Reklama

Reklama

VOD (1)

Policejní detektiv Danny Rourke (Ben Affleck) obdrží telefonát o probíhající loupeži. Po příjezdu na místo ho čeká šok - v bance narazí na stopu, která by mohla vést k objevení jeho dávno ztracené dcery. Během loupeže navíc dojde k nevysvětlitelnému ohnutí reality. Oba případy spojuje postava tajemného hypnotika (William Fichtner), který údajně dokáže silou mysli přimět ostatní lidi vnímat verzi světa, která neexistuje. Detektiv Rourke, odhodlaný najít svou zmizelou dceru, pronásleduje pachatele, který ho donutí zpochybnit realitu svého světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (180)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Poor Man's Christopher Nolan. Rodriguez už začína byť na tom slušne zle...pred pár rokmi ho ešte ako-tak podržal asi tvrdý bič Jamesa Camerona, ale to čo produkuje ako režisér poslednú dekádu...no časy Desperada sú zdá sa nenávratne preč a na rozdiel od súputníka Tarantina Rodriguez bohužiaľ nenašiel spôsob ako svoj štýl vekom evolvovať. Lebo skúšať takýto kolotočový rip-off Nolana...čiže zostáva mu už len: a) poprosiť Banderasa a Salmu Hayek, aby išli do Desperada 3, a b) uprosiť Clooneyho a Tarantina, aby išli do From Dusk Till Dawn legacy sequelu. ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Aj ja som minule hovorila šéfke, že chcem viac peňazí, deťom na dvore, že nemajú tak vrieskať, a susedovi nad hlavou, že nemá tak trieskať, ale všetko sa minulo účinku. Asi preto, že nie som hypnotik. A tiež by som sa občas zresetovala až tak, že zabudnem, ako sa volám. Ale nepoznám nijakého hypnotika, lebo nijakí nie sú. Nedomyslená nevkusná zlátanina plná blbostí. A koniec hodný Zlatej maliny. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I když tvůrci poněkud přestřelili možnosti posthypnotické sugesce, i když totálně překopali způsob jejího fungování, i když z "hypnotiků" (česky hypnotizérů) udělali spíš telepaty a la Profesor X z X-Men, i když jsem se ve všech těch twistech ke konci už pomalu ztrácel, i když je tedy celý tenhle film z jistého úhlu pohledu kolosální chujovina, nemůžu si pomoct, ale bavil mě, tenhle žánr mám rád. A ve dvanácti bych z něho byl paf. Navíc Ben mi nevadí a Alice byla hezká skoro jako její teta. Sakra četl jsem jako kluk nějakou sci-fi nebo horrorovou povídku, kde se s hypnotickou sugescí pracovalo a pamatuju si, že spouštěcí heslo pro zhypnotizovanou "oběť" v ní znělo "afghánský banánový stánek", ale už si zaboha nevzpomenu, jak se to a kdo to... A google mlčí :( ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nic naplat, Robertu Rodriguezovi je mnohem lépe v béčkových až grindhouseovských vodách, které nemají větší ambice. Hypnotic rozhodně není špatný film a od začátku diváka chytne, protože má sice klišovitý, ale pořád atraktivní námět, který se navíc po chvíli ubírá trochu tajemnými cestičkami, u nichž si nikdo nemůže být jistý, jakým směrem se budou ubírat. V těchto momentech funguje i zajímavá atmosféra, v níž nikdo není, čím se zdá být a je jasné, že se to celé trochu zamotá. A v tom je ten kámen úrazu, protože s přibývajícím časem se Rodriguez do příběhu zamotává, evidentně si v něm půjčuje prvky z jiných podobných žánrovek a vrší na sebe poměrně absurdní zvraty, které místy nedávají smysl. Ben Affleck v titulní roli odvádí svůj standard, což znamená, že citovější výlevy moc nezvládá a je křečovitý, z jeho kolegů nikdo moc neupoutá, protože nikdo nemá velký prostor a třeba William Fichtner je nevyužitý a Alice Braga sympatická, nemají ale moc co předvést. Nejvíc tak asi potěší krátká účast Jeffa Faheyho. Plusem je rozhodně i krátká stopáž, v níž jsou ony podivné zvraty ještě snesitelné a nepůsobí nikterak směšně. Hypnotic tedy asi měl trochu větší ambice, než dokázal naplnit a rád by se zařadil po bok těch nejznámějších chytrých thrillerů se šokující pointou, platí ale, že k tomu má poměrně daleko a ve výsledku je jen neškodnou a snadno zapomenutelnou jednohubkou. 60 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez měl raději natočit další Alitu, než tohle. Ze začátku film zaujme zajímavým námětem Hypnózy, jenže někde v půlce se to tak překope, že mě to přestalo zajímat. Affleck není moc výrazný, ikdyž má film jen 90 minut, tak mi přišel dějově celkem pomalý a když se už při 60 minutě koukám kdy bude konec, tak to zkrátka není dobrá vizitka. Závěr sice přinese nějaký ten zajímavý zvrat, ale zkrátka mi to nebylo moc po chuti. Úplně mě to nevtáhlo, tak jak bych chtěl. 50% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie začalo v Austine v Texase 27. septembra 2021 a skončilo 19. novembra toho istého roku. (Arsenal83)
  • V závěrečných titulcích se nachází mezititulková scéna. (fisus)
  • Americká pohraniční stráž nekontroluje osoby opouštějící USA a směřující do Mexika, to je v kompetenci mexických úřadů. Později se však ukáže, že scéna na hranicích je součástí hypnotické sugesce; Rourke (Ben Affleck) se nikdy k Mexiku nepřiblížil. Stejně jako ve snu se detaily toho, co se mu zdálo, mohou lišit od skutečnosti. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama