Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdyby film končil o takových 15 minut dříve, byl by to šokující a strhující snímek:). Karel Roden je ve své roli vyšinutého psychopata perfektní, vedlejší roli hraje spíš Robert de Niro (i když producenti tvrdí opak:)). Příběh je opravdu zajímavý, netradiční co do obsahu i vizuální podoby. Mimochodem věděli jste, že představitel Olega Razgula je v reálu dvojnásobný mistr Ruska v sambo? (nepleťte si to s latinskoamerickou sambou, to by mohlo dopadnout opravdu nehezky:)) ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Velmi podivná slátanina, která se zřejmě snaží kritizovat moc médií, jejich hon za senzacemi, sledovaností a penězi. Vybírá si k tomu dost zvláštní prostředky, ačkoliv by film 15 minut měl být něčím na způsob thrilleru, začíná jako komedie (komediální a humorné prvky se tady objevují podobným způsobem jako v blockbusterech), aby vzápětí „šokoval“ scénou brutální vraždy, načež se změnil v něco na způsob buddy movie a tak dále, pořád dokola. Zní to možná zajímavě, ale zajímavé to vlastně vůbec není. Spíše takové neumětelské. A nudné. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tak po tomhle si o nás většina Amíků musí myslet, že jsme národ fanatických zabijáků a prostitutek. Ale co, přece se kvůli tomu nebudeme zlobit jako Slováci kvůli Hostelu. Někdy to tak chodí a zrovna tenhle film měl našlápnuto hodně vysoko, rozhodně mnohem výš než neoblíbený horor našich východních sousedů. Herce na to měl, Robert De Niro je jako v roli tvrdých chlapíků dobrej a Karel Roden ho dokonce ještě převyšuje. Za to, jak to zahrál, je fakt extratřída, tak vyšinutýho šílence jsem na filmovým plátně neviděla už hodně dlouho. Potěšila mě i role Kelseyho "Frasiera" Grammera v roli chlapíka pracujícího pro média, který chce za každou cenu získat exkluzivní záběry do svého pořadu. Když ale zapomenu na herecký obsazení, musím přiznat, že mě i několik věcí zklamalo. Tvůrci zjevně nevěděli, jestli jít stylem thrilleru nebo satiry, takže tak nějak skákali z jednoho žánru do druhýho. Přitom satira by to mohla být při troše změn skvělá, stačilo trošku pozměnit scénář (třeba hodit závěrečný titulky o 15 minut dřív) a film by hned zapadlo do vyšší ligy, někam k Vrtěti psem. Jo a ještě jednu věc na tom filmu oceňuju. Celkem hodně nečekanej zvrat někde uprostřed. Pořád jsem si říkala, je to sakra pravda? No jo, i takový věci se dějí... kdo by to kdy řekl? ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční thriler, který stojí alespoň za to jedno shlédnutí. Největším lákadlem filmu jsou Robert De Niro a především pro nás, české fanoušky, skvělý Karel Roden, v roli šílence s dost legračním jménem Emil Slovák. Ten se mezi hollywoodskými herci vůbec neztratil, ba naopak, byl zde nejlepší - hrál velmi přesvědčivě a dost mě pobavil. Troufám si i tvrdit, že tu zastínil i De Nira! Přesvědčil nás nejen o svých hereckých kvalitách, ale také o tom, že role záporáků mu říkají opravdu hodně. Jinak příběh tu zrovna není silnou stránkou, ale jak jsem už zmínil, na to jedno podívání se to dá vydržet. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

15 minút je filmom v štýle Stonových Takých normálnych zabijakov. Jeho najväčším kladom je Čech Karel Roden, ktorý brilantným spôsobom stvárnil postavu vyšinutého neurotického vraha a kriminálnika, ktorý svoje problémy nerieši hlavou, ale nožom v ruke. A spolu s Olegom Taktarovom vytvorili práve dvojku typu Malory a Nickie zo spomenutej stoneovky. Ústrednú dvojicu hrdinov, ktorí sú síce odpornými živlami, no zároveň plnia úlohu ikôn, nositeľov a strojcov myšlienky snímky. Na rozdiel od Stonovho diela, kde i tí, na strane zákona, boli rovnakými "pošukmi" ako ústredná dvojica vrahov, v 15 minutách stoja v ich opozícii skutoční americkí hrdinovia s veľkým koltom a ešte väčším srdcom. Ich postavám držíme palce, tak ako je to pre naše divácke vnímanie podobných súbojov dobra so zlom prirodzené – a práve preto dostaneme nejednu facku, kritizujúcu práve tento konzumný a naivný, hollywoodskymi klišé rozmaznaný pohľad na vec. Amerika, "pravidlá" pre úspech v jej showbiznise a vôbec celý jej právny systém, to všetko je podľa filmu skazené a choré. To, čo snímke bráni stať sa niečím viac, než len štiplavým špendlíkom v zadku, je žánrová rozorvanosť a mierna vnútorná rozporuplnosť. Chvíľu sa zabávate na blbosti a naivite dvojice európskych imigrantov a následne ste šokovaní brutalitou, ktorá sa odohráva pod čepeľou noža jedného a pred kamerou druhého z nich. Neskôr si zamilujete De Nira pri romantických scénach s jeho snúbenicou a následne... uvidíte sami. Skrátka dosť nesúrodý mix protikladných emócií. Je otázne, či chcel Herzfeld svoj film pojať týmto spôsobom, alebo sa mu len režijné pojatie projektu vymklo z rúk. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Film sa natáčal mimo Los Angeles aj v New Yorku. (Laslo)
  • Karel Roden jednou v rozhovoru uvedl, že jeho hereckým snem je zahrát si po boku Roberta De Nira. Tímto filmem se mu sen splnil a dokonce ve filmu hrál déle než jeho idol. (foxing)

Reklama

Reklama