Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Nic pro lidi s Akrofobii. The Fall má celkem jednoduchou premisu. Dvě mladé dívky se společnou minulostí, kde jednu z nich postihla tragédie, si vyrazí na neškodný výlet, na jehož konci je 600 metrů vysoká televizní věž. Co by se tak mohlo pokazit?  Kdo zná trošku žánr nebo respektive subžánr ví, že se pokazí úplně všechno a vlastně začne boj o přežití na vrcholku hodně vysoké věže, která je, jak jinak hodně stará a hází dívkám klacky pod nohy, kdykoliv to jde. Největším kladem filmu je rychlé tempo. Začátek si odbije krátkou, leč povinnou seznamovačku a za 20 minut už stojí dvě hrdinky před svým životním lezením. Od této chvíle je to neustálý nervák. Film odsýpá, hodiny utíkají a oběma slečnám dochází síly, voda i nápady jak se z téhle šlamastyky dostat.  Další věc, která potěší je, že scénář není jen obyčejná survival jednohubka, ale očividně si někdo dal práci s několika nápady a tak je ve filmu obsaženo docela dost zajímavých scén, včetně jednoho sympatického zvratu. Samotné záběry jsou natočeny hezky a některé úhly kamery mohou lidem se strachem z výšek způsobit menší ublinknutí. Proto doporučuji kýbel k posteli. Herečky jsou sympatické a vlastně i jejich chováni mi přišlo docela logické a nemusel jsem u filmu nadávat, jaká hloupá rozhodnutí se tam dějí. Až na jednu scénu, kde jsem málem rozbil monitor, si vlastně nemůžu stěžovat.  Verdikt: Dvě kamarádky se rozhodnou, že si vylezou na 600 metrů vysokou věž. Bohužel se však pokazí vše, co může a tak jsou odsouzeny k boji o přežití s minimálními šancemi. Svižné tempo, sympatické postavy a nepříjemné úhly kamery dělají z filmu v rámci žánru obstojný nervák, který určitě neurazí a nejeden nehet zůstane neokousaný. Do toho si přidejte trošku té brutality, pár zajímavých nápadů a příběhových kliček a vyleze Vám slušná podívaná na večer. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V rámci bezmozkové, béčkové zábavy, překvapivě slušný kousek. Dvě herečky na 610m vysokém vysílači, bez možnosti cesty dolů. Nechybí logické ani fyzikální kiksy ale i přes slabší trikovou stránku, dokáže film pocuchat nervy a navýšit adrenalin. Všemu dopomáhá i svižné tempo a atraktivní dívčí duo v nátělnících. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $3milióny║ Tržby USA $7,240,521║ Tržby Celosvetovo $21,818,297▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $735,560║ Tržby za predaj DVD v USA $1,223,870║ No tak toto bolo fakt nechutné, niektoré zábery fakt silný adrenalín, podobne ako Na lane. Príbeh na danej ploche s prehľadom utiahnú dve herečky a o slabšie momenty sa neoprieme, skôr to pridáva na adrenalíne, gradácii, dusná atmosféra, doslova závrať a na prekvapujúcich scénach. Tvorcovia sa s tým celkom slušne vyhrali, zabodovali.  /70%/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dvě buchty na žebříku mě sice zpočátku příliš nelákaly, ale po oslavných recenzích jsem jim dal šanci a dobře jsem udělal. I když výraz "dobře" je v tomto případě relativní, protože mám fakt velký strach z výšek, takže mi po většinu filmu moc dobře nebylo. Ale nakonec i to se počítá. Každopádně musím ocenit rejžu, že na minimálním prostoru dokázal vytvořit a hlavně vystupňovat napětí, takže diváci trpící těžkou akrofobií mohou být na infarkt. Co mi naopak vadilo byl twist, který je z ranku laciných a upřímně řečeno dokázal bych si představit sympatičtější herečky, což platí dvojnásob pro hlavní hrdinku. Ale i tak slušný kousek a Mann tady potvrzuje, že i když netočí extra pecky, v ruce to má. 75% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Docela hezké akrofobické napínáníčko, těžící ze sugestivní hudby a účelně pracující kamery. Výšková sugesce šlape perfektně a na plátně musí solidně pocuchat nervy každému, komu se chce blinkat už pod Petřínem. Potěší i dva zvraty v ději; sice nejsou kdovíjak originální či nečekané, ale pod kotlem umí zatopit obstojně. Nehezkým mínusem budiž ztvárnění ústředního smrtonoše - představa tvůrců o konstrukci vysílače je totiž poněkud debilní, takže dobrou půlku stopáže naprosto rozbíjela veškerou mou pozornost (ne, vysílač o takové výšce opravdu nemá tak vetchou konstrukci, opravdu ho nejistí pouhá tři lana, opravdu v jeho pěti stech metrech nestojí stometrový nejištěný sloup a opravdu vesele netrčí do nebe v tak zkorodovaném stavu, jaký je nám ukazován). Jasně, většina diváků vůbec netuší, jak telekomunikační vysílače vypadají (pro zvědavce - vygooglete si třeba Varšavský vysílač, který měl taky přes šest set metrů výšky a trojúhelníkový průřez), ALE... je to jen film, nebuďte zaujatí jako já! Jakmile jsou holky na místě, stane se všechno pod jejich nohama irelevantním - a i díky oběma herečkám je nakonec tenhle výškový survival solidním zážitkem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu Grace Caroline Currey (Becky Connor) a Virginia Gardner (Shiloh Hunter) více než třicetkrát vysloví slovo „fuck“. Distributor Lionsgate po získání práv a úspěšných zkušebních produkcích požadoval přístupnost PG-13 pro uvedení do kin, proto byly problematické výrazy předabovány a pohyby rtů obou představitelek digitálně upraveny. Kdo by si chtěl poslechnout původní provedení, musel by si zajistit Blu-ray vydané ve Velké Británii. (Robbi)
  • Filmovalo sa v kalifornskom Palmdale a Mohavskej púšti. (MikaelSVK)
  • Ve 37. minutě filmu ve chvíli, kdy se žebřík s Becky (Grace Caroline Currey) odděluje od věže, je na okamžik vidět záběr na plošinu, na které by měla stát Hunter (Virginia Gardner), ovšem ta je prázdná. (Emperor1)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno