdo by si chtěl poslechnout původní provedení, musel by si zajistit Blu-ray vydané ve Velké Británii. (Robbi)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno